Obavijesti

Sport

Komentari 28

Kraljica fair playa: Daria, hvala ti u ime cijele indijske nacije...

Kraljica fair playa: Daria, hvala ti u ime cijele indijske nacije...
1

Znala sam koliko Shivi znače ove kvalifikacije i da su mu u pitanju vjerojatno posljednje ZOI u karijeri. Ponudila sam mu svoje sanjke, a on je bio baš presretan, rekla je naša sanjkašica Daria Obratov

VIDEO

Hrvatska sanjkašica Daria Obratov ušla je u povijest kao prva naša sportašica koja je nastupila u toj disciplini pod našom zastavom. Iako nije uspjela doći do finalne vožnje, iza nje je veliko iskustvo kao i sjajna ljudska i sportska gesta.

Indijci su joj u Pyeongchangu uručili poklon u znak zahvalnosti što je u posljednjim danima 2017. godine na olimpijskim kvalifikacijama u Njemačkoj ustupila sanjke njihovu predstavniku Shivi Keshavanu (vlastite je strgao u prethodnom nastupu), iako je i sama, odmah nakon njega tj. muške serije, imala kvalifikacijski nastup za ZOI.

Sve je super ispalo - Indijac je ostvario šesti nastup na ZOI i ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a olimpijsku normu prvi put je izborila i naša Daria. 

Ona kaže da se to dogodilo 27. ili 28. prosinca 2017., što će reći - izvan kandidacijskih rokova HOO-a, te da je o tome priču objavio i prestižni New York Times.

- Kada sam ga vidjela kako je tužan, nisam mogla ostati mirna. Znala sam koliko mu znače ove kvalifikacije i da su mu u pitanju vjerojatno posljednje ZOI u karijeri. Ponudila sam mu svoje sanjke, on je bio presretan. Odradio je natjecanje i uspio se plasirati u Pyeongchang, a kasnije je to uspjelo i meni - rekla je Daria pa zaključila:

- Predstavnici indijskog saveza poklonili su mi u znak zahvalnosti jednu statuu koju sam po roditeljima već poslala kući iz Pyeongchanga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda