Obavijesti

Sport

Komentari 31

'Kriv sam za neuspjeh u Italiji, a plavi bi bili u sredini Serie A'

'Kriv sam za neuspjeh u Italiji, a plavi bi bili u sredini Serie A'

Bruno Petković prvi je profesionalni gol igrajući za Varese zabio Ivanu Kelavi, nikada se nije ozlijedio radeći 'škarice', sanja reprezentaciju, a prvi gol za Dinamo bio mu je - autogol...

VIDEO

Ma mogu ja sada nabrojati 20-ak alibija koji su mi otežali život u Italiji, ali najveći krivac za sve sam ipak ja, kaže Bruno Petković, jedna od važnijih uzdanica Nenada Bjelice.

- Da, igrao sam u defenzivnim momčadima koje se brane 80% utakmice, koje ne igraju napadački ili ne stvaraju puno prigoda. No, za sve sam najveći krivac ja, morao sam i mogao u Italiji ostaviti veći trag, dati puno više.

Bruno Petković izuzetno je zahvalan sugovornik, jedan od onih koji ne traži alibije. Već je svjestan kako ovu prigodu mora iskoristiti. Dok su u luksuznom hotelu Regnum drugi mediji razgovarali s Amirom Rrahmanijem, mi smo u predvorju sa stasitim napadačem Dinama.

- Krenuli smo jako intenzivno, treniramo stvarno naporno, a to nam je doista potrebno za nastavak sezone. Srećom, kvalitetno sam se odmorio tijekom blagdana, nisam navikao na tako dugu zimsku stanku, u Italiji smo uvijek bili slobodni najviše četiri-pet dana. Dobro mi je došao ovakav odmor za potpuni oporavak, ali i za neku dodatnu motivaciju.

- Kada ste nekoliko mjeseci maksimalno unutra, sigurno da se onda malo ispraznite, pa vjerujem da je ova stanka bila potrebna svima nama i da sada možemo krenuti dalje. Gotovo cijele blagdane sam proveo u Zagrebu, tek sam Novu godinu s društvom proveo u Frankfurtu. Najljepše je slobodne dane provoditi s obitelji.

Kako vam se sada čine vaših prvih pet mjeseci u Dinamu?

- Pa bilo je tu dosta dobrih, ali i nekih loših stvari. Sigurno je bilo utakmica u kojima sam morao dati više, biti puno bolji, ali sam sam sebi pokazao određen napredak. Vidim i osjećam po sebi, znam da neke stvari činim bolje nego prije. No, ima i toliko toga stvari u kojima moram napredovati tako da će mi proljetni dio sezone sjajno doći.

U kratkom ste se vremenu nametnuli kao važan igrač Dinama, čak i na neki način postali miljenik navijača...

- Uvijek od sebe očekujem puno, pa da svojom kvalitetom podignem razinu cijele momčadi. Da, u posljednje dvije-tri, pa i više godina nisam bio na tom nivou. Zadovoljan sam što ostavljam pozitivan dojam na navijače, pogotovo ako me cijene i poštuju. Takve mi stvari imponiraju, možda sam mnoge iznenadio jer su me rijetki prije poznavali kao igrača. Opet, mislim da moram i mogu bolje.

Sjećamo se jednog vašeg briljantnog gola kada ste igrajući za Varese matirali Carpi i - Ivana Kelavu...

- Haha, to mi je bio prvi gol koji sam kao profesionalac zabio u Serie B. Dobro ga se sjećam, lijepo je sve to tada ispalo.

U Dinamu ste se već istaknuli 'škaricama' koje postaju vaš zaštitni znak...

- Osim što je to atraktivan, treba uvijek biti i efikasan udarac. Atraktivnost bez efikasnosti ne donosi ništa, zadovoljan sam što sam relativno dobro ove jeseni pogađao to što sam pokušavao.

Koliko uopće vježbate takve poteze? Je li bilo treninga gdje ste ružno padali ili se pak ozljeđivali nakon pokušaja 'škarica'?

- Ma nije, nisu to potezi koje vježbam svakodnevno, to se jednostavno dogodi nakon nekakvog centaršuta. Možda pamtim par nezgodnih padova, ali sve uz kratku bol, nikada nisam imao nikakvih ozljeda nakon pokušaja 'škarica'.
 

Prvi gol za Dinamo postigli ste u - vlastitu mrežu...

- Haha, istina. Zadovoljan sam što sam se poslije toga uspio uzdići, sigurno nije jednostavno kada vam u nekom novom klubu prvi gol bude - autogol. Pogotovo nakon velike pauze bez postignutog pogotka, pa i svih kritika koje ste imali u to vrijeme. Bilo je tada ružnih i loših komentara, ali nisam se obazirao na takve stvari, u nogometu se sve može promijeniti u kratkom periodu. Rad uvijek dolazi na naplatu, zadovoljan sam što mi je to sve i naplaćeno.

Bruno Petković u tim je trenucima sam nastavio...

- Moram se osobno zahvaliti i Mariju Budimiru koji mi je prepustio izvođenje jedanaesterca na utakmici s Lokomotivom, tako mi omogućio da zabijem svoj prvi gol za Dinamo. On je trebao tada biti izvođač, ali mi je dopustio da ja zabijem. Mario Budimir je veliki gospodin, sretan sam zbog njega i želim mu svu sreću u daljnjoj karijeri.

Što vam se vrtjelo u glavi nakon tog nespretnog autogola?

- Ma to je jedan jako negativni udarac, pogotovo kada ste napadač. Obrambeni igrači ipak češće zabiju autogol, ali jednostavno život ide dalje. To su tri ključne riječi, što god vam se dogodi u životu ili nogometu - život ide dalje. Digao sam glavu gore i krenuo dalje.

Vaša očekivanja od drugog dijela sezone?

- Prvi ciljevi su nam osvajanje prvenstva i Kupa, pa i da dođemo što dalje u Europskoj ligi. Već smo napravili veliki uspjeh, ali imamo kvalitetu, pa zašto ne bismo otišli još dalje. I zašto ne bismo sanjali? Ma ne trebamo ni sanjati, sada smo došli do razine o čemu smo sanjali početkom sezone. I vas da je netko pitao, ne bi nitko vjerovao da ćemo prezimiti. Osobni ciljevi? Želim popraviti svoju statistiku, ali i još neke dijelove u igri. Očekujem od sebe puno bolje proljeće.

Razmišljate li već o Viktoriji Plzen? Prođu li vam te misli kroz glavu?

- Koliko god se možemo lagati da ne razmišljamo o tome, svi nam te utakmice prolaze kroz glavu. I nitko me ne može uvjeriti u suprotno. Ali, stvarno su te utakmice daleko, imamo dovoljno vremena za pripremu, pa i kvalitetan stručni stožer koji pazi na svaki detalj.

Što vas je po dolasku u Dinamo najviše iznenadilo?

- Dinamo je organizacijski na najvišoj razini od svih klubova u kojem sam igrao do sada, a bio sam i u nekim klubovima talijanske Serie A. Sigurno je najbolji klub na Balkanu, velika je čast biti dio ovoga kluba.

A kako bi Dinamo stajao u Serie A?

- Vjerujem da bi Dinamo tu držao neku sredinu ljestvice, bio odmah iza tih tamošnjih top klubova. To je moje mišljenje, top klubovi su ipak razina više, kvalitetniji su i igraju konstantno Ligu prvaka, ali Dinamo bi mogao parirati talijanskim velikanima.

Sve vas se češće spominje uz reprezentaciju?

- Ah, nadam se i radim za to. Sigurno da mi je to jedan od prvih ciljeva karijere, igrati za svoju državu, biti dio reprezentacije. Vjerujem da je sve na meni, imat ću dovoljno prilike na proljeće da se pokažem i dokažem izborniku, bit će kako on odluči - završio je Petković.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića