Obavijesti

Sport

Komentari 107

Blitzkrieg u dvije minute za tri boda: Hajduk srušio Osječane!

Blitzkrieg u dvije minute za tri boda: Hajduk srušio Osječane!

S dva gola u dvije minute Hajduk je došao do velike pobjede nad Osijekom (2-1) u drugom kolu HNL-a. Jairo je zabio u 34., a dvije minute poslije i Caktaš. Osječanima je nadu dao Jugović, ali nisu uspjeli do boda

Hajduk je poveo 2-0 golovima Jaira (34) i Caktaša (36-11m), a na konačnih 2-1 smanjio je Jugović (43). Zanimljivo, bila su to jedina tri udarca u okvir gola na čitavom susretu.

Nakon što niti jedna momčad u prvih pola sata utakmice nije stvorila niti jednu ozbiljniju priliku za pogodak, u razdoblju od 34. do 43. minute postignuta su tri pogotka. Hajduk je poveo sa 2-0 golovima Jaira u 34. i Caktaša u 36. minuti iz kaznenog udarca.

Prvi pogodak stigao je nakon što je Gyurcso izveo slobodni udarac s desnog krila, a u skoku pred Osijekovim golom na drugoj vratnici najviši je bio Jairo. Hajdukov Brazilac bio je najzaslužniji i za kazneni udarac nepune dvije minute porom, on je utrčao u kazneni prostor te je pokušao pucati prema vratima, njegov udarac odlično je blokirao Lončar, no lopta se vratila Jairu čiji je pokušaj ubacivanja u peterac pogodio Lončara u ruku pa je sudac Zebec pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je kapetan Caktaš.

Osijek: U 2. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Hajduk

U samoj završnici prvog poluvremena Osijek je smanjio zaostatak, a i pogodak domaćih stigao je iz prekida. Kleinheisler je izveo slobodni udarac s lijevog boka, a na drugu vratnicu utrčao je Jugović kojega nije pratio nitko od Hajdukovih igrača, pa je ovaj s dva metra mirno proslijedio loptu u mrežu.

Osijek: U 2. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Hajduk

Osijek je u nastavku utakmice imao terensku inicijativu, no bliži novom pogotku bio je Hajduk koji je prijetio iz protunapada. No, splitski nogometaši niti u jednoj od svojih prilika nisu uspjeli precizno proigrati završni pas. Na kraju utakmice je Jugović glavom nakon udarca iz kuta mogao poravnati, no njegov je pokušaj prohujao pored vratnice.

S nova tri boda Hajduk se pridružio Dinamu i Gorici na vrhu ljestvice sa po maksimalnih šest bodova, dok je Osijek na diobi sedmog mjesta sa Slavenom Belupom s po jednim bodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, 2. KOLO 17:55 , Osijek, Gradski vrt
Osijek
Jugović 43'
1 : 2
Hajduk
Jairo 34', Caktaš 36'
Sortiranje događaja
90+5'

KRAJ! Hajduk je pobijedio Osječane 2-1 u Gradskom vrtu u dosta čvrstom meču. Splićanima je ovo druga pobjeda na otvaranju Prve HNL, a sve je bilo riješeno u dvije minute. Jairo je zabio u 34., Caktaš u 36., a nadu je Osječanima dao Jugović koji je smanjio krajem prvog dijela. Ipak, domaćini su u drugom poluvremenu ostali bez prilike i na kraju su morali čestitati Hajduku koji je danas bio bolji...

Splićani su tako u prvenstvo ušli s maksimalnih šest bodova, a Osijek je na jednom bodu...

90+3'

Kakva prilika za Osijek! Bočkaj je ubacio s desne strane, a sam je ostao Jugović koji je pucao glavom pored gola. 

90'

Još četiri minute. Hajduk je sve dao u obranu, a Osijek sve u napad. No domaćinima baš i ne ide. Nisu baš imali nijednu priliku u drugom dijelu...

88'

Sada Hajduk na terenu ima četiri stopera. Igru je napustio Caktaš, a ušao je Dimitrov. Nedugo nakon toga požutio je Jurić.

83'

Ivica Kulešević je odlučio pojačati napad. Igru je napustio zadnji vezni Žaper, a ušao je mladi napadač Josip Špoljarić... Može li Osijek barem do boda?

Komentari 107