Obavijesti

Sport

Komentari 27

Kustić: Split je veliki favorit da ugosti utakmicu s Francuskom!

Kustić: Split je veliki favorit da ugosti utakmicu s Francuskom!

Šuker i Dalić uskoro će sjesti za stol i dogovoriti se, nema nikakvih problema oko ugovora, rekao je Marijan Kustić i otkrio da na Maksimir hrvatska reprezentacija vjerojatno neće tako skoro

VIDEO

Nema Europskog prvenstva ovo ljeto, hrvatska nogometna reprezentacija nije odigrala utakmicu još od studenog prošle godine zbog pandemije korona virusa, a prvo bi okupljanje trebala imati početkom rujna dozvole li prilike.

Uefa je potvrdila da će zadržati Ligu nacija i "vatreni" bi u rujnu trebali imati dva gostovanja u nizu, prvo u Portugalu 5., a potom i u Francuskoj 8. rujna. Nakon toga, u listopadu, slijede dvije domaće utakmice, protiv Švedske i Francuske.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja za Lovru Kalinića

Pokretanje videa...

Lovre Kalinić: 'Kada smo krenuli prema Rusiji shvatio sam da bi mogli postići veliki rezulatat...' 08:31

HNS još nije odlučio gdje će biti te utakmice, a Maksimir će vrlo vjerojatno otpasti s obzirom na narušenu statiku istočne tribine nakon zagrebačkog potresa 22. ožujka.

- Naravno da razgovaramo o domaćinstvima utakmica, oni mogu biti samo na onima koje imaju određenu kategoriju. Znamo situaciju oko Istoka, teško da bismo mogli igrati na Maksimiru kakva je sad situacija. Nadamo se da će se nešto napraviti, svi trebaju uložiti napore da se to riješi - rekao je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić za Novu TV.

Bilo je polemika oko Rijeke i utakmice sa Slovačkom, koja je bila ključna u plasmanu za Euro, a kapacitet stadiona premali za važnost takve utakmice pa za onu s Francuskom u HNS-u ciljaju jedini preostali veliki stadion na raspolaganju.

- Split je veliki favorit da se utakmica s Francuskom igra upravo tamo! Znate kakva je bila organizacija s Mađarskom, atmosfera je bila sjajna i sve je bilo na nivou. Hoće li tamo doći i Švedska? Izvršni odbor donijet će odluku o tome - rekao je Kustić.

Nakon duplog domaćeg programa u listopadu, Hrvatska će u studenom ići u goste Švedskoj pa dočekati Portugal. Pobjednik skupine izborit će plasman na završni turnir Lige nacija, a posljednji će ispasti u Ligu B za iduće izdanje.

Osim o gradovima domaćina triju domaćih natjecateljskih utakmica u 2020., HNS mora dogovoriti i nastavak suradnje s izbornikom Zlatkom Dalićem jer mu postojeći ugovor istječe za desetak dana.

- Nema nikakvih problema oko toga, predsjednik HNS-a i Dalić naći će se. Postoji želja i volja s naše i njegove strane, to smo rekli više puta, očekujem da će se to uskoro i finalizirati - zaključio je Kustić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu