Obavijesti

Sport

Komentari 20

Kramarić: Pozicija? Uopće više ne želim pričati, neka izbornik slaže kako misli da je najbolje

Kramarić: Pozicija? Uopće više ne želim pričati, neka izbornik slaže kako misli da je najbolje

Sretan si kad ga zabiješ i na treningu, kako ne bi bio sretan kad ga zabijem u utakmici. Šteta rezultata, ali napokon smo se tu malo okupili da isprobamo nešto novo, da se družimo i veselimo, kaže Krama

VIDEO

Vrlo dobru predstavu protiv Slovenije pružio je Andrej Kramarić. Hrvatska je remizirala 1-1, ali osigurala 'drugi šešir' na Svjetskom prvenstvu čime je izbjegla neke snažne reprezentacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Press konferencija izbornika Dalića uoči dva pripremna susreta Hrvatske nogometne reprezentacije protiv Slovenije i Bugarske VIDEO

- Dobro, šteta ovog zadnjeg pogotka u zadnjoj minuti. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, nešto novo isprobali što je, praktički, Hrvatska rijetko kad u svojoj povijesti uopće igrala. Naravno, ovaj sistem zahtijeva trening, vježbanje, ali mislim da nije to jednostavna formacija. Dosta igrača igra to u klubovima. Bila je intenzivna dobra tekma, Slovenija se malo više zatvorila nego što je to bilo na Poljudu. Možda nismo imali toliko puno šansi, ali mislim da smo zaslužili pobjedu. Šteta što je pao taj iznenađujući gol u zadnjoj minuti, ali mislim da smo se pokazali u dobrom svjetlu.

Koliko za vas znači ovakav pogodak u ovakvoj utakmici?

- Ma ne mijenja ništa priču, sretan si kad ga zabiješ i na treningu, kako ne bi bio sretan kad ga zabijem u utakmici. Šteta rezultata, ali napokon smo se tu malo okupili da isprobamo nešto novo, da uvježbavamo, da se družimo, veselimo, da nema tog velikog pritiska. Mislim da smo tu kvalitetnih sedam, osam dana i nadam se da ćemo to ispuniti, zabaviti se i pripremiti za drugu utakmicu.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

Je li za susret s Bugarskom pripremljena skroz druga momčad ili će se dalje probavati sve što ste do sada naučili?

- Sigurno da će biti analize, gdje smo griješili, što smo dobro radili, a što treba ponavljati. To će izbornik odlučiti, što će biti drugu utakmicu. Iskreno, još ne znamo ništa, to ćemo tek vidjeti. Nogomet je užitak igrati posebno na lijepim stadionima. Lijepo vrijeme, bit će to nešto posebno za Svjetsko prvenstvo. A ove godine će to biti na zimu. Bit će interesantno, mi ćemo dati sve od sebe. Kao i svaki trening, svaku utakmicu. Teško je predvidjeti što će biti protiv Bugarske, ali ako ćemo igrati kao na prijašnjim utakmicama, na prijašnjim razinama, mislim da se možemo nadati dobrom rezultatu.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

- Kako se vama čini formacija 3-5-2?

- Osobno, ja već godinama u Hoffenheimu igram tu formaciju. Moram iskreno reći da sam čak više igrao lijevu 'osmicu', lijevog veznog nego što je to bila špica, ali naravno da je meni u špici, kada sam druga špica, super pozicija. Ja uopće više ne želim pričati o tome. Neka tu priču ostavimo za izbornika, neka on slaže kako misli da je najbolje.

Luka Modrić dobio je zadatak biti više golu, to jest on i Mateo Kovačić dobili su slobodu u kreaciji.

- Primarno je bilo fokus probati novu formaciju, vidjeti gdje smo trenutno, kako se snalazimo u novoj formaciji i što izbornik očekuje od nas. Mislim da je to bilo dosta dobro veći dio utakmice. Šteta na kraju za primljeni gol, bilo bi puno bolje da smo pobijedili, ali dobro. Prijateljska je utakmica. Vidjet ćemo što smo mogli bolje napraviti u tim zadnjim trenucima da ne primimo gol. Sve u svemu, mislim da je bila dobra utakmica za prvi put gdje igramo u novoj formaciji. Isto tako, Slovenci su nam otežali sa svojom igrom gdje su bili zgusnuti, dosta iza. Tako da nije bilo previše prostora. Ali kao što sam rekao, dobra utakmica. Čeka nas opet jedna u utorak.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

Dosta ste bili, ili barem nešto manje nego što smo navikli, u kontaktu s loptom u toj formaciji. Koliko vam ona paše, koliko ste dobili dojam što možete u ovakvoj formaciji?

- Teško je govoriti nakon prve utakmice. Treba vidjeti hoćemo li nastaviti tu toj formaciji, ali naravno da treba probati sve taktičke varijante, sve formacije da vidimo da li nam odgovara ili ne. Možda nisam bio toliko u kontaktu s loptom jer kad imaš tri stopera, onda se očekuje da jedan od njih, ili dvojica, ulaze više u igru. Pa smo mi tražili naše prostore među linijama. Sve u svemu, nije toliko loše bilo. Mislim da možemo biti zadovoljni, ne prezadovoljni, ali za prvu utakmicu je OK. Treba isprobati sve.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

Jeste li ikada igrali u toj formaciji?

- Igrao sam jednom u Realu protiv Atalante u Ligi prvaka. Ali smo igrali s dva zadnja vezna, tri stopera i dva visoka beka. I bilo je OK. Na kraju je tu izbornik, njegovi su radnici, oni će odlučiti što je najbolje, vidjeti što nam najviše odgovara i naravno da ćemo se tako postaviti i tako igrati. Nećemo ići protiv sebe i vidjeti da ako nam nešto ne odgovara, tvrdoglavo to gurati.

Poruka za navijače? Nije ih bilo previše, ali oni koji su tu bili, bili su naši.

- Nije ih bilo previše, ali razumljivo je. Dalek je put, prijateljska, sigurno će ih više biti na SP-u. Hvala onima koji su došli, bodrili su nas kao i uvijek. Bilo je lijep osjećaj igrati, falilo je navijača, ali dobro. Bitno da smo to odradili, da su svi utakmicu završili, hvala Bogu, neozlijeđeni i da se sada pripremimo za sljedeću.

Centralni stoper današnje Dalićeve Hrvatske bio je Marin Pongračić, koji ima sjajnu sezonu u dortmundskoj Borussiji.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

- Bila je to naporna utakmica, dosta dobro smo odigrali, bili smo dominantni, dobro smo čuvali loptu i igrali, ali nismo uspjeli probiti njihovu obranu. Jednom smo uspjeli i šteta što smo na kraju primili gol.

Čini se da nije bilo kornera, kako ste vi to vidjeli?

- Mislim da nije bio korner, ali nisam mogao vidjeti. Bio mi je loš ugao. Oršić je rekao da nije bio. Što je tu je, na kraju je sudac dao korner i primili smo gol. To je šteta.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Slovenija

U primarnom fokusu bila je nova formacija u kojoj se igra bazira da stoperi započinju prvu fazu napada. Nekako je ostao dojam da ste vi najviše preuzimali rizik.

- Mislim da nam je to danas uspijevalo dobro, prvi put da igramo u toj konstelaciji. Ja sam par puta to igrao u klubu. Tako da se osjećam dobro. OK smo mi to napravili. Bila je prijateljska utakmica i ta utakmica je bila tu da malo probamo, da pokušamo i zadovoljni smo s tim.

Mislite li da ste zadovoljili izbornika?

- Ne znam jesam li zadovoljio izbornika, ja sam bio zadovoljan svojom igrom. Šteta što smo primili gol na kraju, to je nešto najgore za obrambenog igrača. Bila je tu i tamo neka akcija koju samo mogao bolje odraditi, ali to je uvijek tako.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu