Obavijesti

Sport

Komentari 14

Kratak fitilj i vruće nogometne glave: Tuku se od 1. do 3. lige

Kratak fitilj i vruće nogometne glave: Tuku se od 1. do 3. lige
5

Nakon derbija s Hajdukom nogometaši Osijeka međusobno su se potukli, a šake su radile i na trećeligaškom terenu. Obračunali su se suigrači Kamena iz Ivanbegovine

VIDEO

Osječkim nogometašima nije bilo dovoljno to što su izgubili od Hajduka na Poljudu. Ispred svlačionice međusobno su se čak i potukli. Bravo...

Pokušaj obračuna s gledateljima na zapadnoj tribini, vika, psovke, naguravanje, međusobno udaranje..., baš ružnim scenama svjedočili smo nakon utakmice Hajduka i Osijeka ispred gostujuće svlačionice.

Vidno razočarani zbog loše igre i rezultata, još na terenu su Osječani u nekoliko navrata pokazali veliku nervozu. Samo prisebnost suca Marina Vidulina spriječila je tučnjavu na terenu.

No nakon sučevog zvižduka, kad su igrači obje momčadi krenuli prema svlačionici, Nikola Matas se posvađao s gledateljem na zapadnoj tribini. Nakon obostranih psovki i uvreda Matas je krenuo prema tribini, no suigrači su ga zadržali i vratili prema svlačionici. Nakon njega pravdu je pokušao istjerati i Aljoša Vojnović, i on je krenuo prema tribini, no zaštitar ga je obgrlio oko pasa i odvukao u unutrašnjost stadiona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad su vidjeli gužvu pred svlačionicom, vrlo brzo su utrčali i ostali igrači Osijeka, bio je to pravi stampedo u uski hodnik ispred gostujuće svlačionice u koji se u kratkom roku naguralo tridesetak igrača, masera, trenera... Osječki nogometaši međusobno su vikali jedni na druge, a ubrzo se više se nije znalo tko koga gura, tko koga poteže... Uletjeli su i zaštitari, potom i interventna policija, palo je i nekoliko udaraca, a najviše po tijelu kapetana Borne Barišića. Sve se smirilo kad je među igrače uletio četvrti sudac Dalibor Mlakar i prekinuo tučnjavu.

- Prazan sam, bez emocija, tužan... Da nije bilo ove sjajne atmosfere na stadionu i vrlo dobrog suca ovo bi bila jedna posve prosječna utakmica trećega ranga. Ako moji igrači u ovako sjajnoj atmosferi ne mogu bolje, onda... Ovako loše nismo izgledali ni lani, kad nismo imali ‘žute lipe’ kako se kaže... Mene čeka besana noć i analiza. Igrači će spavati, ali neće biti slobodni za blagdan Svih svetih - kazao je razočarani trener Osijeka Zoran Zekić.

Hajduk je pobjedom 1-0 golom Futacsa preskočio Osijek na trećem mjestu i podignuo atmosferu pred Jadranski derbi u Rijeci.

- Pišu se tri boda, a i vratili smo se na treće mjesto, što je i bio naš cilj. Sada nas čeka Rijeka, koja igra najbolji nogomet u Hrvatskoj - kaže trener Hajduka Marijan Pušnik.

Šaketanje i u 3. HNL Jug

Šaketanja je bilo i na utakmici 3. HNL Jug između Orkana i Kamena. Zapravo, potukli su se suigrači Kamena iz Ivanbegovine kraj Imotskog, Nikola Marić i Ante Maršić.

- Kao igrač prošao sam sve, od županijskih od Prve HNL i nešto slično nikad nisam vidio. Žao mi je jer su to mladi dečki, tek su počeli s karijerom, kaže Ivica Grbeša - igrač Orkana.

Nije to hrvatski patent, ima toga i vani. Znali su se potući igrači Valencije, Liverpoola, čak i velikog Bayerna, no rijetko bi završilo na šakama. Prvi koji su gledateljima priuštili hokejaški dvoboj bili su Lee Bowyer i Kieron Dyer, igrači Newcastlea.

Dok je lopta bila na sasvim drugoj strani terena, Bowyer je prigovorio Dyeru, ovaj mu vratio, pa potom je uslijedio udarac šakom, ovaj vraća direktom i aperkatom.... Naravno, obojica su isključena. Uza sve manjkavosti, na hrvatskim terenima barem nije bilo šaketanja. No, susret 3. HNL Jug između Orkana i Kamena donio je i taj oblik razmjene mišljenja. Hrvatski Bowyer i Dyer su Nikola Marić i Ante Maršić, igrači Kamena iz Ivanbegovine kraj Imotskog.

Igrao samo 11 minuta

Igrači Kamena stigli su u Dugi Rat kraj Omiša i, zahvaljujući lošoj igri i autogolu, do 50. minute gubili 2-0. Naravno, kako to ide, nervoza je rasla, a gostujući trener pokušao ju je smiriti ubacivši u 59. minuti Antu Maršića. Vjerojatno nervozan što nije počeo od prve minute i on se “sjajno” uklopio u naelektriziranu atmosferu. Jer kako drugačije objasniti da je već 11 minuta poslije ulaska - isključen. Okidač, pretpostavljate, prilično bezazlen - krivo dodavanje... I ode sve nizbrdo.

- Prvo su se porječkali, što nije rijetkost ni u višim ligama. Ajde, ništa strašno, no potom su jedan na drugoga krenuli rukama, ostali smo šokirani. Mislio sam da će sve ostati na riječima, a oni su se počeli udarati u lice. Trajalo je to naguravanje, udaranje jedno vrijeme, a potom su ih suigrači razdvojili. Razumijem nervozu i poraz, ali dečki imaju 19 godina, još su mladi, nema smisla - objasnio je iskusni Grbeša.

Psovke pa udarci

Igrao je u Zadru 2004., kad su Zadrani s njim, Jurjevićem, Milinom, Subašićem i pokojnim Ćustićem igrali Ligu za prvaka, a sad uživa u “čarima” nižih liga.

Vidjevši da je vrag odnio šalu u sukob su se, ali sa suprotnim namjerama od Marića i Maršića, uključili ostali suigrači, ali i igrači Kamena te ih uspjeli razdvojiti. Sudac Luka Mrčela došetao je do “boksača” i pokazao im crvene kartone. Kolika je bila ljutnja najbolje će vam dočarati podatak da nisu htjeli zajedno krenuti prema svlačionici. Maršić je s terena izašao na jednu, Marić na drugu stranu, dok je cijeli stadion počeo pljeskati.

Nisu htjeli zajedno izaći

Bilo je svega u hrvatskim nižim ligama, nije rijetkost da je sudac znao dobiti “po glavi”, sa “šljivom” ispod oka otišao bi i pokoji protivnički igrač, no u Dugom Ratu, trasiran je put novom obliku “suradnje” - šakom na suigrača...

Slijede četiri utakmice kazne, ali i pouka za budućnost

Prema prvim informacijama, moguća je kazna i do četiri utakmice suspenzije. No puno važnije je da Marić i Maršić izvuku pouku i shvate da ovakvim ponašanjem sramote klub, prijatelje, obitelj, suigrače, pa i hrvatski nogomet...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...