Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Lance Armstrong bi baš poput Marion Jones mogao u zatvor!

Odlazak iza rešetaka mu ne prijeti zbog uzimanja dopinga, već zbog laganja pod prisegom na sudu. Isto se prije nekoliko godina dogodilo njegovoj sunarodnjakinji

Pixsell
Foto: Pixsell
0 komentara

Svakim se danom sve više gomilaju problemi za osramoćenog američkog biciklista Lancea Armstronga. Prema novim informacijama, nije uopće nemoguće da će zbog svojih grijeha završiti i u zatvoru…

Dakako, odlazak iza rešetaka mu ne prijeti zbog uzimanja dopinga, već zbog laganja pod prisegom na sudu. Isto se prije nekoliko godina dogodilo njegovoj sunarodnjakinji, atletičarki Marion Jones. Nekadašnja sprinterica je najprije na sudu tvrdila da nikad nije koristila zabranjena sredstva, da bi se naknadno slomila i priznala sve grijehe. Zbog laganja pod prisegom je 2008. morala u zatvor na šest mjeseci.

Armstrong (41) je 2006. godine tužio agenciju SCA Promotions jer mu je, kad su se pojavile glasine o dopingu, odbila isplatiti ugovorene bonuse. Jedan od najvećih prevaranata u povijesti sporta je na sudu pod prisegom ponovio kako se nije dopingirao, dobio je tužbu i spomenuta mu je kompanija morala platiti 3.85 milijuna eura, a kad se uračunaju i sudski troškovi, na kraju je iskrcala 5.7 milijuna eura. Ukupno je, pak, Armstrongu od 2002. godine isplatila 9.2 milijuna eura i sada taj novac želi natrag.

- Uputit ćemo službeni zahtjev za povratom novca, a ukoliko bude neuspješan, podići ćemo tužbu - jasan je bio odvjetnik SCA Promotionsa Jeffrey M. Tillotson.

Podsjetimo, Međunarodna biciklistička federacija (UCI) je u ponedjeljak potvrdila odluku Američke antidopinške agencije (USADA) i oduzela Armstrongu svih sedam naslova s Tour de Francea. Teksašanin nikad nije pao na doping-testu, ali pokopala su ga brojna svjedočenja bivših momčadskih kolega i drugih ljudi iz njegove blizine koji su ustvrdili da je Armstrong redovito uzimao zabranjene supstance.

Naši partneri pišu
Message