Obavijesti

Sport

Komentari 59

Lučić Baroni i Dodig izgubili, Karlović nakon drame slavio

Lučić Baroni i Dodig izgubili, Karlović nakon drame slavio
1

Mirjana Lučić Baroni u drugom je kolu završila svoj nastup na Roland Garrosu, kao i Ivan Dodig. Ivo Karlović je nakon četiri i pol sata te nakon 41 asa slavio protiv Jordana Thompsona

VIDEO

Nakon Donne Vekić i Marina Čilića, hrvatski tenis ostao je bez još jedne predstavnice u Roland Garrosu. Mirjana Lučić Baroni izgubila je u drugom kolu francuskog Grand Slama od 18-godišnje Naomi Osake 6-3, 6-3.

Mlada Japanka dominirala je u oba seta te iskusnu hrvatsku tenisačicu izbacila nakon sat i dvije minute igre tako se plasirala u treće kolo prestižnog Roland Garrosa.

Japanka, inače 101. tenisačica svijeta, je odigrala jako dobar meč, forsirala duže izmjene u kojima se Mirjana nije snalazila, puno je griješila i na kraju lakoćom izgubila. Naša je tenisačica u meču napravila pet dvostrujkih pogrešaka i čak 31 neprisiljenu pogrešku, šest je puta gubila svoj servis, dok je suparnici tri puta uzela servis.

Bio im je to prvi međusobni meč, a Osaka je prije Mirjane, u prvom kolu, izbacila i 36. tenisačicu svijeta Jelenu Ostapenko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodig nemoćan protiv Verdasca

Nakon što je poslije skoro četiri i pol sata pobijedio Rusa Južnija, hrvatski tenisač Ivan Dodig ispao je s Roland Garrosa od 52. igrača svijeta Fernanda Verdasca. Španjolski tenisač je pobijedio 3-0 rezultatom 6-2, 6-1, 6-3.

Bio je ovo njihov četvrti susret i treća pobjeda Španjolca. Jedinu pobjedu Dodig je upisao na US Openu 2013. godine.

Karlović nakon drame pobijedio

Najbolji tenisač svijeta, kada je u pitanju servis igra, Ivo Karlović nakon prave drame je izborio 3. kolo Roland Garrosa. 'Div sa Šalate' pobijedio je nakon četiri sata i 34 minute igre Australca Jordana Thompsona 3-2 u setovima, rezultatom 6-7, 6-3, 7-6, 6-7, 12-10.

Thompson, 94. tenisač svijeta, pružio je dobar otpor našem tenisaču, ali nije mogao protiv 41 asa koje je 'doktor tenisa' odservirao.

Karlović je u prvom setu spasio četiri, a propustio dvije break lopte. Na kraju je izgubio set u tie-breaku 7-2. Drugi je sigurno dobio 6-3, a u trećem je Thompson imao break loptu koju nije uspio iskoristiti. To ga je koštalo jer je izgubio 7-3 u tie-breaku.

Četvrti set je osvojio Australac, da bi se u petom odvijala prava drama. Karlović i Thompson su odigrali 22 gema, Ivo je propustio četiri break lopte. Petu nije, a uvjerljivo je s tri asa za kraj došao do pobjede.

Bio je ovo prvi međusobni ogled Karlovića i Thompsona i prva pobjeda hrvatskog tenisača. U sljedećem kolu čeka ga pobjednik meča Murray - Bourgue.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub