Sport

Komentari 9

Latifi šokiran porukama nakon finala sezone: Klonio sam ih se, bilo je tu mržnje i zlostavljanja

Latifi šokiran porukama nakon finala sezone: Klonio sam ih se, bilo je tu mržnje i zlostavljanja

'Namjerno sam se klonio društvenih medija kako bih pustio da se stvari slegnu. Ali mnogi komentari koje sam primio prošli tjedan prešli su granicu', poručio je Latifi

Vozač Williamsa Kanađanin Nicholas Latifi (26) ostao je šokiran "mržnjom, zlostavljanjem i prijetnjama nasiljem" koje je dobio nakon nesreće u posljednjoj utrci svjetskog prvenstva Formule 1 u Abu Dhabiju.

Latifi se pet krugova prije kraja zadnje utrke sezone zabio u zid, safety car je izašao na stazu, što je Maxu Verstappenu omogućilo da sustigne Lewisa Hamiltona te ga s novim gumama prestigne u zadnjem krugu za pobjedu i naslov prvaka. Prije njegove nesreće Hamilton je jurio prema rekordnom osmom naslovu.

Abu Dhabi Grand Prix

- Primio sam tisuće poruka na svoje račune na društvenim mrežama. Većina je bila podrška, ali bilo je i puno mržnje i zlostavljanja - rekao je 26-godišnjak u otvorenom pismu koje je objavio na društvenim mrežama.

Latifi je prihvatio da kao "sportska osoba koja se natječe na svjetskoj pozornici" očekuje kritike, ali ga je šokirao "ekstremni ton mržnje, zlostavljanja, pa čak i prijetnje smrću". Otkrio je kako je izbrisao Instagram i Twitter sa svog telefona nakon utrke jer je očekivao "virtualne napade".

- Namjerno sam se klonio društvenih medija kako bih pustio da se stvari slegnu. Ali mnogi komentari koje sam primio prošli tjedan prešli su granicu.

Abu Dhabi Grand Prix

Novi svjetski prvak Verstappen je prošlog tjedna istupio u Latifijevu obranu, rekavši da su nesreće samo dio automobilskih utrka i da bi bilo nepravedno okriviti Kanađanina.

Najčitaniji članci