Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Kovačići su i obitelj i klub, ima ih osmero i svi obožavaju šah

NEDOSTAJE TABLI. Za turnir treba 20 tabli, a mi ih imamo samo četiri koje su nam posudili iz šahovskog kluba Casper iz Zadra dok se ne snađemo, kaže tata Darko

Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
4 komentara

Benkovačkoj osmeročlanoj obitelji dosadilo je čekati da netko osnuje šahovski klub u gradu. Nakon 15 godina im je prekipjelo pa su klub osnovali sami. Nazvali su ga Kovačić, po svojem prezimenu.

- Svi su nas odgovarali od ideje da klub nazovemo Kovačić, ali smo se zainatili i nismo odustali. Jedini smo šahovski klub u Hrvatskoj čiji članovi imaju isto prezime. Uz nas Kovačiće, imamo i 150 počasnih članova, ali oni ne nose naše prezime - rekao je tata Darko (38), koji je kao tinejdžer igrao šah u bivšoj državi za ŠK Bokšić i vukovarsku Slogu, a nastupao je i na Športskim igrama invalida Domovinskog rata. Uz njega su još u klubu supruga Tatjana (35) te djeca Josip (16), Julijan (14), Ivan (11), Antonija (9), Valentina (7) i Ante (4). Igraju u dvije lige, kadetskoj 2. ligi Jug i 4. seniorskoj ligi.

- Vjerujem da ćemo kroz dvije godine zajedničkim snagama redovito osvajati turnire - kaže tata Darko.

Za to je potrebno puno trenirati, ali i organizirati turnire. Međutim, Kovačići nemaju dovoljno tabli.

- Za turnir treba 20 tabli, a mi ih imamo samo četiri koje su nam posudili iz šahovskog kluba Casper iz Zadra dok se ne snađemo. I onda dođe osam Kovačića pa nema mjesta ni za koga drugog - kaže Darko dodavši da klubu nedostaju čak i stolovi te stolice.

Uz sve to, Kovačići Hrvatskom šahovskom savezu daju šestotinjak kuna članarine, ali i 350 kn za igranje u kadetskoj ligi i 500 kn za seniorsku. Ne smije se zaboraviti i na troškove prijevoza. Kovačića ipak ima osmero.

- Troškove plaćamo iz Ivanove invalidnine koju dobiva kao autistično dijete. On ‘igra’ s nama jer mu jako paše igranje figurama u dvije različite boje. To je dobro za njega jer mu jako pomaže u razvoju - kaže tata Darko Kovačić.

Naši partneri pišu
Message