Obavijesti

Sport

Komentari 14

Kraj savršene karijere: Khabib je napustio titulu i umirovio se!

Kraj savršene karijere: Khabib je napustio titulu i umirovio se!

Dugo se koketiralo hoće li se Khabib Nurmagomedov (32, 29-0) vratiti u kavez i ići po 30. pobjedu, ali sad je službeno - neće! Potvrdio je to i sam Dana White, a 'dagestanski orao' je poručio: 'Nadam se da me razumijete'

VIDEO

Nije se dao predsjednik UFC-a Dana White, pokušavao na sve moguće načine vratiti jednog od ponajboljih boraca svih vremena u kavez, ali nije uspio. Khabib Nurmagomedov (32, 29-0) odlučio je - više se neće vraćati u kavez i napustio je titulu prvaka lake kategorije UFC-a!

Kraj je to savršene karijere, dagestanski je borac bez poraza otišao u mirovinu. Podsjetimo, od posljedica zaraze korona virusom, odnosno dodatnih komplikacija, umro je njegov otac i trener Abdulmanap, a Khabib nakon toga više nije mogao. Priznao je nakon posljednje pobjede protiv Justina Gaethjea (32, 22-3) kako jednostavno više ne želi u kavez bez oca, a i kako je rekao majci da je to njegova posljednja borba.

Pokretanje videa...

Darko Stošić uoči KSW 59: 'Wlodarek je agresivan, volim to!' | DIREKT U GLAVU 04:31

Tako je i bilo. Natuknuo je da bi se mogao vratiti ako ga netko od boraca lake kategorije oduševi, ali to se nije dogodio, već je 'dagestanski orao' samo poslao poruku Dani Whiteu.

Khabib spustio Conoru i poručio Whiteu: Puno sam bolji od njih
Khabib spustio Conoru i poručio Whiteu: Puno sam bolji od njih

- Dana, budi iskren sa sobom, ja sam toliko nivoa iznad ovih tipova - bio je jasan sad već bivši prvak lake kategorije. 

Na najjaču svjetsku scenu stigao je 2012. godine kad je imao 16 pobjeda u nizu, a to je samo nastavio u UFC-u, a onda je 2018. slavio u borbi za upražnjenu titulu lake kategorije protiv Ala Iaquinte (33, 14-6-1) nakon čega je još tri puta obranio titulu. Završeno je i veliko rivalstvo sa Conorom McGregorom (33, 22-5) kojeg je 'ugušio' te 2018. godine kad je prvi put obranio titulu. 

- Dakle, 29-0. On je sto posto umirovljen. Bilo je nevjerojatno gledati te, Khabibe. Hvala na svemu i uživaj u onome što ti slijedi, prijatelju - napisao je White na Twitteru.

A od organizacije u kojoj je proveo svoje najbolje dane oprostio se i sam Khabib.

- Dana White, puno ti hvala, brate, tebi i cijeloj UFC organizaciji na prilici da se dokažem. Promijenili ste zauvijek mnoge živote zbog ovog sporta. Nikad neću zaboraviti kako si me primio, moj otac te nije zaboravio i moji sinovi će te se sjećati.

Valja priznati, Khabib je bio najdominantniji borac kojeg smo dosad gledali u oktogonu, bez mrlje u karijeri. Ostavlja upražnjenu titulu za koju će se boriti Charles Oliveira (31, 30-8-1) i Michael Chandler (34, 22-5), a to će biti 15. svinja na 'UFC 262' priredbi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera