Obavijesti

Sport

Komentari 8

LeBron klinca ganuo do suza: 'Nadam se da dolaziš u NBA...'

LeBron klinca ganuo do suza: 'Nadam se da dolaziš u NBA...'
2

LeBron James je tata kojem je stalo pa zbog abnormalne popularnosti ispada prenapadan, a 'Kralj' je u stvari pun najnormalnije podrške za vlastito dijete, ali i sve klince kojima je uzor i idol

VIDEO

LeBron James jedan od najvećih, ne "samo" košarkaša nego uopće sportaša u povijesti. Popularnost mu je abnormalna, taj životni aspekt nemoguće je razumjeti onima koji ga nisu iskusili. Uz sve privilegije dolazi i dosta ne jako ugodnih 'nuspojava'.

LeBron je prije svega - roditelj. Ali zbog popularnosti ne samo da ne ni to ne može biti na neki uobičajen način nego čak ispada bahat i 'napuhan'. A realno: nije. Ponekad malo prenabrijan...? Možda.

Nedavno je na utakmici svojeg sina (za kojeg se ama baš svi slažu da će također biti vrhunski košarkaš) na zagrijavanju klinaca i sam malo zakucavao, a nakon jedne akcije bio je toliko oduševljen da je uletio na parket i pritom 'izgubio' tenisicu.

Krenule su kritike o bespotrebnom eksponiranju, bolesnoj potrebi da stalno bude u prvom planu, zasjenjivanju djece uključujući i vlastito. Na prvu zvuči logično, ali daleko je bliže istini da je od samih organizatora i djece zamoljen da privuče pažnju na srednjoškolsku košarku jer inače je u zadnjim redovima ili ni ne dođe na utakmicu.

Reakcije s druge strane spektra govore o LeBronu koji, kao svaki otac, ima vlastito dijete na srcu, a pazi i da podršku da svim klincima koje može.

Prije koji mjesec je najboljem igraču momčadi protiv koje je igrao LeBron junior prišao i rekao: "Nadam se da ću te dočekati u NBA-u, da ću još uvijek igrati kad ti dođeš". Dečko se rasplakao, od sreće, šokiran.

A tisuće i tisuće, što poznatih, što manje poznatih ličnosti, na TV-u ili preko društvenih mreža istaknule jednostavnu i jasnu činjenicu: tužno golem broj djece odrasta bez očeva, a kritizira se onoga koji svaki slobodan trenutak koristi da bi bio involviran u život svoje djece, pomagao im i najbolje što može sudjelovao u njihovom odgoju i odrastanju.

LeBron je 'sumanuto' bogat i jednako tako poznat, ali je i - otac. Ne "samo" biološki nego onakav kakav bi otac trebao biti. Kritike zaslužuju oni koji svoje djecu napuste, a ne očevi kao što je LeBron James.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...