Obavijesti

Sport

Komentari 80

Krive Kovu za Realov potop, a najteži uteg im je očajna špica

Krive Kovu za Realov potop, a najteži uteg im je očajna špica
1

Karim Benzema je na Santiago Bernabeu u 2017. zabio samo dva gola u La Ligi, jedan manje od Lionela Messija! U cijeloj je godini zabio ukupno 14, tek četiri više od stopera Sergija Ramosa. Je li on ono što treba Realu?

VIDEO

Zbog pasivnosti na sredini terena prilikom prvog gola protiv Barcelone mediji su Matea Kovačića označili jednim od najlošijih igrača na Santiago Bernabeu u subotu.

Ne stišava se bura oko teškog poraza Reala (0-3) i Španjolci i dalje tuku po igračima aktualnog španjolskog, europskog i svjetskog prvaka.

Mateo je kiksao, ali to je najmanji problem Reala

Mateova reakcija, istina, nije bila najbolja, no daleko od toga da je samo on najveći krivac za izgubljeno prvenstvo.

Barcelona je sada podigla prednost na 14 bodova poslije 17 odigranih kola (Real je odigrao 16) i teško je vjerovati kako može doći do velikog preokreta.

Kamo ćeš, Kovačiću? Španjolci ga proglasili za glavnog krivca
Kamo ćeš, Kovačiću? Španjolci ga proglasili za glavnog krivca

Real je svoje prokockao nešto ranije prije El Clasica u koji je ušao s imperativom pobjede i ogromnim pritiskom.

Zbog čega? Pa sa Bernabeua su neporaženi odlazili Valencia i Levante, pobjedu je odnio Betis, a Real je pao na gostovanju kod Girone.

Kod Atletica i Athletica odigrali su 0-0, a u svim tim utakmicama simptomatični su veliki promašaji francuskog napadača Karima Benzeme. 'Stotinu' šansi fulali su 'kraljevi' u tim ogledima, a baš na takvim se osvajaju prvenstva.

Bolna statistika Benzeme

U jednoj je utakmici izdvojen i videozapis od pune tri minute njegovih promašaja. 

Tri minute katastrofe! Zizou se bacao zbog Benzeminih zicera
Tri minute katastrofe! Zizou se bacao zbog Benzeminih zicera

Navodno, gazda kluba Florentino Perez planira ga se riješiti jer je ove sezone katastrofalan. Francuski napadač u 12 nastupa La Lige ima tek dva zabijena gola. Ako vam to izgleda loše, gledajte tek ovo:

Karim Benzema je na Santiago Bernabeu u 2017. zabio samo dva prvenstvena gola, jedan manje od Lionela Messija! Nadalje, u svim natjecanjima Benzemina brojka penje se na 14 u ovoj kalendarskoj godini.

Premalo za centralnu špicu iza koje igraju majstori poput Modrića, Kroosa i Isca... 

Dodajmo na sve to kako je stoper Sergio Ramos godinu završio na sveukupno deset zabijenih golova u 2017., samo četiri manje od kolege iz napada.

U međuvremenu, Sergio mora krvariti u obrani i 'krpati' velike rupe jer Karim baš i nije ljubitelj povratne trke. Zadužen je za golove.

Realu treba golgeter

Svako ima svoje zaduženje u momčadi. Kovačićevo je bilo zaustaviti Messija, no Messija do danas nisu zaustavljali ni najbolji svjetski braniči i golmani...

 

Benzemino je bilo zabijati golove, pa koliko god ga trener Zinedine Zidane branio govoreći kako je zapravo zadovoljan njegovim doprinosom u kreaciji i kretnjama, konačne brojke izgledaju poprilično poražavajuće za obojicu.

I otud Realovih minus 14 za mrskim im rivalom. Gazda Florentino već je krenuo u akciju, cilja na Maura Icardija iz Intera jer taj zabija kao navijen.

Karim je, kolika god klasa bio, u ovom trenutku vjerojatno i najslabija karika madridskog giganta. Francuz je u 385 utakmica za Real zabio 186 golova te upisao 106 asistencija, ali na starim zaslugama se ne živi.

Pogotovo ne u klubu poput Reala koji se bezosjećajno znao riješavati i većih od njega.

Pitajte, eto, Raula...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani