Obavijesti

Sport

Komentari 48

Kupovi: Barcelona rutinski u finale, Juve slavio kod Milana

Kupovi: Barcelona rutinski u finale, Juve slavio kod Milana
4

Diljem Europe igrani su nacionalni kupovi. Barca je u uzvratu Kupa kralja slavila protiv Valencije 2-0. Juve je dobio Milan 2-1, a u Njemačkoj Bayern Stuttgarta 2-0

VIDEO

Nogometni klub Barcelona drugi je finalist španjolskog Kupa kralja. Katalonski se klub pridružio Athletic Bilbau nakon što je s 2-0 na Nou Campu ispratio Valenciju.

Barcelona se plasirala u finale Kupa kralja sigurnom 2-0 pobjedom nad Valencijom, koja po prvi put nakon 15 uzastopnih utakmica polufinala Kupa kralja nije postigla pogodak.

Povela je Barca već u 16. minuti preko Cesca Fabregasa koji je tim pogotkom postao najbolji strijelac kluba u kupu ove sezone. Postigao je tri pogotka.

Na novi pogodak gledatelji su morali čekati sve do 81. minute. Xavi Hernandez zaključio je polufinalnu priču svojim drugim pogotkom sezone u Kupu kralja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Spomenimo i da je svaki put u pet međusobnih polufinala ova dva kluba, pobjednik susreta bio taj koji je na kraju podigao trofej Španjolskog kupa. To u svakom slučaju nije dobra vijest za baskijski sastav (Athletic Bilbao) koji se dan ranije plasirao u finale, sveukupnom pobjedom 8-3 nad trećeligašem Mirandesom.

Kup kralja, polufinale:

Barcelona - Valencia 2-0 (Fabregas 16, Xavi 81)

Talijanski kup: Juventusu derbi protiv Milana

Nogometaši Juventusa savladali su Milan na San Siru 2-1 u prvoj polufinalnoj utakmici Talijanskog kupa i tako napravili veliki korak ka finalu.

Sva tri gola postignuta su u drugom poluvremenu, a oba gola za torinske "zebre" postigao je urugvajski branič Martin Caceres.

Prvo je mrežu Milana načeo u 53. minuti pospremivši loptu iz odbijanca. Na 1-1 samo devet minuta kasnije vratio je "rossonere" Stephen El Shaarwy iz akcije u kojoj mu je prethodno glavom loptu servirao Massimo Ambrosini, da bi konačnih 2-1 za goste Caceres postavio u 83. minuti.

Ujedno je drugi Caceresov gol i najljepši trenutak susreta. Zabio ga je odmjerenim udarcem malo izvan ruba kaznenog prostora u same rašlje gola Marca Amelije.

Ovom pobjedom Juve je nastavio niz neporaženosti u Seriji A i Talijanskom kupu ove sezone, dok je Milan protiv velikog rivala pretrpio i drugi poraz budući su u listopadu prošle godine poraženi u prvenstvu u Torinu s 2-0.

Uzvratni dvoboj u Torinu na rasporedu je 21. ožujka. Drugi polufinalni par čine Siena i Napoli.

Talijanski kup, polufinale, prva utakmica:

Milan - Juventus 1-2 (El Shaarwy 62 / Caceres 53, 83)

DFB-Pokal: Bayern u polufinalu, Lakić ispao od drugoligaša

Poznati su svi sudionici polufinala Njemačkog nogometnog kupa, DFB-Pokala. Borussiji Dortmund su se među posljednja četiri priključili Bayern München, Borussia Mönchengladbach i drugoligaš Greuther Fürth...

Bayern je slavio na gostovanju kod Stuttgarta 2-0 golovima Francka Riberyja i Marija Gomeza. Ribery je zabio u 30., Gomez u 46. minuti, a kod oba je gola asistirao Thomas Müller.

Zanimljivo, bila je ovo 23. uzastopna utakmica u kojoj je Bayern pobijedio kada se Ribery upisao među strijelce.

Ivica Olić zaigrao je za Bayern od 83. minute, dok je Danijel Pranjić cijeli susret odgledao s klupe.

Drugoligaš Greuther Fürth iznenađujuće je slavio na gostovanju kod Hoffenheima 1-0 golom Oliviera Occeana iz 44. minute.Valja reći da je Hoffenheim igrao s igračem manje od 36. minute kada je isključen Marvin Compper. Hrvatski napadač Srđan Lakić odigrao je svih 90 minuta za poraženi sastav.

U trećoj utakmici Borussia Mönchengladbach savladala je Herthu u Berlinu nakon produžetaka 2-0 golovima Filipa Daemsa i Oscara Wendta. Za Herthu je svih 120 minuta kao kapetan odigrao hrvatski branič Andre Mijatović, a valja reći da je berlinski sastav od 100. minute igrao s igračem manje kada je crveni karton zaslužio Roman Hubnik.

DFB-Pokal, četvrtfinale:

Hoffenheim – Greuther Fürth 0-1 (Occean 44)

Hertha – Borussia Mönchengladbach 0-2, produžeci (Daems 111, Wendt 120)

Stuttgart – Bayern München 0-2 (Ribery 30, Gomez 46)

Francuski kup: Lyon bez Lovrena u četvrtfinale

Nogometaši Lyona izborili su plasman u četvrtfinale Francuskog kupa 3-1 pobjedom na Gerlandu protiv Bordeauxa.

Utakmica je odlučena u produžetku nakon što je regularnih 90 minuta završeno rezultatom 1-1.

Poveo je Bordeaux golom Jussiea u 25. minuti nakon asistencije Yoana Gouffrana, a izjednačio je Lyon već 11. minuta kasnije preko Alexandrea Lacazettea.

U produžecima su "lavovi" zabili već u šestoj minuti kada je mrežu zatresao Bafetimbi Gomis, da bi u 118. minuti prolaz dalje potvrdio Jimmy Briand nakon dodavanja Lisandra Lopeza.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije konkurirao za susret zbog ozljede Ahilove tetive.

Inače, Lyon je i dalje u konkurenciji za osvajanje naslova u četiri različita natjecanja. Osim u Francuskom kupu "u igri" su u Liga kupu, Le Championnatu i Ligi prvaka.

Francuski kup, osmina finala:

Lyon – Bordeaux 3-1, produžeci (Lacazette 36, Gomis 96, Briand 119 / Jussie 25)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića