Obavijesti

Sport

Komentari 29

'Ku*vini sinovi' vraćaju udarac: Kleknuli protiv tiranije Trumpa

'Ku*vini sinovi' vraćaju udarac: Kleknuli protiv tiranije Trumpa
1

Diljem američke lige najmanje je 100 igrača u nedjelju kleknulo pognute glave tijekom sviranja himne, ostalo sjediti ili se držalo za ruke s trenerima, osobljem pa čak i s vlasnicima

VIDEO

Američka Nacionalna nogometna liga zbila je u nedjelju svoje redove ujedinivši se u odgovoru na tiradu na Twitteru američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je oštrim i uvredljivim riječima osudio postupak nekih igrača, koji su tijekom sviranja himne kleknuli prosvjedujući protiv nasilja nad Afroamerikancima, te se založio za njihovo izbacivanje iz timova.

NFL: Oakland Raiders at Washington Redskins

Osudivši igrače koji su odbili stajati tijekom izvođenja himne te su kleknuli pridruživši se iskazivanju prosvjeda zbog brutalnosti policije prema Afroamerikancima, Trump je pozvao na bojkotiranje lige i izbacivanje igrača.

Diljem američke lige najmanje je 100 igrača u nedjelju kleknulo pognute glave tijekom sviranja himne, ostalo sjediti ili se držalo za ruke s trenerima, osobljem pa čak i s vlasnicima, izražavajući tako solidarnost s pravima onih koje je Trump osudio zbog prosvjeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
NFL: Oakland Raiders at Washington Redskins

Trump je na Twitteru među ostalim napisao da bi igrači, žele li velike plaće, trebali "ustati dok se izvodi himna. Ako ne, OTPUŠTEN SI. Nađi si neki drugi posao".

U subotu na republikanskom skupu u Alabami Trump je rekao da je svaki igrač koji ne poštuje himnu "kučkin sin" i da bi ga trebalo "najuriti".

Povjerenik NFL-a Roger Goodle, odgovarajući ranije na Trumpove napade na igrače američkog nogometa, rekao je da njegovi tweetovi pokazuju "nedostatak poštovanja" prema NFL-u i igračima.

Malo nakon Trumpovih komentara na Twitteru deseci igrača kleknuli su tijekom izvođenja američke himne na utakmici NFL-a koja se igrala na londonskom Wembleyu, između Jacksonville Jaguarsa i Baltimore Ravensa. Kod oba tima igrači su stajali držeći se za ruke, zajedno s trenerima i osobljem, a pridružio im se i vlasnik Jaguarsa Shakid Khan, američki državljanin rođen u Pakistanu, koji je i vlasnik londonskog Fulhama.

Jacksonville Jaguars vs Baltimore Ravens - NFL International Series

Slične scene ponovile su se diljem Amerike. 

Pokret "Klekni" pokrenuo je bivši igrač San Francisca Colin Kaepernick, koji je izazvao podijeljene reakcije 2016. kada nije ustao na himnu, nego je umjesto toga kleknuo u znak prosvjeda protiv policijskog nasilja nad Afroamerikancima. Isto je prije svojih utakmica učinilo još nekoliko igrača.

San Francisco 49ers outside linebacker Harold, quarterback Kaepernick and free safety Reid kneel in protest during the playing of the national anthem before a NFL game against the Arizona Cardinals in Santa Clara

Po uzoru na Kaepernicka i ostale sportaše, i slavni pjevač Stevie Wonder kleknuo je u subotu navečer na pozornici na koncertu u New Yorku.

- Večeras klečim za Ameriku - rekao je Wonder kojemu je pomogao sin Kwame.

- Klečim na oba koljena za naš planet, našu budućnost, naše vođe i cijeli svijet - dodao je.

Trump je izazvao dodatni bijes sportaša kada je u subotu izjavio kako tim koji je šampion NBA-a, Golden State Warriors, više nije dobrodošao u Bijelu kuću, nakon što su glavne zvijezde tima iskazale nespremnost da se sretnu s njime.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...