Obavijesti

Sport

Komentari 8

Latica je čudo od djeteta, ima 13 godina, a brani za seniorke

Latica je čudo od djeteta, ima 13 godina, a brani za seniorke
5

Latica Medvešek će 26. svibnja proslaviti 14. rođendan, a danas će braniti za Mladost u finalu Regionalne lige u Zagrebu. "Trenira me i Frano Vićan, koji mi je uzor, uz Bijača, Pavića i Nagyja", priča Latica

VIDEO

Latica je čudesna, izvanserijski talent, kaže nam Perica Bukić, jedan od najvećih vaterpolista svih vremena.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:50

To čudo od djeteta ima 13 godina, 26. svibnja će proslaviti 14. rođendan, a u subotu će braniti protiv Palilule u finalu Regionalne lige u vaterpolu u Zagrebu. Za ŽAVK Mladost igra i kćer Perice Bukića, Petra. Ona je najbolja igračica Mladosti i uz sjajnu golmanicu Laticu Medvešek veliki je adut u subotnjem finalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vaterpolom sam se počela baviti prije pet godina, baka i djed su me upisali u školu vaterpola - rekla nam je Latica i nastavila:

- Odmah sam se zaljubila u taj sport. Zavoljela sam ga i evo, sad branim za seniorke Mladosti. Idem u sedmi razred osnovne škole. Nema nikakvih problema, dobra sam u školi, a stignem i na sve treninge. Majka Davorka me vozi.

Latica je velika nada hrvatskog ženskog vaterpola, dvaput tjedno je trenira i Frano Vićan, jedan od najboljih vaterpolskih golmana svih vremena.

- On mi je jedan od uzora, baš kao Pavić, Bijač i Mađar Nagy. To je vaterpolska golmanska elita. Velika je stvar za mene što me trenira takva veličina kao Frano Vićan. Sigurno mi puno pomažu treninzi s njim - kaže Latica, koja se nada naslovu pobjednika Regionalne lige.

- Bit će teško, ali vjerujem u našu pobjedu - dodala je Medvešek.

Finale ženske Regionalne lige igra se u subotu od 18.15 sati na bazenu Mladosti na Savi. Ekipa iz Zagreba brani naslov, lani je u finalu nakon velikog preokreta pobijedila Crvenu zvezdu.

- Palilula je dvaput igrala s nama ove sezone. Oba puta smo pobijedili, dva razlike u Beogradu i jedan razlike u Zagrebu. Bit će neizvjesno finale - kaže nam trenerica Mia Šimunić, kojoj je sjajna Latica velika uzdanica u finalu.

- Prva golmanica Nataša je slomila prst, stradao joj je palac. Nisam imala nikakve dvojbe kad je Latica u pitanju. Ona je već sjajno branila u hrvatskom prvenstvu. Pokazala je koliko je dobra i vjerovala sam da će izvrsna biti i u Regionalnoj ligi. Ima 13 godina, ali je briljantna na golu. Ona se doista pokazala u mnogim utakmicama ove sezone. Bit će naša velika snaga u ovom finalu.

Golmanica Latica ove će godine braniti za Hrvatsku na U-15 EP-u u vaterpolu. Ako ovako nastavi, za nekoliko bi godina mogla biti najbolja golmanica u Europi. Naravno, treba ići korak po korak. Još je mlada, ali i s 13 čini čuda na golu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu