Obavijesti

Sport

Komentari 6

Kvartovski derbi nakon četvrt stoljeća: Ako smo pobijedili Hajduk, dobit ćemo i Jarun

Kvartovski derbi nakon četvrt stoljeća: Ako smo pobijedili Hajduk, dobit ćemo i Jarun

Nakon 25 godina sastali su se Rudeš i Jarun, derbi dva kvarta koja dijeli samo "autoput". Navijači Rudeša stigli su s bubnjevima, dok su se Jarunčani oslonili samo na grlo i dlan

VIDEO

Hrvatska je igrala prvu utakmicu na nekom velikom natjecanju, golom Vlaovića na Euru 1996. pobijedili smo Tursku, Motorrola je izbacila prvi mobilni telefon, Nikola Vlašić nije bio ni rođen, a na igralištu Jaruna igrao se derbi "Zagrebačke ceste". Dva kvarta koja dijeli "autoput" i čiji su terenu udaljeni oko tisuću metara, tad su posljednji put igrala službenu utakmicu.

Zagreb: Rudeš i Jarun sastali se u drugoligaškom zagrebačkom derbiju


 
- Rudeš je tih godina ušao u Prvu zagrebačku ligu, kasnije su otišli u viši rang - prisjeća se predsjednik Jaruna Grgur Jolić.
Nakon točno četvrt stoljeća na stadionu u Rudešu opet su se susrela dva susjedna kvarta. I vrijeme kao da im je odlučilo izaći u susret, pa je sunce zasjalo kao te 1996. 

Sat i pol prije utakmice Jerko Leko sjedio je sam i ispijao kavu. 

- Imamo dva proljeva i dvije prehlade - obavijestio ga je primarijus Božidar Fučkar (78), najstariji liječnik u hrvatskom nogometu, vitalan kao da mu je 28. 

- Ma dobro, pa imamo 26 igrača - nasmijao se Leko.

Stigao je i Josip Šimunić, koji je do prošle godine nastupao za veterane Rudeša, momčadi u kojoj su bili Dario Šimić, Ivica Olić, Silvio Marić, Ognjen Vukojević i koja bi se bez problema mogla nositi i u Prvoj HNL. Terasa restorana, u kojem na zidu stoji sastav Rudeša iz 4. studenog 2017., a ispod rezultat Hajduk - Rudeš 2-3, uz stadion puna.

Zagreb: Rudeš i Jarun sastali se u drugoligaškom zagrebačkom derbiju



- Dobili smo Hajduk na Poljudu, gdje nećemo Jarun - šale se domaćini. 

- Kakvo je ovo vrijeme za utakmicu, niti je za ručak, niti za doručak, rano je i za pivo, možda za rakijicu - uzvraćaju Jarunčani, aludirajući na termin u 13 sati. 

Petnaest minuta prije početka navijači Rudeša, njih dvadesetak, od onih vrtićke dobi pa do onih u mirovini ulaze s velikim bubnjem, s druge strane skupina Jarunčana ograničila se na grlo i dlan. 

- Ma je li ovo Toma Bašić - čulo se s tribina kad je sjajnim udarcem s dvadesetak metara umalo pogodio rašlje vezni igrač Rudeša.

- Nije, to mu je brat blizanac Jakov.



Da, Jakov Bašić brat je Tome, igrača Lazija. Jakov je želio studirati i igrati nogomet pa je 2015. godine otišao u SAD, izborio se za akademsku i sportsku stipendiju i upisao se na Sveučilište Massachusetts-Lowell. U prvoj je sezoni proglašen najboljim novakom u momčadi.

Toma Bašić je u jednom svjedočenju o svojoj vjeri u ožujku prošle godine otkrio da mu je upravo brat Jakov pomogao da prestane igrati loto i kockati se ubrzo nakon završetka srednje škole i potpisivanja za Hajduk.

Zagreb: Rudeš i Jarun sastali se u drugoligaškom zagrebačkom derbiju



- Počeo sam igrati loto, a ubrzo i kockati u kasinu. Jednog dana nazvao me je brat blizanac Jakov kojem sam priznao da idem u kasino. Nije me osuđivao, nego je razgovarao sa mnom s ljubavlju i nakon toga više nisam išao kockati. Prošao bih kraj kasina i ništa me ne bi vuklo unutra. Moj brat mi je ljubavlju pomogao da živim normalnije - pričao je tada Toma.

Derbi? Rudeš je pobijedio 3-0. Crveni karton napadača Jaruna, Bjelokošćanina Bambe, usmjerio je derbi "autoputa".

Neka, bilo je lijepo vidjeti kvartovski derbi nakon četvrt stoljeća. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...