Obavijesti

Sport

Komentari 3

Kukoč: Mike će biti tužan kad uđe u Kuću slavnih

Kukoč: Mike će biti tužan kad uđe u Kuću slavnih
1

Michael Jordan ulazi u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu. Njegov suigrač iz šampionskih dana prisjeća se kako je bilo igrati s najvećim

VIDEO

Uskoro se sprema svečanost u kojoj će vjerojatno najbolji košarkaš svih vremena, Michael Jordan, biti primljen u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu. Tim je povodom na internetskoj stranici Chicago Bullsa, momčadi koju je Jordan proslavio, gostovao ponajbolji hrvatski košarkaš svih vremena Toni Kukoč. Jordanov partner i jako važna karika kroz sve godine osvajanja NBA titula naširoko je podsjetio na pobjedničke dane kluba iz Chicaga, ali govorio je i o svojoj karijeri.
- Moj san je bilo igranje u NBA ligi i kad sam doznao da me Chicago uzeo na draftu, odmah sam osjetio da je san ispunjen. Znao sam da ću doći u priliku osvojiti i NBA naslov jer mi je bilo jasno s kojim ću velikim dečkima igrati košarku - počeo je Kukoč i nastavio:
- Početak igranja u Chicagu za mene je bio sjajan. Tad nismo imali Jordana u momčadi i svi oko mene bili su razočarani jer nismo otišli do kraja. Igrali smo polufinale Istoka protiv New Yorka i izgubili smo u sedam utakmica. No za mene je ta sezona bila genijalna. Nisam mogao tražiti ništa više. Igrao sam jednu od glavnih rola, odlučivao utakmice koje su bile vrlo važne. Uvijek sam bio jedna od prvih opcija u napadu.
No potom se opet u Chicago vratio Michael Jordan.
- Bez Jordana sam imao mnogo veće ovlasti, mogao sam raditi mnoge stvari na parketu. Kad se on vratio, situacija se ipak promijenila. Ne za mene nego za sve ostale. Bože moj, ipak je bio Michael pored vas.
Kukoč je, navodi, bio spreman za bilo kakvu ulogu.
- Jugoslavenska liga, u kojoj sam igrao, bila je jedna od najjačih u to vrijeme u Europi. Igrao sam razna finala europskih natjecanja, jake utakmice na Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama. Bio sam sasvim spreman za NBA ligu, mogao sam napraviti sve što se od mene tražilo.
Potom se Kukoč posvetio osobnom viđenju Jordana.
- Najbolja rečenica koju mi je Jordan rekao bila je nešto u smislu: 'Neću razgovarati s tobom jer ti to ne razumiješ'. Želio sam svaki put potvrditi, u budućnosti, da to nije tako. Dapače, mislim da smo se svi mi u Bullsima vrlo dobro razumjeli i bili smo jaka potpora jedan drugome. U protivnome nikad ne bismo onako dominirali - misli Kukoč i nastavlja:
- Moram reći da je Jordan uvijek bio moja velika inspiracija. I svakom drugom. Treninzi s njim bili su očaravajući. U svaki, ali u svaki trening je ušao kao u veliku borbu. Nije bilo pauze, nije bilo laganog ritma. Stalno se trebalo boriti, nadmetati, učiti, napredovati. On je bio prvi takav, pa kako nećemo i mi pored njega?!
Uz svečanost koja slijedi Kukoč je rekao sljedeće:
- Primanje u Kuću slavnih velik je događaj i svakom čovjeku je nagrada, veliko priznanje. Osobno mislim da će on biti nesretan. To možete shvatiti kao kraj ere, a on bi, mislim, uvijek volio biti onaj Jordan s parketa. Koji se bori i pobjeđuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio