Sport

Komentari 3

Lana Zbašnik (16) debitirala je u Svjetskom kupu u Mariboru

Lana Zbašnik (16) debitirala je u Svjetskom kupu u Mariboru

Hrvatski predstavnici, Lana Zbašnik u veleslalomu za skijašice u Mariboru te Natko Zrnčić-Dim u spustu za skijaše u Garmisch-Partenkirchenu, nisu osvojili bodove...

Mlada hrvatska skijašica Lana Zbašnik, koja je prošlog lipnja napunila 16 godina, imala je premijeru u Svjetskom skijaškom kupu na današnjoj veleslalomskoj utrci za 52. Zlatnu lisicu u Mariboru. Na žalost, Riječanka u prvoj vožnji nije došla do cilja.

Pobjedu je odnijela Njemica Viktoria Rebensburg s 32 stotinke prednosti ispred Slovenke Ane Drev te 34 ispred reprezentativke Lihtenštajna Tine Weirather.

Vodeća u poretku veleslaloma je Austrijanka Eva-Maria Brem, četvrta u Mariboru, s 442 boda, a Rebensburg zaostaje 32 boda. Lindsey Vonn, vodeća u ukupnom poretku, odustala je u drugoj vožnji, no ipak je zadržala prvo mjesto s 900 bodova, 45 ispred drugoplasirane Lare Gut.

Aleksander Aamodt Kilde slavio je u subotnjem spustu za skijaše održanom u Garmisch-Partenkirchenu s 22 stotinke boljim vremenom od senzacionalnog Slovenca Boštjana Klinea te 24 od Švicarca Beata Feuza.

Natko Zrnčić-Dim ostao je izvan kruga osvajača bodova 38. vremenom (+2,46). Do 30. mjesta nedostajalo mi je 77 stotinki. Ozlijeđeni Aksel Lund Svindal ima 436 bodova u poretku spustaša, a Peter Fill iz Italije je na 315. Što se ukupnog poretka tiče, Marcel Hirscher vodi s 969 bodova, Svindal je na 916, a Henrik Kristoffersen na 871.

Najčitaniji članci