Obavijesti

Sport

Komentari 20

Kužeov prijatelj Džemo: Ma ne, ne mogu vjerovati da ga nema

Kužeov prijatelj Džemo: Ma ne, ne mogu vjerovati da ga nema
3

Tijelo izmučeno kemoterapijama nije izdržalo napad opakog virusa. Preminuo je najomiljeniji trener Dinama, idol navijača i vrhunski trener. Kuže je bio 'jedan od nas'

VIDEO

Borba s leukemijom trajala je od veljače, a dva mjeseca poslije Josip Kuže javio se s odličnim vijestima nakon pretraga:

- Izgubio sam 15 kilograma i svu kosu. Ma ne brinem se, kilogrami će se već vratiti, a kosa će narasti za mjesec dana. Važno je da su nalazi u redu, a oni su izuzetni!

Nakon toga, nažalost, oporavak nije išao u istom smjeru. Kemoterapija je izmučila njegov organizam i nije se uspio obraniti od virusa koji ga je napao. Vijest o smrti Josipa Kužea proširila se vrlo brzo. Šokantna vijest...

- Sin mi je javio da je Joža otišao, ali ja to ne vjerujem. Nedavno smo se čuli, bio je dobro... Ma ne, jednostavno ne mogu vjerovati da ga više nema - javio nam se iz Albanije njegov dugogodišnji suradnik i prijatelj Džemal Mustedanagić:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uh, ne mogu ni govoriti...

Prijatelji, kolege, bivši suigrači, navijači, svi su s nevjericom primili vijest o odlasku Dinamove igračke i trenerske legende.

- Evo, s Markom Mlinarićem sam u BiH, imamo tu Dinamov kamp. Javili su nam predvečer da je Joža umro. Tragedija, što drugo reći. Šokirani smo... - rekao je bivši suigrač iz Dinama i prijatelj Ismet Hadžić.

Mobitel Marka Mlinarića ostao je nijem na sve pozive.

- Ma neće vam se Mlinka javiti. Odmah je pobjegao u hotelsku sobu - objasnio je Hadžić pa još jedanput ponovio:

- Ovo je zaista strašno. Otišao je velik trener, a nama koji ga znamo i veliki prijatelj...

Joža je prijatelje “skupljao” gdje god se pojavio. Jedan od njih je i Jürgen Klopp, njegov igrač iz Mainza i trener koji nikad nije krio da je od Kužea jako puno naučio. A to ga je, eto, dovelo do finala Lige prvaka.

Veza s navijačima posebna je priča. Čitav niz trenera posvjedočit će koliko je teško dobiti naklonost maksimirskih tribina. Za njim su navijači bili ludi.

“Uno di noi - Josip Kuže!”

Tako su ga oslovljavali, takvim su ga smatrali. Jedan od nas. Dok je ležao u bolnici, ispod prozora je osvanuo transparent:

“Snagu ti daje sa sjevera glas, predaje nema jer jedan si od nas! Josip Kuže”. Oduševilo ga je to, dalo mu dodatnu snagu.

- Osjećao sam tu potporu cijelo vrijeme. Olakšalo mi je ove teške dane. Hvala svima, navijačima, prijateljima..

Hvala i vama, Joža, odgovorit će mu cijela nogometna Hrvatska.

Trenirao je 16 klubova i dvije reprezentacije

Od ‘71. do ‘81. igrao je u obrani Dinama i dao 14 golova u 384 utakmice. Trener je postao s 30 godina. Prvo Sydney pa BSK, Borac, Dinamo, Rot-Weiss, Mainz, Gamba Osaka, Zagreb, Chemnitz, Inter, opet Dinamo, Rijeka, Varteks, JEF United i kineski Tianjin. Bio je izbornik Ruande i Albanije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu