Obavijesti

Sport

Komentari 120

Zaplakao na dodjeli: Kostelić podigao Mali i Veliki globus!

Zaplakao na dodjeli: Kostelić podigao Mali i Veliki globus!
11

Ivica Kostelić sezonu iz snova završio je osvajanjem trećeg naslova u sezoni. Nakon ukupne pobjede i u superkombinaciji Ivica je dodao i slalomski globus!

VIDEO

Ivica Kostelić sezonu iz snova završio je osvajanjem Malog kristalnog globusa u slalomu! Profesor je u Lenzereheideu doskijao do drugog slalomskog naslova lakše od očekivanog nakon što su podbacili glavni konkurenti. 

Jean-Baptiste Grange izlijetanjem u prvoj vožnji olakšao je posao Ivici koji je dvjema sigurnim vožnjama zauzeo 18. mjesto.

Andreu Myhreru preostalo je jedino pobjediti kako bi se domogao globusa, no i on se poput Grangea slomio pod pritiskom. Završio je šesti, a Profesor je mogao početi slaviti.

Najljepši trenutak mi je pobjeda u Chamonixu jer je Natko bio istovremeno drugi, Dalibor i Tin među bodovima.

Na Ivici se vidjela iscrpljenost, a koliko je bio razočaran svojim nastupom pokazao je u nakon ulaska u cilj. Izraz njegova lica odavao je dojam tužnog čovjeka, ali nakon što je primio kristalni globus planuo je od sreće! 

- Teško mi je bilo što govoriti u ovim trenucima. Budi sjećanja iz starijih dana na mnoge prijatelje, loše i dobre prijatelje: Nekad je bilo teško, ali više lijepo nego teško - rekao je Ivica Kostelić za HRT.

Za vrijeme intoniranja himne nije mogao suspregnuti suze, a u pobjedničkoj areni bodrila ga je mama Marica.

Svoju ljudskost Ivica je pokazao japanskom zastavicom kojom je pružio podršku Japanu.

- Prvo mi je kroz glavu prošla dvorana na Badiji, stijena na mljetu, utezi na mljetu, skijalište Terminilo, baselska bolnica i mnogo takvih stvari - dodao je Profesor.

U siječnju se sve odlučilo kao što se Tour de France odlučuje u brdskim trkama

Kostelić je naslov praktički razreiješio u siječnju u kojem je upisao šest pobjeda.

- Najljepši trenutak je pobjeda u Chamonixu jer je Natko bio istovremeno drugi, Dalibor i Tin među bodovima. Lauf kojeg ću se dosta dugo sjećati. To je bila potvrda Kristalnog globusa. U siječnju se sve odlučuje, kao Tour de France koji se odlučuje na brdskim etapama - slikovito je objasnio Profesor.

Kostelić se domogao slalomskog globusa drugi put u karijeri nakon 2002. godine kad je nakon velike borbe svladao Bodea Millera.

Pobjedu je u posljednjem slalomu sezone uzeo Talijan Guliano Razzoli, dok je uvjerljivo vodeći nakon prve vožnje Mario Matt završio na drugom mjestu.

Ivica je u slalomskom poretku osvojio 478 bodova, 36 više od Grangea i 55 više od Myhrera.

Konačna ljestvica Svjetskog kupa na kraju je donijela ovakav raspored: Kostelić 1356 bodova, Cuche 956, Janka 793, Svindal 789, Walchhofer 727.

SK, slalom u Lenzerheideu:

1. Guliano Razzoli (Ita) 1:25.72

2. Mario Matt (Aut) +0.03

3. Felix Neureuther (Njem) +0.25

4. Marc Gini (Švi) +0.45

5. Michael Janyk (Kan) +0.47

6. Andre Myhrer (Šve) +0.61

...

18. Ivica Kostelić (Hrv) +1.88

Konačni redoslijed slaloma:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 478

2. Jean Baptiste-Grange (Fra) 442

3. Andre Myhrer (Šve) 423

Konačni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1356

2. Didier Cuche (Švi) 956

3. Carlo Janka (Švi) 793

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 789

5. Michael Walchhofer (Aut) 727

6. Silvan Zurbriggen (Švi) 723

7. Romed Baumann (Aut) 703

8. Christof Inerhofer (Ita) 644

9. Ted Ligety (SAD) 610

10. Klaus Kröll (Aut) 579

LIVE

Razzoli je pobjednik posljednjeg slaloma u sezoni! Mario Matt je drugi s tri stotinke zaostatka. Treći je Marc Gini. Osvajač malog globusa Ivica Kostelić završio je 18.

Vodeći je Giuliano Razzoli ispred Marc Ginija i Michaela Yanicka. Ivica je 16.

Sa starta kreće Andre Myhrer, šesti u prvoj vožnji. Na prvom prolazu kasni 32 stotinke. Myhrer ima još veći zaostatak. Šveđanin je šesti. Ivica je osvojio mali kristalni globus u slalomu!

Krenuo je Ivica Kostelić. Na prvom prolazu zaostaje 18 stotinki, na drugom je zaostatak porasao na 78 stotinki. Ivica je slabije odskijao drugu vožnju te je završio osmi sa 1.43 sekunde zaostatka za Ginijem. Ivica je vidno iscrpljen. Myhreru treba pobjeda želi li osvojiti mali kristalni globus u slalomu.

Nakon prvih osam skijaša vodi Marc Gini s dvije stotinke prednosti nad Michaelom Yanickom te s 23 stotinke pred Retom Schmidigerom.

Uvjeti u drugoj vožnji su vrlo teški. Magla i dalje ne posustaje.

DRUGA VOŽNJA

Ivica Kostelić je nakon prve vožnje slaloma u Lenzerheideu došao na mali korak do osvajanja Malog kristalnog globusa! Profesor nakon prve vožnje 13. s 1.18 sekundi zaostatka za vodećim Mariom Mattom. No, Kosteliću je veliku uslugu učinio najveći konkurent Francuz Jean-Baptiste Grange koji je izletio nakon niza pogreški.

Ivici , u slučaju pobjede trećeplasiranog u slalomskom poretku Andrea Myhrera, može završiti i 15. kako bi osvojio Mali globus.

Ivica je krenuo sa startnim brojem 1, odskijao je oprezno, no nije bilo zadovoljan nastupom.

- Psihologija je odradila svoje. Bio sam užasno nervozan. Bilo je to jako loša vožnja - rekao je kratko Ivica nakon prve vožnje.

Druga vožnja je na rasporedu u 12.30 sati.

LIVE

Ivica je trenutno 13. Myhrer je pet pozicija bolji od Profesora. 

Neureuther s 19 stotinkom zaostaje za Mattom. Ivica je sedmi, ali mali kristalni globus sve je bliži.

Kostelić je peti. Moellg i DeVille ugurali su se na drugom i trećem mjestu. Preostali Ivičin konkurent Myhrer je četvrti sa sekundom i 18 stotinki zaostatka.

Ivičin najveći konkurent Grange krenuo je silovito, ali je napravio veliku grešku na samom početku stazu što ga je izbacilo iz ritma. Rizik mu se nije isplatio. Drugoplasirani u slalomu je izletio iz utrke i širom otvorio vrata Ivici ka slalomskom globusu!

Andre Myhrer, treći u ukupnom poretku mora pobijediti ako želi osvojiti globus. Završio je drugi s 0.66 zaostatka za Mattom.

Mario Matt je na prvom prolazu brži 35 stotinki od Ivice Kostelića. Na drugom prolazu još više je povećao prednost koja iznosi 79 stotinki. Matt je odlično odskijao i zauzeo prvom mjesto s više od sekunde prednosti nad Ivicom.

Krenuo je Ivica Kostelić sa startnim brojem 1 kroz gustu maglu na stazi Silvano Beltrametti. Stazu je prošao bez poteškoća. Postavio je vrijeme 42.45.

PRVA VOŽNJA

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić s početkom u 10 sati započinje lov na treći globus ove sezone. Profesor u Lenzerheideu vozi posljednji slalom sezone, a kreće sa startnim brojem 1. 

Nakon osvojenog naslova ukupnog pobjednika te malog kristalnog globusa u superkombinaciji Ivica će pokušati osvojiti drugi slalomski globus u karijeri. 

Kostelić vodi pred zadnju utrku vodi u slalomu sa 478 bodova, a prati ga Francuz Jean-Baptiste Grange s 36 bodova, a na trećem mjestu je Šveđanin Andre Myhrer s 383 boda.

Jedini kristalni globus u slalomu osvojio je u sezoni 2001./2002. nakon dramatične borbe s Bodeom Millerom do same završnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica