Obavijesti

Sport

Komentari 1

Kraljevi pljuvanja: Top 6 Rooneyevih prethodnika

Kraljevi pljuvanja: Top 6 Rooneyevih prethodnika
8

Policija je privela na ispitivanje napadača Uniteda zbog navodnog pljuvanja paparazza. No Rooney je samo naslijednik Vieire, Rijkaarda, Dioufa...

VIDEO

Engleski mediji objavili su listu od šest najpoznatijih pljuvača, među kojima su neki to radili često, neki sa stilom, neki u velikim utakmicama... Kada ovo vidimo, jasno je da bi nogometašima po ure najčešće bilo premalo kulture.

1) EL-HADJI DIOUF
Novi igrač Sunderlanda neokrunjeni je 'kralj pljuvanja'. Kada je nosio dres Boltona, pljunuo je Arjana de Zeeuwa. Nakon toga su ga kaznili, ali i poslali na psihijatrijsko savjetovanje. Naime, i prije toga je dvaput pljuvao. Navijači Middlesbrougha bili su žrtve u jednom slučaju, a još u vrijeme dok je igrao u Liverpoolu pljunuo je jednog navijača Celtica.

2) FRANK RIJKAARD
Donedavni trener Barcelone nije bio jedan od kulturnijih igrača za vrijeme karijere. Nakon što je na Svjetskom prvenstvu 1990. pljunuo Rudija Völlera, njemački mediji su ga prozvali - ljama. U Njemačkoj je preko noći postao omražen, ali je zato u Velikoj Britaniji ovim potezom stekao status - heroja. Scena u kojoj je 'hračak' visio s Völlerove kovrčave kose njima se očito svidio...

3) ERIC ADDO
Braniča PSV-a iz Eindhovena Uefa je kaznila s četiri utakmice kazne nakon što je pljunuo igrača Fenerbahčea Semiha Senturka. Branio se da je to napravio jer ga je ovaj udario laktom koji trenutak ranije. Nije mu pomoglo.

4) PATRICK VIEIRA
Pljuvanje kolege nogometaša je nešto zbog čega iskreno žalim. Ispričavam se svima koji su bili upleteni u tu situaciju, rekao je Francuz Patrick Vieira 1999. godine, nakon što su se smirile strasti oko incidenta u kojem je baš on bio glavni akter.
Dok je igrao u Arsenalu, Francuz je svojom tjelesnom tekućinom 'darivao' igrača West Hama Neila Ruddocka. Nakon duela s njim sudac je isključio Vieiru, nakon čega je veznjak Arsenala skočio i 'iz zaleta' pljunuo protivnika. Kaznili su ga sa šest utakmica kazne i 45.000 funti.

5) SINIŠA MIHAJLOVIĆ
Netko je možda iznenađen što je ovaj momak na popisu? Nije, naravno da nije... Srbin čija je karijera bila obilježena odličnim izvođenjem slobodnih udaraca izvodio je i druge gluposti. Osam utakmica kazne dobio je 2003., kada je u utakmici Lige prvaka pljunuo igrača Chelseaja Adriana Mutua.

6) FRANCESCO TOTTI
Italija je prvu utakmicu na Euru 2004. igrala protiv Danske, a Totti je bio prva zvijezda momčadi. No prgavi Christian Polusen ga je cijelo vrijeme provocirao i Totti nije izdržao. Pljunuo ga je, a kada su 'disciplinci' to vidjeli na snimci, kaznili su ga s tri utakmice. Italija je ispala već u grupi i bila je to prva i posljednja Tottijeva utakmica na Euru u Portugalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...