Obavijesti

Sport

Komentari 8

Krama je školovao Engleze, ali nam je presudio Harry Kane...

Krama je školovao Engleze, ali nam je presudio Harry Kane...
15

Hrvatska je prosula sve. Vodili smo 1-0 na Wembleyu od 57. minute golom Andreja Kramarića, a onda su Englezi okrenuli u sedam minuta golovima Jesseja Lingarda i Harryja Kanea

VIDEO

Razočarenje je ogromno. Hrvatska je imala sve pa ostala bez ičeg i porazom od Engleske ispala u niži rang, takozvanu Ligu B Uefine Lige nacija. 

POGLEDAJTE GALERIJU

UEFA Nations League - League A - Group 4 - England v Croatia UEFA Nations League - League A - Group 4 - England v Croatia UEFA Nations League - League A - Group 4 - England v Croatia
70
| Foto: CARL RECINE, instagram/angel correa

Hrvatska je povela u 57. minuti nakon prekrasnog gola Andreja Kramarića koji je u šesnaestercu Engleza napravio ogroman red za ćevape i onda rasparao mrežu Jordana Pickforda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Englezima je tračak nade dao Jesse Lingard golom u 78., a sve je okrenuo Harry Kane koji je u maniri rasnog strijelca pospremio ubačaj Bena Chilwella

Evo kako su igrali:

Hrvatska

Lovre Kalinić (6) - Kod golova je bio nemoćan, ali skupio je pet vrhunskih obrana i tako držao Hrvatsku na životu na Wembleyu.

Šime Vrsaljko (do 26. minute) - Igrao je premalo za ocjenu. Požrtvovnim startom bacio se pred Rashforda te se pri tome očito ozlijedio. Morat ćemo biti strpljivi i pričekati da se Šime potpuno oporavi od ozljede koja očito nije do kraja sanirana.

Dejan Lovren (6) - On i Vida dobro ordinirali obranom, ali očito je da nešto ne štima na prekidima.

Domagoj Vida (6) - Dominantan u skoku, dobro se nosio s brzim engleskim napadačima, a u nekoliko opasno je zaprijetio golu Pickforda.

Tin Jedvaj (6) - Sjajno je otvorio susret skinuvši jednu stopostotnu šansu Engleza s gol-crte, ali je izravan krivac za gol Jesseja Lingarda. Promašio je jedan ubačaj glavom do kojeg je došao Kante koji je odigrao Lingarda za poravnanje. Ipak, ostavio je vrlo pozitivan dojam u ove dvije utakmice. Moramo istaknuti da lijevi bek nije njegova prirodna pozicija.

Luka Modrić (7) -  Kapetan je konstanta. Istaknuo se s nekoliko sjajnih dodavanja, a u nekoliko je navrata veznjake Engleske ostavljao u prašini.

Marcelo Brozović (6) - Mnogi će nakon ove utakmice upirati prstom u Broza zbog propuštene šanse pri rezultatu 1-0 kada nije dobro reagirao na loptu Kramarića. Ipak, hrvatski 'krokodil' se borio, 'jeo' je teren, ali to ovaj put nije bilo dovoljno za nešto više.

Nikola Vlašić (6,5) - Poslužio je Andreja Kramarića za naš jedini gol na utakmici. Imponira njegova fizička snaga i takav profil igrača nam definitivno treba. Izbornik je nakon susreta istaknuo da je Vlašić igrač koji je trenutno u najboljoj formi u našoj reprezentaciji.

Ante Rebić (5,5) - Promašio stopostotnu šansu na početku utakmice, a lopta mu danas nije bila 'prijateljica'. Izbornik Dalić ga je izvadio već u 46. minuti što dovoljno govori o tome koliko je Ante imao loš dan. 

Ivan Perišić (5,5) - Nije bio njegov dan. Bez gola je ostao u 17 uzastopnih utakmica što za klub, što za reprezentaciju.

Andrej Kramarić (7) - Svi smo ludjeli i primali se za glavu nakon što je Krama dobrih deset sekundi valjao nemoćne engleske stopere u njihovih šesnaest metara, a on nas je sve ubrzo bacio u delirij fantastičnim golom. Nažalost, nije bilo dovoljno.

Antonio Milić (od 26. minute) (5,5) - Ušao je na poziciju lijevog beka, ali to nije to. Nedostaje mu uigranosti sa zadnjom linijom što se najbolje vidjelo kod odlučujućeg gola Harryja Kanea kada je branič Anderlechta zaboravio izaći i napraviti offside zamku.

Josip Brekalo (od 46. minute) (6,5) - Donio je puno živosti svojim ulaskom u igru. Sudjelovao je u akciji kod gola Kramarića.

Marko Rog (od 79. minute) - igrao premalo za ocjenu.

Izbornik Zlatko Dalić (6) - Dao je priliku mlađima. Nikola Vlašić dobio je 80 minuta, a Josip Brekalo 46. To su potezi koji će puno značiti za budućnost hrvatskog nogometa. Ipak, rezultat u Ligi nacija je izostao.
 

Engleska 

Jordan Pickford (6) - Nije danas imao previše posla. Kod Kraminog gola bio je nemoćan. Svaki put oduševi dobrom igrom nogom.

Kyle Walker (6,5) - Sjajan atleta. Išao je poput tenka kroz našu lijevu stranu te je nekoliko puta ozbiljno ubacio.

Joe Gomez (6) - Pred mladim stoperom Liverpoola je blistava budućnost, ali još mora puno učiti. Kramarić ga je školovao kod gola. Drugi put će pametnije.

John Stones (6.5) - Stasiti branič Manchester Cityja odigrao je dobru utakmicu. Dominirao je u skoku protiv naših. Možda mu se još malo vrti od Kraminih lažnjaka.

Ben Chilwell (8) - Vrlo aktivan po lijevoj strani, a kruna njegove večerašnje predstave bila je asistencija za pobjednički gol Harryja Kanea. U nekoliko je navrata opasno prijetio golu Kalinića.

Eric Dier (6,5) - Sredini Engleske dao je balans, a lopta se od njegove noge odbila u gol Pickforda.

Fabian Delph (7) - Vrhunski dirigirao sredinom terena. Ovako polivalentnog i pouzdanog nogometaša svaki trener želi u momčadi.

Ross Barkley (6,5) - Dobro je povezivao redove Engleza, ali mu je Modrić u nekoliko navrata zorno demonstrirao koliko mu nedostaje da bude vrhunski veznjak poput našeg reprezentativca. 

Marcus Rashford (6,5) - Solidna utakmica za mladog igrača Manchester Uniteda. Moramo pohvaliti njegovu kontrolu lopte. Opasan je gotovo svaki put kad primi loptu.

Raheem Sterling (6) - Promašio je nekoliko prilika. Svaka čast za brzinu i prodornost, ali realizacija mu je kriminalna.

Harry Kane (8) - Nema ga nigdje, a ona asistira za poravnanje i zabije za sva tri boda 'tri lava'. Klasni egzekutor.

Dele Alli (6) - Ušao je u 64. minuti, ali nije napravio ništa posebno. Čisti prosjek.

Jadon Sancho (od 73. minute) (6,5) - Dobio je nešto više od 15 minuta te je još jednom potvrdio da se radi o ponajvećem svjetskom talentu. Harat će europskim travnjacima u godinama koje dolaze.

Jesse Lignard (od 73. minute) (7) - Svojim ulaskom preporodio je Engleze koji su u tom periodu igre bili u strahovitom padu. Zabio je pogodak za poravnanje samo pet minuta od ulaska u igru. 

Izbornik Gareth Southgate (8) - Engleski trener pokazao je da imao izvrstan osjećaj za situaciju na terenu. Dobro je vodio utakmicu te je pravovremeno reagirao i uveo Lingarda i Sancha koji su Otočanima dali svježinu na krilima. Svoju naciju odveo je na završni turnir Lige nacija u Portugal.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića