Obavijesti

Sport

Komentari 10

Kranjčar dobio funkciju u HNS-u: Velika mi je čast obnašati ju

Kranjčar dobio funkciju u HNS-u: Velika mi je čast obnašati ju
3

Velika mi je čast i zadovoljstvo biti ambasador ovog projekta, rekao je Kranjčar, koji je pirhvatio poziv HNS-a na funkciju ambasadora Europskog prvenstva do 17 godina

VIDEO

Niko Kranjčar službeni je ambasador Europskog prvenstva do 17 godina koje će se od 3. do 19. svibnja održati u Hrvatskoj. Hrvatski nogometni savez danas je na press-konferenciji predstavio cjelokupni projekt Europskog prvenstva do 17 godina na kojem će nastupiti 16 najboljih momčadi igrača rođenih 1. siječnja 2000. godine i mlađih. Uz Niku Kranjčara ovoj su svečanosti prisustvovali izbornik naše U-17 vrste Dario Bašić te glazbena ambasadorica Eni Jurišić.

- Lijepo je biti ovdje, dobro se osjećam, moj oporavak od ozljede ide prema planu. Moje uspomene na te dane iz mlađih reprezentativih kategorija su divne, s radošću se sjećam bronce s Europskog prvenstva 2001. godine. Naravno da sam prihvatio poziv HNS-a da budem ambasador ovog natjecanja - rekao je Niko Kranjčar pa nastavio:

- Ti mlađi dani su prekrasno razdoblje u karijeri svih nogometaša; ja se rado sjećam dana kada sam igrao na Europskom prvenstvu do 16 godina. Velika mi je čast i zadovoljstvo biti ambasador ovog projekta. Neću biti ovdje cijelo vrijeme, ali ću promovirati ovaj turnir stalno. Sve u dogovoru s klubom u kojem imam svakodnevne obveze. Tamo sam u procesu rehabilitacije, a sada sam zamolio da me oslobode na 3-4 dana kako bi mogao biti ovdje. Vjerujem da ću igrački biti spreman sljedeće sezone.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak iznio je nekoliko zanimljivih detalja...

- Mi smo na početku imali popis od 20 imena za koje bi voljeli da budu ambasadori ovog Eura, a Niko Kranjčar je bio prvi na našem popisu. Činio nam se idealnim kandidatom; osvojio je tu broncu do 16 godina, imao respektabilnu reprezentativnu karijeru, a još je aktivan igrač - rekao je Pacak pa dodao:

- Mi već dvije godine pripremamo ovaj projekt, na njemu radimo svakodnevno. Turnir će se održati na sedam lokacija, glavni će centri biti Rijeka (Rijeka i Kostrena) i Zagreb (Zaprešić, Lučko, Velika Gorica, Sesvete), dok će finale biti u Varaždinu. Osigurali smo već 10 tisuća noćenja u predsezoni, a Eurosport nam garantira 14 prijenosa. A na svakom ćemo imati i spot od 30 sekundi koji će promovirati našu zemlju.

Dario Bašić vjeruje kako Hrvatska može na ovom turniru napraviti velike stvari...

- Kao domaćini nismo igrali kvalifikacije, pa imamo specifičan način pripreme za Europsko prvenstvo. Sudjelovali smo na raznim turnirima u Japanu, Srbiji, Kataru, a te nam utakmice daju uvid u cjelokupni igrački kadar. Ovoga tjedna dva ćemo se puta sučeliti Ukrajini, želimo dodatno proširiti reprezentativni kadar, onaj kostur momčadi nije upitan - poručuje Bašić pa dodaje:

- Očekivanja? Prije svega isprofilirati igrače, razviti te mlade dečke na pravi način, a kroz četiri godine vidjeti koliko će ih postati A reprezentativci. Favoriti? Rekao bih da tu prednjače Englezi, ali u samom vrhu su sigurno još Portugal, Francuska, Španjolska i Njemačka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe