Obavijesti

Sport

Komentari 41

Lažnim profilom na Wikipediji izveo komičnu transfer prevaru

Lažnim profilom na Wikipediji izveo komičnu transfer prevaru
1

TKO SI TI, ČOVJEČE? Drugoligaš iz Litve pohvalio se novim igračem koji je žario i palio u Engleskoj igrajući za QPR. No uskoro se otkrilo kako je isti igrač lažno predstavljen na Wikipediji, ali prekasno. On već ima klub

VIDEO

Kako se samo ponosno pohvalio Panevėžys iz Litve nakon dovođenja stanovitog nogometaša Barkleyja Miguela Panza (25).

Angolac iz Francuske predstavljen je na klupskoj web stranici poput spasitelja, s njim je odrađen i veliki intervju gdje su se koristili podaci s Wikipedije jer ne dolazi svaki dan, za tamošnje uvjete, tako kvalitetan igrač.

Opisan kao ofenzivac koji je karijeru započeo u poznatom engleskom klubu QPR-u zagolicao je maštu klupskim pristalicama. Gazde su, vidno oduševljene, na sva usta hvalile igrača koji je igrao i u engleskom Premiershipu za QPR prije osam godina.

Nakon toga je Panzo, po njihovim saznanjima s Wikipedije, igrao u francuskim drugoligašima i trećeligašima da bi posljednjih nekoliko sezona proveo u švedskim nižim ligama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ma, sjajne reference za ligu jedne Litve! Međutim, Panevėžys je ispao žrtva prevare.

Doveli su 'mačka u vreći' jer je Panzovu biografiju na Wikipediji uoči transfera netko 'nabrijao' lažnim podacima pa je tako ispalo da je za QPR u dvije godine u 36 utakmica zabio 45 golova.

U doba moćne tehnologije gdje možete naći video golova iz zadnje 'kukuruz' lige na YouTubeu, njegovih majstorija za Engleze nema nigdje.

Niti to nije bilo čudno nikome u Litvi...

I nije im bilo čudno što je Panzo nakon toga, prema Wikipediji, završio u nekakvom Sarlatu iz Francuske. I to direktno iz ponajbolje svjetske lige!

Zamislimo samo da jedan igrač bilo kojeg osrednjeg prvoligaša zabije 45 golova u 36 utakmica. Mourinho, Guardiola, Conte i Wenger bi spavali pred vratima njegove kuće.

Navodno je Panzo nastupio triput za Angolu te zabio gol. Pokazao se, eto, i na velikoj sceni pa završio u TVEC Les Sablesu.

Opet, ništa sumnjivo za čelnike kluba s Baltika, pa i dalje su itekako zagrijani za njega, toliko da će ga ispitati 'uzduž i poprijeko' u intervju kojem se smije pola nogometne Europe.

- Znate, dobar sam prijatelj s Bastosem iz Lazija, ako nekad odlučite ići pogledati Lazio u Rimu, samo mene nazovite i sredim vam karte preko njega - hvalio se Panza na klupskoj stranici poslije potpisa za Panevėžys.

Kao da ih nije dovoljno isprdao, upitan o tome kako mu je u novom klubu, ispalio je:

- Neko vrijeme sam već ovdje, fasciniran sam mladim igračima i ambicijama. Momčad ima sjajnog trenera, igrači su fantastični - sipao je 'bombone' iz usta Barkley Miguel.

Jasno, za njega su i igrači iz desete momčadi druge lige Litve fantazija. Jer je - prevara, što se, uostalom, brzo prokužilo. Sada je njegova biografija na Wikipediji daleko siromašnija, više tu nema gotovo nikakvih podataka.

Piše tek da je Barkley profesionalni nogometaš koji igra za švedsku Syriansku. O onom trpanju golova De Gei, Čechu i Llorisu ni slova, ni brojke...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub