Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kup Uefe: Pletikosi tri komada, Galinović najbolji

Kup Uefe: Pletikosi tri komada, Galinović najbolji
10

Stipin Spartak uvjerljivo je izgubio u Marseilleu, a Galinović je PAO-u sačuvao nulu u Glasgowu. Večer je obilovala zanimljivostima i uzbuđenjima

VIDEO

Stipe Pletikosa je  u 17 minuta 'popio' tri komada i Spartak se u Marseilleu vjerojatno oprostio od drugog kruga. Benoit Cheyrou je zabio prvi i asistirao za drugi gol, a posao je dovršio Mamadou Niang. Sve se događalo između 62. i 79 minute. Šest udaraca Pletikosa je obranio, ali ova tri nije mogao...
Panathinaikos Marija Galinovića nije primio gol na Ibroxu, i to zahvaljujući baš hrvatskom golmanu. Obranio je svih devet pokušaja Rangersa, pri čemu je izludio napadača Nacha Nova. Španjolac je pucao pet puta, ali Super-Mario je ove večeri imao rješenje za sve njegove pokušaje.
Ruski Zenit golom svog prvog napadača Pavela Pogrebnjaka dobili 1-0 favorizirane Španjolce u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa Uefe. Nakon ubacivanja Aršavina u 63. minuti pogriješio je golman Villarreala Diego Lopez. Poletio je u prazno i Pogrebnjaku nije bilo teško pospremiti loptu u praznu mrežu. Za Zenit je cijelu utakmicu odigrao hrvatski stoper Ivica Križanac.
U drugoj završenoj utakmici večeri Galatasaray i Bayer iz Leverkusena su u Istanbulu odigrali 0-0, s čime zadovoljniji mogu biti Nijemci. Ono su jednom pucali na gol, Turci 'čak' triput...
Getafe je u gostima kod AEK poveo u 86. minuti golom De la Reda, ali nije uspio vodstvo sačuvati do kraja. Duboko u sudačkoj nadoknadi, u 94. minuti, 35-godišnji Brazilac Rivaldo je izveo korner, a zabio je Argentinac Ismael Blanco.
Dinamov protivnik iz skupine, norveški Brann, sat vremena je držao nulu protiv Evertona na svom igralištu. Krajem prvog dijela sudac im je poništio i gol, a u nastavku je golman Opdal dvaput vadio loptu iz mreže. Europski put Norvežana, prema svemu sudeći, očekivano se bliži kraju.
Čak dva penala promašili su nogometaši Brage u Bremenu. Da nisu, ne bi izgubili 3-0, nakon čega su ostali bez prave šanse da odu u idući krug. Werder je dvaput zabio u prvom i jednom u drugom dijelu, a Braga je penale promašivala u 10. i 36. minuti.
Bordeaux je vodio od 69. minute kod Anderlechta, no to je vodstvo trajalo samo 10 minuta. Polak je izjednačio, a u 95. minuti domaći trener Jacobs povukao je sjajan potez. Uveo je Mboa Mpenzu, koji je prvi dodir s loptom pretvorio u pobjedu 2-1.
Srbin Danko Lazović srušen je u šesnaestercu, Simmons je pogodio iz penala i u 7. minuti PSV je u Nizozemskoj poveo protiv švedskog Helsingborga. Na dodavanje Affelaya Lazović je u 32. minuti fantastično pogodio rašlje i donio PSV-u veliku prednost.

ZENIT - VILLARREAL 1-0 (Pogrebnjak 63)
GALATASARAY - BAYER 0-0
AEK - GETAFE 1-1 (Blanco 90 / De la Red 86)
BRANN - EVERTON 0-2 (Osman 59, Anichebe 88)
WERDER - BRAGA 3-0 (Naldo 4, Jensen 27, Almeida 90-11m)
AN'LECHT - BORDEAUX 2-1 (Polak 79, Mpenza 90 / Jussie 69)
MARSEILLE - SPARTAK 3-0 (Cheyrou 62, Taiwo 68, Niang 79)
PSV - HELSINGBORG 2-0 (Simmons 7-11m, Lazović 32)
RANGERS - PANATHINAIKOS 0-0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba