Obavijesti

Sport

Komentari 0

Krišto u posljednjoj sekundi osvojila broncu na SP-u u judu!

Krišto u posljednjoj sekundi osvojila broncu na SP-u u judu!

Imala smo pet teških borbi. Ipak je to Svjetsko prvenstvo. Nažalost, nisam uspjela upisati i pet pobjeda, malo sam "zaspala" u polufinalu pa nisam bila na svojoj razini, rekla je Katarina nakon bronce

VIDEO

Manje od mjesec dana nakon osvajanja europskog juniorskog zlata, hrvatska džudašica Katarina Krišto (do 63 kg) osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu za juniorke u talijanskoj Olbiji.

Odličnu sezonu mlada Kaštelanka je okrunila s dvije velike medalje. Prvo je na EP-u u Luksemburgu osvojila zlato, a sada u Italiji i svjetsku broncu i trenutačno se nalazi na prvom mjestu na svjetskoj ranking ljestvici juniorki u kategoriji do 63 kg.

- Imala smo pet teških borbi. Ipak je to Svjetsko prvenstvo. Nažalost, nisam uspjela upisati i pet pobjeda, malo sam "zaspala" u polufinalu pa nisam bila na svojoj razini. Međutim, to sam odmah ispravila u borbi za broncu i vraćam se u Kaštela s još jednom velikom medaljom. Hvala svima, od saveza, mog kluba, svih kolegica i kolega, Gradu Kaštela koji me već dugo prati i svim navijačima - rekla je nasmijana Katarina nakon dodjele medalja u talijanskoj Olbiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon što je ipponima slavila u prve dvije borbe, u četvrtfinalu se našla u zaostatku, kada ju je u prvoj minuti borbe Belgijka Corrao bacila na wazari. Međutim, Krišto pokazuje mentalnu snagu te se s dva wazarija plasirala u polufinale, gdje je Španjolka Vazquez Fernandez slavila ipponom te otišla do svjetskog srebra na kraju dana. Naša predstavica je u borbi za broncu pobijedila Mađaricu Ozbas. Borba je odlučena doslovno u posljednjoj sekundi.

- Ovo je još jedan sjajan rezultat, nakon europskog zlata. Uspjeli smo zadržati formu i da je bilo malo više koncentracije u polufinalu, vjerujem da bi ova medalja bila i nešto jačeg sjaja. Međutim, ovo je izniman uspjeh - kazao je Katarinin trener, Josip Barić.

Podsjetimo kako je u srijedu Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) zastala na korak do četvrtfinala, a u petak nastupaju Lara Cvjetko (do 70 kg) i Josip Bulić (do 90 kg).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu