Sport

Komentari 13

Kud li ju je provukao? Karačiću nagrada za asistenciju sezone

Kud li ju je provukao? Karačiću nagrada za asistenciju sezone

Pustite mene, svi smo to sanjali - rekao je hrvatski reprezentativac Igor Karačić nakon što je s Vardarom osvojio sve što se dalo osvojiti. Na sve je EHF ipak dodao još nešto za kraj...

Stigla je još jedna, manja, ali slatka titula za Igora Karačića. Nakon osvojene Lige prvaka, navijači su na službenim stranicama Europskog rukometnog saveza glasali za najbolju asistenciju ovosezonske Lige prvaka. Među konkurencijom su se našla najveća imena današnjice pa i naš Luka Cindrić, ali navijači su odabrali drugog Hrvata.

Najbolja asistencija EHF Lige prvaka 2018./2019. je ona iz utakmice Vardara i mađarskog Veszprema. Karačić je loptu zavukao iza nogu Veszpremove obrane iz gotovo ležećeg položaja do Vardarova pivota Stojančeta Stoilova koji je majstorski prihvatio loptu i zabio gol.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Sedam godina u skopskim crveno-crnima bile su i više nego dovoljno za hrvatskog reprezentativca Igora Karačića da postane miljenik navijača i cijele Makedonije. Okrunio je svoju posljednju sezonu u teškim trenucima Vardara uzimanjem najvećeg klupskog rukometnog trofeja - zlatne ruke EHF Lige prvaka.

U svom slavlju uzavrele Lanxess arene Karačića je slavio još jednu znamenitu titulu. Postao je prvi Hrvat koji je u deset godina kölnskih finala postao najbolji igrač, ili ti, MVP Lige prvaka. Bilo je to jasno, da je netko drugi osvojio tu titulu, ne bi bilo pravedno. Igor je dao sve od sebe, Igor je za Vardar dao - sebe.

Kara kao Kara, nakon svega opet skromno kaže:

- Pustite mene, svi smo ovo sanjali. 

Loša situacija sa skopskim prvakom ove sezone nagnala je Igora da promijeni adresu. Tako ga u sljedećoj sezoni čeka Poljska s donedavnim klubom Luke Cindrića - Vive Kielcem. Vjerujemo kako će i ondje Karačić ostaviti dubok trag svojim majstorijama i među svoje uspjehe nanizati još titula.

Najčitaniji članci