Obavijesti

Sport

Komentari 13

Kreće NBA doigravanje: Zubac, Babo i Šarić bore se za naslov

Kreće NBA doigravanje: Zubac, Babo i Šarić  bore se za naslov

Hrvati imaju tri predstavnika u doigravanju, a sva trojica ove su sezone u prilično jakim momčadima. Bojan i Dario uzeli su prva dva mjesta na Zapadu, a o Zupčevim Clippersima ne treba puno govoriti

VIDEO

Pobjedom Memphis Grizzliesa nad Golden State Warriorsima 117-112 završen je 'play-in' turnir koji je trebao popuniti sva mjesta u NBA doigravanju.

Ima 21 godinu i šokirao je sve! S 32 poena poslao Curryja kući...
Ima 21 godinu i šokirao je sve! S 32 poena poslao Curryja kući...

Osmero putnika iz Istočne i Zapadne konferencije je poznato, a prve četiri utakmice doigravanja igrat će se u noći sa subote na nedjelju.

Miami protiv Milwaukeeja

Doigravanje u 20 sati otvaraju Miami Heat i Milwaukee Bucksi. Heat je prošle godine izbacio Buckse i tako iznenadio košarkaški svijet, no ove sezone je momčad s Floride ipak u malo lošijem stanju. Većinu godine momčad se mučila s ozljedama, a Giannisu Antetekounmpu postaje bitno da dokaže da ipak nije igrač isključivo za regularnu sezonu.

NBA: Milwaukee Bucks at Indiana Pacers

Upravo će njegove predstave odlučiti ovaj susret. Ako se Grk naučio nositi s tim da mu protivnička obrana suzi reket i tako zatvori prostor do koša te je postao znatno sposobniji kazniti puno prostora na šutu, Bucksi bi lako mogli proći dalje. Ipak, zasigurno će se nešto pitati i Jimmyja Butlera koji je uoči doigravanja pokazao kako je u fizički možda i u najboljoj formi karijere.

NBA: Miami Heat at Boston Celtics

Kladionice, očekivano, kao velikog favorita vide Buckse koji su u regularnoj sezoni bili treći. Na Buckse je kvota 1,35, a na Miami 3,00.

Zubac na Dončića

Clippersi u 22:30 igraju s Dallasom, a ta će utakmica uz dvoboj nekih od najvećih košarkaških zvijezda današnjice poput Kawhija Leonarda, Paula Georgea te Slovenca Luke Dončića imati i jednog hrvatskog predstavnika - Ivicu Zupca.

NBA: Los Angeles Clippers at Toronto Raptors

Iako Zubac ne zabija puno, iznimno je bitan kotačić Clippersa te je startao u 33 od 72 utakmice ove sezone. Svojim blokovima otvara put za Kawhija i Georgea, a u obrani je prilično velik te zatvara koridore za prodor protivničkim bekovima.

Ovaj dvoboj u doigravanju gledali smo i prošle godine kada nam je Dončić priuštio neke maestralne predstave, kao i genijalan šut za pobjedu. Clippersi su naposljetku luzerski prosuli 3-1  vodstvo protiv Denvera i završili sezonu teškim razočaranjem koje ove godine žele isprati.

NBA: Toronto Raptors at Dallas Mavericks

Clippersi su ogromni favoriti. Kvota na njihov prolaz u sljedeću rundu je 1,25, a na prolaz Dallasa 3,25.

Ovu utakmicu u subotu prenosi i HRT na svom drugom programu od 22:40.

Tatum protiv supertima

Jako, jako težak posao imat će od dva ujutro Jayson Tatum. Zvijezda Boston Celticsa ostala je bez svog najboljeg suigrača Jaylena Browna, a s druge strane nalazi se možda najmoćniji supertim u povijesti. Onaj koji u sastavu ima Jamesa Hardena, Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta, kao i još neke druge bivše zvijezde i nekolicinu kvalitetnih rotacijskih igrača.

NBA: Brooklyn Nets at Detroit Pistons

Stoga i ne čudi da kladionice Bostonu ne daju baš nikakve šanse. Na prolaz Celticsa kvota je 6, a na prolaz Netsa 1,10. Celticsima fali Brown, fali im centar, a Kemba Walker morat će čuvati jednog od dvojca Irving - Harden. Poznavajući njegove obrambene sposobnosti, Boston se neće dobro provesti...

MVP Jokić protiv Lillarda

Od 4:30 sati Denver igra s Portlandom. Repriza je ovo serije otprije dvije godine kada je u nevjerojatnih sedam utakmica prepunih ludih produžetaka Portland izbacio Denver 4-3, ali u ovom susretu ipak postoje razlike.

Dok je Portland prilično slična momčad kao i onda, velika je razlika ta da je Jokić od vrhunskog igrača još napredovao te postao favorit za MVP nagradu, a još je i bitnije to da nema svog najboljeg suigrača - Jamala Murraya.

NBA: Brooklyn Nets at Denver Nuggets

Ipak, Murrayevo mjesto upotpunio je briljantni mladi Michael Porter Junior koji je ove sezone jedan od najefikasnijih napadača. Zabija kao lud s nevjerojatnim postotcima. Još samo da počne igrati obranu...

Ova serija bi trebala biti najnapetija od ovih koje počinju u subotu, a u prilog tomu idu i prognoze kladionica. Kvota na prolaz Denvera je 1,95, a Portlanda 1,75.

Westbrook i Beal na Embiida i Simmonsa

Zanimljivu utakmicu mogli bismo gledati od 19 sati u nedjelju. 

U jednom trenutku sezone, i to ne tako davno, izgledalo je gotovo nemoguće da Wizardsi uđu u doigravanje. Ipak, Westbrook je dao gas do daske i nakon razigravanja - tu su! A tu ih čeka nezgodna momčad Sixersa...

NBA: Charlotte Hornets at Washington Wizards

Sixersi već godinama u doigravanju naprave nešto, ali zapravo - ništa. Momčad je to s nekoliko fantastičnih igrača, ali redom sve limitiranih, poput Bena Simmonsa koji jednostavno nema 25 koševa u rukama, kao niti sposobnost efikasnog zabijanja kad mu se uguši tranzicija i zatvori reket. I upravo ta nekompatibilnost Embiida i Simmonsa uvijek guši Philadelphiju. 

NBA: Philadelphia 76ers at Houston Rockets

I jednom i drugome trebala bi četvorica igrača s vrhunskim vanjskim šutom s obzirom na to da vole igrati u reketu, a ovako je to jednostavno - nemoguće. 

Ipak, s obzirom da se radi o znatno kompletnijoj momčadi od Wizardsa, Sixersi ovdje ulaze kao veliki favoriti. Embiid iza sebe ima sezonu dostojnu MVP kandidata, a Westbrook je također poznat po gubljenju glave u doigravanju te iako zna zabiti i 30, i 40, a i više poena, nerijetko smo u doigravanju znali vidjeti da 'zida kuću trokatnicu' i zabije 20 poena na 30 uzetih šuteva.

Kvota na Philadelphiju je 1,10, a na Washington 6,00.

Šarića čeka LeBron

Dario Šarić imao je jako težak ulazak u ovu sezonu. Pokoja ozljeda, korona virus i slični problemi zadržali su ga dosta izvan terena, a i kad je igrao nije mogao naći pravu formu.

Igrao je Šiši tek 50 utakmica od ukupno 72 te zabijao najmanje poena u NBA karijeri - tek 8,7. Ipak, u zadnje tri utakmice uoči doigravanja bio je dvoznamenkast pa postoji nada da se napokon malo ugrijao i da su ozljede iza njega. Jer kad je Dario zdrav, svi znamo da može...

NBA: Phoenix Suns at Los Angeles Lakers

Njegovi Sunsi nadišli su sva očekivanja ove sezone te završili na drugom mjestu, a radi se o jednom dosta raznolikom rosteru. Prva napadačka opcija je fantastični bek šuter Devin Booker, tu je i talentirani centar DeAndre Ayton, no igrač koji je momčadi donio iskorak zasigurno je legendarni Chris Paul. Paul svaku momčad digne za dvije stepenice, a Sunse je i više od toga. Tko bi rekao da će i s 36 godina biti briljantan dirigent...

NBA: Phoenix Suns at New York Knicks

Lakersi su, kao i Šarić, imali turbulentnu sezonu punu ozljeda. Ozlijedio se i LeBron James što i nije baš česta pojava, Anthony Davis igrao je jednu od najlošijih sezona u karijeri također prožetu ozljedama, a Lakersi su zbog toga morali razigravati za ulazak u doigravanje. 

Ipak, i takvi kakvi jesu, i dalje su - Lakersi. S LeBronom i Davisom. Stoga ne čudi previše da u ovo ulaze kao favoriti, međutim ne onoliki koliki bi bili prošle sezone. Ni blizu... Koeficijent na prolaz Sunsa je 2,20, a na prolaz Lakersa 1,60. Prvi dvoboj je u nedjelju od 21.30 sati.

NBA: Los Angeles Lakers at Indiana Pacers

Knicksi su opet u doigravanju!

Od jedan ujutro s nedjelje na ponedjeljak igraju Knicksi i Hawksi.

Knicksi se u doigravanje vraćaju nakon godina izbivanja iz istog, a predvođeni su briljantnim Juliusom Randleom koji je ove sezone napravio nevjerojatan iskorak. Zabija 24 poena, hvata deset skokova po utakmici i dijeli šest asistencija. Prekrasne brojke! 

NBA: Boston Celtics at New York Knicks

Randle je zasigurno prvo ime tih Knicksa, no ima tu još kvalitetnih igrača, ali ono što krasi ovu momčad je briljantna obrana. Točnije - četvrta obrana lige! Bolji su samo Lakersi, Utah i Sixersi. Najveće zasluge za tu obranu svakako idu treneru Tomu Thibodeauu, inače slavnom upravo po svojim obrambenim shemama. Mnogi su smatrali da je Thibsovo vrijeme prošlo, ali on im je pokazao da su u krivu...

S druge strane nalaze se Hawksi. Na papiru jako, jako dobra momčad.

Tu su igrači poput Traea Younga koji 30 poena utrpaju za dobro jutro, na četvorci je briljantni John Collins, centra igra Clint Capela koji je u životnoj formi, a tu je i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović. Izvrstan igrač!

NBA: Atlanta Hawks at Indiana Pacers

S njima je i Talijan Danilo Gallinari, kao i korisni rotacijski igrači poput Huntera, Huertera, Snella... Ali nešto jednostavno uvijek ne štima!

Hawksi bi na papiru trebali biti puno bolji, ali od propusne obrane do lošeg odnosa među igračima o kojem se špekuliralo nekoliko puta ove sezone, brojne im stvari stoje na putu do pobjede. 

I upravo zato su Hawksi tek blagi favoriti protiv New Yorka. Na njihov prolaz koeficijent je 1,75, a na New York 1,95.

Babo protiv Grizzliesa

Šećer na kraju - Bojan Bogdanović.

Bojan i Utah Jazz ove sezone su maestralni. Ništa manje od toga! Fantastična je to momčad prepuna vrhunskih igrača, od prve zvijezde Donovana Mitchella do francuskog tornja Rudyja Goberta, iskusnog razigravača Mikea Conleyja, a naposljetku i našeg snajpera - 'Babe Berette'.

NBA: Denver Nuggets at Utah Jazz

Jazzeri su u doigravanje ušli kao prva momčad Zapada te samim time moraju biti jedna od momčadi koja ima šanse osvojiti naslov, no nije tajna da mnogi njih kao kandidate za titulu zapravo i - ne vide. Ipak, ova svestrana momčad uz gore nabrojane igrače ima još svojih aduta poput Jordana Clarksona, Joea Inglesa i sličnih, a iako je Memphis izbacio Golden State iz razigravanja, teško je očekivati da im može ozbiljnije parirati.

NBA: Denver Nuggets at Utah Jazz

Prva utakmica je od 3:30 ujutro s nedjelje na ponedjeljak, a kladionice kao velikog favorita vide Utah. Najvećeg od svih! Kvota na prolaz Jazzera je tek - 1,05! A Grizzliesa čak sedam.

Svi parovi:

Istok

  • Philadelphia (1) - Washington (8), prva utakmica: nedjelja 19:00 sati
  • Brooklyn (2) - Boston (7), prva utakmica: subota na nedjelju, 02:00
  • Milwaukee (3) - Miami (6), prva utakmica: subota 20 sati
  • New York (4) - Atlanta (5), prva utakmica: nedjelja na ponedjeljak, 01:00

Zapad

  • Utah (1) - Memphis (8), prva utakmica: nedjelja na ponedjeljak, 03:30
  • Phoenix (2) - Los Angeles Lakers (7), prva utakmica: nedjelja 21:30 sati
  • Denver (3) - Portland (6), prva utakmica: subota na nedjelju, 04:30
  • Los Angeles Clippers (4) - Dallas (5), prva utakmica: subota, 22:30 (prijenos HTV 2)

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica