Sport

Komentari 34

Hrvat je opet europski prvak: Kruno Simon osvojio Euroligu!

Hrvat je opet europski prvak: Kruno Simon osvojio Euroligu!

Hrvatski košarkaš ubacio je Barceloni samo četiri poena, ali je njegova momčad svejedno slavila s 86-81 i podignula prvi trofej Eurolige... Finale su igrali i 2019. kada su izgubili od CSKA

Dan nakon što je Hrvatska jednom dobila europskog prvaka u nogometu, danas je sa Efesom Kruno Simon postao i košarkaški. Turska je momčad slavila u finalu Eurolige protiv Barcelone (86-81) te osvojila prvi naslov u tom prestižnom natjecanju.

Barca je bolje otvorila utakmicu te nakon prve četvrtine imala sedam poena prednosti (22-15), no Efes fenomenalnom drugom dionicom gdje su limitirali Barcu na 14 poena, a sami zabili 24. 

Basketball - Euroleague Final - FC Barcelona v Anadolu Efes Istanbul

Efes je u posljednju četvrtinu ušao sa sedam poena, Barca se vratila, ali turska je momčad odigrala bolje i konkretnije kada je najviše trebalo i odnijela titulu.

Simon je zabio četiri poena uz šut 2/7. Danas nije bila njegova večer, ali nipošto se ne smije zaboraviti dalekometna trica kojom je uopće odveo Efes do Kolna. Hrvatski je reprezentativac nakon naslova prvaka Turske i osvajanja Kupa tako došao i do jedinog trofeja koji mu je falio u dresu turske momčadi.

Heroj susreta bio je Srbin Vasilije Micić, koji je odnio titulu MVP-a regularnog dijela sezone, a najveću je podršku imao u vidu Shanea Larkina koji je utrpao 21. Najbolji u redovima poražene momčadi bili su Higgins (23 poena) i Kurić (18).

Najčitaniji članci