Obavijesti

Sport

Komentari 181

Kalinić: Bolji smo od Dinama, imamo najbolje navijače i najveći smo hrvatski klub

Kalinić: Bolji smo od Dinama, imamo najbolje navijače i najveći smo hrvatski klub
5

Navijači idu u velikom broju u Zagreb, imam osjećaj da pola vlaka poznajem!, dodao je napadač, a trener Dambrauskas ne očekuje lijepu utakmicu

VIDEO

Prije mjesec i pol dana momčad Hajduka zaključila je sezonu s trofejem u rukama, a sada joj se pruža prilika novu sezonu otvoriti s novim trofejem - Superkupom. Iako igra i rezultati pripremnih utakmica nisu bili u skladu s očekivanjima navijača, i trener Valdas Dambrauskas i Nikola Kalinić vjeruju kako će Hajduk nastaviti tamo gdje su stali na kraju prošle sezone.  

Pokretanje videa...

Slavlje na splitskoj rivi 00:19
Dinamo - Hajduk u osnovnom paketu, evo tko će komentirati
Dinamo - Hajduk u osnovnom paketu, evo tko će komentirati

Na početku press konferencije iz Hajduka su objavili kako se predsjednikova najava o transferima ovoga tjedna prolongira za sljedeće tjedne, a ni trener Dambrauskas nije želio govoriti o pojačanjima, sva pitanja tog tipa prosljeđivao je na sportskog direktora i predsjednika. Ali je zato odgovorio na pitanje o dva poraza i dva remija na pripremama:

- Dugo Hajduk nije bio u ovoj poziciji, odradili smo dobre pripreme, odradili smo sve što smo htjeli, imali smo teške suparnike, željeli smo pobjede... Ali rezultati su samo za diskusiju navijača. Istina, ljepše je pobijediti nego izgubiti, ali naši ciljevi su nešto posve drugo. Ako ste ovih dana gledali neke utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka, vidjeli ste da neki klubovi nisu niti zapucali na gol. To je normalno u ovoj fazi sezone. Mi želimo napredovati, želimo bolje igrati, znamo što moramo napraviti, čak i ovaj tjedan radimo na tome, i vjerujem da će nam nakon tri-četiri utakmice momčad biti onakva kakvu je navijači žele vidjeti.

Derbi Dinama i Hajduka u zadnjem kolu HNL-a

Dojam je da ste igrački slabiji nego prošle sezone, stigao je Borevković, a otišli su Katić i Ferro?

- Neću vam protusloviti, ali imamo četiri jaka stopera, a zadovoljni smo i kako je Domagoj Prpić odigrao pripreme. Svaki igrač kojeg uzmemo želimo da se uklopi u sustav i u svlačionicu. Treba za to vremena, ali Toni dolazi kao iskusan igrač iz dobre lige i on će za par utakmica ući u formu i vjerujem da smo napravili dobar posao što smo ga doveli. Brz je, igra u sustavu koji mi igramo, ostavlja nam mogućnost da dignemo zadnju liniju visoko... Ali i njemu treba vremena da biste ga vidjeli u pravom svjetlu..

Kakvu utakmicu očekujete u subotu, prva je i za njih i za vas?

- Neće biti lako ni nama ni njima, ne vjerujem ni da su oni u top formi. Njih tek čekaju kvalifikacije za LP, nas za Konferencijsku ligu, i mi i oni želimo naslov prvaka. Neće to biti najljepša utakmica, više će se brinuti o tome kako zaustaviti suparnika, što mogu napraviti novi igrači... Mali detalji će odlučiti konačan rezultat. Mi se spremamo za prvu utakmicu sezone i želimo se prikazati u najboljem svjetlu, da smo spremni za borbu.

Kako ocjenjujete prijelazni rok?

- To je pitanje za sportskog direktora i predsjednika. Najvažnije mi je da nismo puno mijenjali, imat ćemo isti stil igre. Završili smo sezonu dobrom igrom i trofejem, želimo samo što prije ući u istu formu i nastaviti gdje smo stali. Kad uđemo u tunel prije utakmice, da znamo da smo napravili sve što je potrebno. Za pravu formu trebaju i prave utakmice, ne prijateljske... A što se tiče novih igrača, proces selekcije nikad ne prestaje.

Što očekujete od sezone?

- Korak naprijed, mi smo taoci našeg rada, igre i očekivanja. Nitko ne želi ništa manje nego prošle sezone, a to je teško. Bili smo drugi, a samo je jedan korak naprijed. Kup smo osvojili, tu ne možemo bolje, ali možemo u Europi. Ja želim da igramo bolji nogomet, da više dominiramo, zabijamo golove... Trenutno nismo na tom nivou, ali vjerujem da ćemo biti.

Imate li više šansi u kontroliranoj utakmici ili u nadigravanju?

- Sve je moguće, vjerujem da se svaki suparnik priprema za pobjedu. Vjerujem da imamo dovoljno iskustva i samopouzdanja. U četiri utakmice koje smo igrali u prošloj sezoni nisam vidio u čemu je suparnik bolji od nas. Iako je bilo dosta kritika i na nas i na njih kod 0-0, i tada se igralo napadački, željeli smo napasti, pritisnuti, zadati prvi udarac. Ali to je ideja, a dosta situacija može utjecati na utakmicu, vrijeme, teren, navijači, sudac... Mi se u Zagreb ne idemo braniti, idemo odigrati snažnu utakmicu i ja vjerujem da hoćemo. Nismo u top formi, ali želimo odigrati dobru utakmicu.

Derbi Dinama i Hajduka u zadnjem kolu HNL-a

Je li s Drmićem Dinamo jači?

- To je pitanje za trenera Dinama, ne znam što će oni igrati, s koliko napadača, nije to pitanje za mene. Ne znam ni početnu postavu, mi se pripremamo, ali reagirat ćemo kad vidimo njihovu postavu.

Ima li Hajduk bolji ofenzivni potencijal?

- To je na papiru. Dinamo je prvak s razlogom, momčad koju mi želimo uhvatiti i svaku utakmicu u kojoj igramo s njima želimo ih nadigrati. Nova je sezona ali ciljevi ostaju isti, samo ih moramo pokazati na terenu.

Nikola Kalinić složio se s trenerom da su pripreme odradili dobro i da nisu toliko važni rezultati koliko temelj koji su napravili uoči sezone.

- Važno je da budemo pravi u borbi za bodove na početku sezone. Počinjemo je s jedinim pravim hrvatskim derbijem, vjerujem da ćemo biti na nivou kao i prošle sezone. Nismo ni mi ni oni trenutno u optimalnoj formi, puno je utakmica ispred nas, ali ova će utakmica pokazati na kojoj smo razini.

Dinamo nije puno mijenjao...

- Oni su bili jaki i prošle godine, bit će i sada. Mi trebamo gledati sebe, kad smo mi pravi nema straha. Ali oni su se isto pojačali, imaju i novog trenera, odličan su momčad, ali Hajduk je uvijek Hajduk. Naša prednost je zajedništvo, svi su igrači bitni, od golmana do napadača, moramo pokazati veću želju da osvojimo trofej. Ako damo maksimum, nagrada u obliku trofeja će stići.

Što možete obećati ove sezone?

Derbi Dinama i Hajduka u zadnjem kolu HNL-a

- U nogometu se ništa ne može obećati, idemo utakmicu po utakmicu, borit ćemo se za trofeje. Igramo u najvećem klubu u Hrvatskoj koji se mora boriti za svaki trofej do kraja, i tako će biti i ove godine. Lani smo bili drugi i osvojili kup, znači ove godine se očekuje pozicija više. Nadam se da će tako i biti na kraju sezone. Puno je utakmica ispred nas, i drugi imaju iste ciljeve, ne može se ništa obećati nego samo da ćemo dati sve od sebe.

Imate li dovoljno samopouzdanja i jeste li bolji od Dinama?

- Naravno, imamo samopouzdanja, a pokazali smo u prošloj sezoni u četiri utakmice i da smo bolji. Imamo iskusnu momčad i vjerujem da ćemo to i pokazati u subotu.

Poruka navijačima?

- Imamo najbolje navijače u Hrvatskoj, tako će biti i u ovoj sezoni. Mi ćemo im pokušati uzvratiti na terenu, dati više od 100 posto i osvajati trofeje... Idu u velikom broju u Zagreb, imam osjećaj da pola vlaka poznajem. Drago mi je da idu, imat ćemo veliku podršku, puno nam to znači kao i svaki put, svaka im čast.

Petković i Drmić ili Livaja i Kalinić, tko će biti uspješniji?

- Rezultat će pokazati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu