Obavijesti

Sport

Komentari 8

Ivan Kvesić osigurao srebro na SP-u u karateu! Slijedi finale...

Ivan Kvesić osigurao srebro na SP-u u karateu! Slijedi finale...
1

Najmanje srebrno odličje osigurao je plasmanom u finale poluteške kategorije na svjetskom prvenstvu u karateu Ivan Kvesić koji će se u subotu u Madridu za najsjajnije odličje boriti protiv Valerija Čobotara

VIDEO

Ivan Kvesić, član "KK "Hercegovina" iz Zagreba, bio je slobodan u 1. kolu da bi nakon toga ostvario uvjerljive dvije pobjede nad rumunjskim reprezentativcem Christianom Marianom Michalacheom (4-0) i karatistom iz Dominikanske Republike Dionicijom Gustavom (8-1).

U osmini finala već nakon petnaestak sekundi Bjelorus Anton Isakau udarcem nogom u glavu ostvario je veliku prednost 3-0, ali je do kraja susreta Kvesić preokrenuo rezultat i pobijedio sa 4-3, da bi u četvrtfinalu nadigrao Danca Michela Corbalana sa 5-0. 

U polufinalu mu je protivnik bio europski i svjetski prvak Turčin Ugur Aktas koji je na početku borbe ostvario prednost. No pri kraju susreta Kvesić je izjednačio da bi devet sekundi prije završetka borbe nakon video-analize prethodne akcije dobio bod za pobjedu od 2-1 i  plasman u finale u kojem će mu u subotu protivnik biti Ukrajinac Valerij Čobotar.

- U finalu zadnjeg SP-a prije Olimpijskih igara, i to nakon što je karate postao olimpijski sport. Izuzetno sam presretan, ni u jednom trenutku nisam odustao od cilja. Hvala svima koji su sudjelovali u osvajanju ove najmanje srebrne medalje, a svatko je na svoj način u tome pomogao. Čeka nas još ekipno nadmetanje, a do subote nastojat ću se pripremiti na najbolji mogući način - istaknuo je ponosni finalist Svjetskog karate prvenstva u kategoriji do 84 kg. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Anđelu Kvesiću jedna je pobjeda nedostajala kako bi se u subotu borio za brončanu medalju u teškoj kategoriji, istoga sjaja koju je osvojio i na prošlom SP-u u Linzu prije dvije godine. Anđelo međutim nije ovoga puta opravdao status favorita jer je dvoboj protiv Felipea Reisa završio bez bodova, a Portugalac je otišao u borbu za broncu zahvaljujući jednoj podignutoj zastavici više u njegovu korist (3-2).

Ana Marija Bujas-Čelan  u prvom kolu teške kategorije (+68 kg) u posljednjim sekundama slavila je protiv Australke Michelle Wilson (1-0), da bi istim rezultatom u idućem nastupu završila natjecanje  porazom od Slovakinje Dominike Tatarove. 

Ana Marija Križan (-68 kg)  u susretu s Ivonom Ćavar završilo je 0-0, ali suci su naknadnim preglasavanjem 4-1 odlučili kako dalje ide karatistica iz Bosne i Hercegovine.

U katama Tomislav Stolar u 1. kolu  bio je slobodan, potom je svladao  Slovenca Bora Hartla sa 5-0, ali ispao u dvoboju od Kolumbijca Davida Contrerasa 4-1 i nešto kasnije izborio repasaž.

Vlatka Kiuk u ženskim pojedinačnim katama svladala je Aileen Sprenger iz Liechensteina sa 5-0, ali u 2. kolu istim rezultatom ispala od aktualne svjetske vice-prvakinje Egipćanke Sarah Sayed.  

Drugog natjecateljskog dana od naših nastupaju Kristijan Lacković (-60 kg), Dino Povrženić (-67 kg), Ivan Martinac (-75 kg), Jelena Pehar (-50 kg), Alessandra Hasani (-55 kg) i Ana Lenard (-61 kg).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...