Obavijesti

Sport

Komentari 36

Pljeskao i trener protivnika! Na današnji dan Dražen utrpao 59

Ne sramim se reći da sam sa ostatkom dvorane pljeskao Petroviću u posljednjoj minuti utakmice. Iako sam bio na protivničkoj strani, uživao sam u svakoj minuti, rekao je trener protivničkog Hapoela

VIDEO

Prošlo je skoro 25 godina od smrti Dražena Petrovića. Tog kobnog lipnja 1993. godine ugasio se život koji je duboko ostavio traga na mnoge druge. Te kobne 1993. godine najbolji hrvatski košarkaš svih vremena zauvijek je zatvorio oči.

POGLEDAJTE VIDEO:

U mnogim pogledima promijenio je košarku. Među svim ostalim stvarima, utabao je put brojnim drugim europskim košarkašima bez kojih je NBA danas nezamisliv. Kada je bio na parketu mamio je uzdahe i svojih i protivničkih navijača, a većini trenera bio je noćna mora. Jedna takva priča dogodila se na današnji dan prije 30 godina.

KK Cibona igrala je polufinale Kupa Radivoja Koraća 1988. godine protiv Hapoel Tel Aviva u kojoj je Dražen predvodio Cibose do pobjede s nevjerojatnih 59 poena. I ne samo to, Dražen je uz 59 poena ostvario 10 skokova i sedam asistencija. Uz sve imao je i šest ukradenih lopti.

POGLEDAJTE VIDEO: Dražen Hapoelu zabio 59 poena

Nakon utakmice Dražen je u svojem stilu izjavio.

- Igrao sam i bolje utakmice. Prije dvije godine sam u Kupu europskih prvaka Real Madridu dao 51 koš, ali sam uz to imao i 11 asistencija.

Utakmica je završila pobjedom Cibone 103-93, a Petrović je gađao 13-18 za dva, tricu 6-13, a s linije slobodnih bacanja bio je nepogrješiv s 15-15. Bio je toliko dobar da mu je zapljeskao i protivnički trener Moisheleh Weinkrantz.

- Ne sramim se reći da sam sa ostatkom dvorane pljeskao Petroviću u posljednjoj minuti utakmice. Iako sam bio na protivničkoj strani, uživao sam u svakoj minuti. To je bilo nevjerojatno. Još tada sam bio svjestan da gledam nešto posebno šo se ne viđa svaki dan. Kada se danas osvrnem na tu utakmicu, drago mi je da sam bio dio povijesti - rekao je tadašnji trener Hapoel Tel Aviva.

Dražen je ubrzo nakon ove utakmice otišao u Real Madrid. Upravo je protiv madridske momčadi Cibona igrala u finalu Kupa Radivoja Koraća, a iz Reala Dražen je zakoračio u NBA svijet.

- To je bio jedini čovjek koji je imao savršeniji šut od mene. Ako bismo pričali o jednom igraču kojeg sam htio zadaviti, bio bi to Dražen. Bio je moj najveći šuterski rival - rekao je veliki Reggie Miller.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu