Obavijesti

Sport

Komentari 11

Kramarić: Moram na operaciju! Čekao sam, čekao i prelomio...

Kramarić: Moram na operaciju! Čekao sam, čekao i prelomio...
6

Napadač Hoffenheima i "vatrenih" ne može stati na nogu, koljeno ga boli tjednima i ne zna što mu je točno pa se, nakon savjetovanja s liječnikom Bayerna, odlučio za operaciju koja bi trebala biti rutinska

VIDEO

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić (28) neće tako skoro natrag na teren. Ne trenira više od mjesec dana zbog misteriozne ozljede koljena, uzrokovane tzv. sindromom Plica, i odlučio je kako mora pod nož.

Savjetovao mu je to vrhunski liječnik njemačke reprezentacije i Bayerna Hans-Wihlelm Müller-Wohlfart iz Münchena, ortoped specijaliziran za takve ozljede.

- Sve ostalo bilo bi gubitak vremena. Čekao sam do nedjelje hoće li biti kakvih pomaka, ali kako nema, prelomio sam u sebi i odlučio se za operaciju. Ovaj ponedjeljak idem pod nož - rekao je Kramarić za tportal.

Synovial plica syndrom rijedak je uzrok boli u koljenu kojeg je teško dijagnosticirati. Nastaje kada se zaštitna sinovialna ovojnica koljena iziritira, upali i zadeblja. Dijagnoza se često dobije tek za vrijeme artroskopije.

Zahvat bi trebao biti rutinski.

- Otklonio bi mi sve probleme i kroz tri tjedna mogao bih biti na terenu. Naravno, ne želim ništa prognozirati jer se nikad ne zna nakon operacije može li se nešto zakomplicirati, ali ovo je za mene najjednostavnija opcija koja bi mi jamčila najbrži oporavak i povratak na teren - dodao je Andrej.

Veliki je sportaš i u karijeri je imao jako puno uspona i padova, iz kojih je uvijek izlazio kao pobjednik. Prošao je već ozljeda i teških situacija, ali niti jedna ga nije slomila. Protiv Portugala i Španjolske nije igrao jer je imao problema s koljenom, pa ga je mučila peta... Sve je prošlo i Andrej se vratio na teren.

Proći će i ova ozljeda, samo pitanje je kad. Dok ne prođe, Hrvatska će morati igrati bez jedinog pravog centarfora, bez igrača koji može igrati na više pozicija i koji je uvijek za reprezentaciju igrao sjajno.

Debitirao je u rujnu 2014. na Aldo Drosini protiv Cipra. Izbornik je bio Niko Kovač. U debiju je odigrao svih 90 minuta, a već u sljedeće dvije kvalifikacijske utakmice, protiv Malte i Azerbajdžana, zabio po gol. Andrej je i u Rusiji igrao sjajno i zabio gol za izjednačenje u četvrtfinalu protiv Rusije.

Za Hrvatsku je odigrao 46 utakmica i zabio 13 golova. Još mu nedostaju dva gola da prestigne Gorana Vlaovića i uđe među deset najboljih strijelaca u povijesti hrvatske reprezentacije. Uopće ne sumnjamo da će se vratiti i opet zabijati...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica