Obavijesti

Sport

Komentari 40

Kraljica Sandra pomela najveću suparnicu i slavila na Hanžeku!

Kraljica Sandra pomela najveću suparnicu i slavila na Hanžeku!
12

Perković je vodila, a Valarie Allman uspjela ju je prebaciti. U posljednju seriju najbolja hrvatska atletičarka išla je na sve ili ništa pa fantastičnim hicem potukla ljutitu konkurenticu

VIDEO

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković (32) je u infarktnoj završnici deseti put slavila na Hanžekovićevu memorijalu u Zagrebu, a ključan je bio hitac od 68,46 metara u zadnjoj seriji kojim je prestigla do tada vodeću Amerikanku Valarie Allman (27), inače njezinu najveću konkurenticu posljednjih sezona.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zlatna Sandra vratila se kući VIDEO

Nakon četiri serije hrvatska rekorderka vodila je s hicem od 65,97 koji je bacila u drugoj seriji. Druga je bila Allman sa 65,75, također iz druge serije. No, peta serija donijela je promjenu vodstva, Amerikanka je bacila disk na daljinu od 66,33 metra, a Perković je podbacila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sandra Perković po deseti put slavila na Hanžeku

Ipak, za sjajan završetak zagrebačkog mitinga Sandra Perković pobrinula se u posljednjoj seriji pobjedničkim hicem od 68,46 metara što je ujedno bio i njezin najdalji hitac sezone. Allman je u zadnjoj seriji bila blizu, bacila je 67,55, ali morala se zadovoljiti drugim mjestom.

Zagreb: 72. memorijal Borisa Hanžekovića, natjecanje u bacanju koplja za žene

Druga hrvatska predstavnica Marija Tolj završila je peta s rezultatom 61,23 iz četvrte serije.

Pobjednik 72. memorijalne utrke "Boris Hanžeković" je svjetski prvak na 110 metara s preponama, Amerikanac Grant Holloway sa 13.19 ispred sunarodnjaka Freddieja Crittendena sa 13.31 i Roberta Dunninga sa 13.36.

Zagreb: Memorijalna utrka Borisa Hanžekovića na 110 metara s preponama

Rekord mitinga ostvarila je Jamajčanka Rushell Clayton na 400 metara s preponama sa 53.89, dok pokušaj Marokanca Soufianea El Bakkalija da postavi svjetski rekord u utrci na 2000 metara s preponama, disciplini koja se rijetko održava, nije bio uspješan. On je sa 5:14.06 minuta ostao gotovo četiri sekunde "kratak".

Zagreb: 72. memorijal Borisa Hanžekovića, ženska utrka na 400 metara s preponama

Nezgodan termin na samom kraju sezone u kombinaciji s neugodnim hladnim vremenom uz povremenu kišu utjecao je na nešto slabije rezultate na ovogodišnjem mitingu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...