Obavijesti

Sport

Komentari 58

Kranjčar: Ovo je prilika da Red Bullu uzvratimo i uđemo u LP

Kranjčar: Ovo je prilika da Red Bullu uzvratimo i uđemo u LP
1

Dinamo je saznao svog protivnika koji im stoji na putu do skupina Lige prvaka. Austrijski prvak Red Bull stiže 16. ili 17. kolovoza u Zagreb, a dojmove iz Maksimira prenosi naš novinar Antonio Bevanda

VIDEO

Ždrijeb kuglica u Nyonu je spojio dva stara europska znanca. Hrvatski i austrijski prvak odmjeriti će snage za desetak dana u Maksimiru, dok je uzvrat tjedan dana kasnije.

- I prije ždrijeba smo pričali o Red Bulu, no moja želja bila je Celtic. Salzburg nam je ostao dužan jer smo gubili od njih proteklih sezona, a sada smo došli u situaciji da im uzvratimo - rekao je Cico Kranjčar.

Red Bull Salzburg stiže u Hrvatsku, a Dinamovci im žele uzvratiti za poraze u sezoni 2014/15. kad ih je Salzburg 'razbio' u skupinama Europske lige. U listopadu 2014. u Austriji Dinamo je izgubio 4-2, a na Maksimiru već idući mjesec završilo je 1-5. Ispali su 'modri' od Red Bulla i 2009. u kvalifikacijama za LP.

- Zapravo, mi sve znamo jedni o drugima, no još je desetak dana do te utakmice. Imamo prije toga i Cibaliju, Hajduk... Te utakmice prije dvije godine mogu biti samo dodatni motiv mojim igračima da pokažu pravu vrijednost. Sad su stariji, iskusniji, imaju više utakmica u nogama, pogotovo Ligu prvaka.

Cico je legenda Rapida i dobro pozna austrijski nogomet.

- U to vrijeme dok sam ja bio tamo Rapid i Austria su bili neprikosnoveni. U novije vrijeme Salzburg igra vrlo bitnu ulogu u Europi. Rastu iz godine u godinu, radi se o vrlo dobroj ekipi punoj stranaca i sa stranim trenerom.

Novčana kazna za Fernandesa

Iako Dinamo dobro gura u europskim kvalifikacijama, nemir u svlačionicu unosi Junior Fernandes koji je neprimjereno reagirao prilikom zamjene u Tbilisiju, a Cico je najavio novčanu kaznu.

- Iznenađen sam reakcijom. Nisam na to obraćao pažnju na to, registrirao sam to, a disciplinskoj komisiji sam predložio da ga kazne. A ako će nastaviti tako, znate moj put. Kako će se dalje ponašati, tako ćemo donositi i kazne ako nastavi s neprimjerenim ponašanjem. Mislim da je za ovo primjerena novčana kazna. 

Mogući odlasci?

Do utakmice sa Salzburgom moglo bi biti i promjena u momčadi, prije svega nagađa se o transferu Marka Roga.

- Kako sada stvari stoje, on ostaje ovdje do play offa. Eduardo u Chelseaju? Ja nemam tu informaciju, ne znam od kud vam to, ali ako je to doista tako, onda je sigurno da su mu prvo mjesto Portugala na Euru i obrane u Dinamu otvorili neka vrata. Vjerojatno Chelsea treba iskusnog golmana poput njega.

Antolić odmara protiv Cibalije?

Dinamo prije europskih iskušenja mora proći i utakmice u HNL-u. Prva je na rasporedu Cibalija (subota, 19 sati).

- Moja ideja je da odmorim kapetana. Puno je igrao, puno se potrošio. No utakmica sa Slaven Belupom pokazala je da nije baš dobro odmarati igrače, nego poslati najbolje, napraviti dobru igru i rezultat, a onda odmarati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica