Obavijesti

Sport

Komentari 27

'Barakude' nastavile savršeni niz: Poigrali se s Australcima

'Barakude' nastavile savršeni niz: Poigrali se s Australcima
9

Hrvatski vaterpolisti stigli su i do četvrte pobjede. Bez previše napora svladali su Australiju 11-6. 'Barakude' sada očekuje posljednji susret u skupini s Kazahstanom

VIDEO

Očekivao se lagan susret i tako je i bilo. Hrvatski se vaterpolisti nisu previše namučili s Australijom. S pola su snage svladali protivnike 11-6. Pretposljednji je to napor hrvatskih vaterpolista u skupini prije četvrtfinala.

Momčad koja igrom, brzim plivačima i čestim prekršajima ne odgovara stilu hrvatskih vaterpolista ipak izabranicima Ratka Rudića  ipak nije stvorila previše problema.

Od prve su četvrtine hrvatski vaterpolisti držali pod kontrolom protivnike, stvorili i sačuvali prednost i bez previše napora priveli susret kraju.

Iako je Australija povela već nakon par minuta, bilo je to prvo i posljednje vodstvo tokom  cijele utakmice. Brojna isključenja i par skrivljenih peteraca doveli su u prednost Hrvatsku koja ni u jednom trenutku nije ispustila vodstvo, samo ga povisivši na nedostižnih 10-5 u zadnjoj četvrtini, te konačnih 11-6 za četvrtu pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najbolji strijelac kod Hrvatske bio je Joković sa tri gola, te Bošković, Sukno i Dobud sa po dva. Pavić je, prije nego ga je u posljednjoj četvrtini zamijenio Vićan upisao 12 obrana.

Kod Australije istakao se s tri gola Whalan, brzi plivač koji je jedini stvarao probleme hrvatskoj obrani.

Hrvatska posljednji susret u skupini igra u ponedjeljak 6. kolovoza u 11 sati protiv Kazahstana.

4. ČETVRTINA

Ni posljednja dionica susreta nije donijela iznenađenja. Hrvatski vaterpolisti kontroliraju susret i lako dolaze do pogotka. Treći je u mrežu Australije pospremio Joković.

Australci više ne uspijevaju ni doći u priliku preko svojih brzih plivača. Raste samo prednost Hrvatske. Australci se trude smanjiti, ali 'barakude' drže dvostruku prednost.

Golom Hinića hrvatski su vaterpolisti stigli do desetog pogotka. Smanjio je za Australiju opet Whalan.

Gol za minus četiri, prvi na susretu zabio je Cotterill, ali nije dugo potrajalo. Odgovorio je odmah Dobud. Hrvatska sada vodi 11-6, a priliku je na golu prije isteka posljednje četvrtine dobio i Vićan.

3. ČETVRTINA

Treću je dionicu igre obranom otvorio Pavić. Osma je to obrana hrvatskog golmana na ovom susretu.

I u nastavku se Australci bore protiv Dobuda koji je izborio novi peterac ua Hrvatsku.

Pred australskog je golmana opet stao Sukno. Gol za Hrvatsku i još jedan dvostruki strijelac. Jokoviću i Boškoviću sa po dva gola u mreži Australije pridružio se Sukno.

Isključenje Barača iskoristili su Australci kako bi stigli do trećeg pogotka. Zabio je Whalan.

Četvrti gol Australije stigao je iz idućeg napada. Brzi plivač Whalan muči obranu Hrvatske. Pogreška je hrvatske vaterpoliste stajala novog gola i približavanja protivnika na 6-4.

S druge je strane odmah odgovorio Obradović. Siloviti je udarac hrvatskog vaterpoliste našao put u australsku mrežu i ponovno vratio Hrvatsku na tri gola prednosti.

Prije isteka četvrtine  gol je postigao i Dobud.

2. ČETVRTINA

Sjajan gol Jokovića na otvaranju druge četvrtine. Iz daljine je tukao hrvatski vaterpolist i pogodio suprotni kut, nezaustavljivo za protivničkog golmana. 

Australci su s više motivacije ušili u susret, ali hrvatski su ih vaterpolisti brzo primirili. 

No snažni plivači Australije, čvrstom igrom i borbom u bazenu opet su smanjili na 3-2. Zabio je McGregor.

Razbranio se Pavić koji zaustavlja udarce Australaca. Pokušao je ponovno McGregor, ali hrvatski mu golman nije dopustio da se ponovno upiše među strijelce i poravna rezultat.

Na kratko je susret prekinut nakon što je australski vaterpolist ostao bez kapice. Predahnuli su i jedni i drugi prije nastavka. Kratki je odmor očito bolje došao hrvatskim igračima. Do osmog pogotka na turniru, trećeg za Hrvatsku na današnjoj utakmici, stigao je Sukno. Hrvatska je opet povela s dva gola prednosti, 4-2.

Australci su sklonost prekršajima pokazali i u drugoj četvrtini, u kojoj su imali dva isključenja.

Puno mijenja Ratko Rudić, odmara igrače, rotira ih, kako bi svi dobili priliku, a oni koji su se istrošili u prethodna tri susreta predahnuli.

 Dobro je izgradio napad McGregor, ali šut Howdena nije završio u mreži. Kontru hrvatske Australci su zaustavili prekršajem na Dobudu koji je izborio prvi peterac na susretu.

Precizan je bio Bošković. S drugim pogotkom na susretu doveo je Hrvatsku na 5-2.

1. ČETVRTINA

Polagano su hrvatski vaterpolisti ušli u susret. Priznali su kako im po igri Australija ne odgovara, previše plivačka reprezentacija sklona prekršajima. Pokazalo se to već u prvoj četvrtini kad su protivnici 'barakuda' zaradili odmah tri isključenja.

Kod prve prilike s igračem više Australija je stigla i do prve šanse na susretu i do gola za vodstvo. Zabio je Woods nakon dvije minute igre.

Odgovorio je prije isteka četvrtine Bošković kada su sad protivnici ostali s igračem manje.

Ponovno je u istoj situaciji Hrvatska stigla do pogotka kojim je preuzela vodstvo. U strijelce se upisao Joković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu