Obavijesti

Sport

Komentari 45

Sučić i Šimić za pobjedu protiv Azera: Debitirao i igrač Bayerna

Sučić i Šimić za pobjedu protiv Azera: Debitirao i igrač Bayerna

Od prve su minute izabranici Igora Bišćana bili dominantna momčad na startu kvalifikacija za nadolazeće Europsko prvenstvo, a mladi 'vatreni' su slavili 'na pogon' dvojca iz RB Salzburga

Hrvatski nogometni reprezentativci do 21 godine u novi kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo (2023.) startali su pobjedom. Na domaćem terenu u Velikoj Gorici, Hrvatska U21 reprezentacija je svladala vršnjake iz Azerbajdžana 2-0 (2-0).

Luka ima ogroman potencijal, Kovačevi skauti gledali Marina
Luka ima ogroman potencijal, Kovačevi skauti gledali Marina

Nije dugo trebalo da mladi hrvatski nogometaši zavladaju travnjakom. U 3. minuti Šimić je imao prvi pokušaj, dok je u 7. minuti Antonio Marin iz slobodnog udarca pogodio okvir vrata. No, uspješniji je po tom pitanju bio Luka Sučić, igrač Red Bull Salzburga, koji je u 10. minuti pogodio za 1-0. U svom reprezentativnom debiju Sučić je zabio iz slobodnog udarca, s 20-ak metara, uz pomoć živog zida.

Velika Gorica: Kvalifikacije za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska Azerbajdžan

Nije se dugo čekalo na drugi pogodak pa je u 24. minuti za 2-0 pogodio Roko Šimić koji je proslijedio u mrežu loptu upućenu od Biuka. Nakon drugog pogotka uslijedilo je razdoblje igre u kojem je Hrvatska U21 držala loptu, ali je manje prijetila, dok je Azerbajdžan uglavnom bio nemoćan napraviti bilo što konkretno.

U drugom poluvremenu se nastavilo u ustaljenom ritmu. Hrvatska U21 je imala posjed, ali su napadačke ambicije ipak splasnule. Najbliže pogotku bili su Marin u 57., Kačavenda u 72. i Vidović u 76. i 84. minuti, no mladi debitant iz redova minhenskog Bayerna nije uspio zabiti pa se rezultat nije mijenjao.

Velika Gorica: Kvalifikacije za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska Azerbajdžan

Hrvatska je igrala u sastavu: Pandur, B. Šutalo, J. Šutalo, Krizmanić, Čolina, Franjić (od 80. Liber), Sučić (od 68. Pršir), Marin (od 80. Bušnja), Kačavenda, Biuk (od 68. Vidović), Šimić (od 68. Ljubičić). Iduća utakmica koju će odraditi mladi hrvatski nogometaši je gostovanje kod Finske u Oulu (7. rujna u 17 sati).

Na Europsko prvenstvo U-21 direktno će se plasirati devet pobjednika skupina kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija. Preostalih osam drugoplasiranih momčadi igraju dodatne kvalifikacije za odlazak na Euro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA U21 EURO 19:00 , VELIKA GORICA
Hrvatska
10' Sučić , 25' Šimić
2 : 0
Azerbajdžan
Sortiranje događaja
KRAJ

Nije bilo golova u drugom poluvremenu i Hrvatska je zasluženo slavila protiv Azerbajdžana s 2-0 u Velikoj Gorici, a zabili su Luka Sučić i Roko Šimić.

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao dvije minute nadoknade.

90'

Evo jo jedne dobre situacije za Hrvatsku! Potegnuo je Pršir s ruba šesnaesterca, ali obranio je to gostujući golman pa Hrvatska ima novi korner.

85'

Bušnja je prošao po lijevoj stran i Vidović je imao priliku zabti za 3-0, ali otišlo je to preko gola. Odlučio se najmlađi član reprezentacije opaliti snažno, ali na kraju je to bilo i presnažno.

78'

Nova zamjena u redovima Azerbajdžana. Izašli su Gurbanli i Sejidov, a ušli Gulijev i Asgarov. Kod Hrvatske su izašli Franjić i Marin, a ušli Bušnja i Liber.

Komentari 45