Obavijesti

Sport

Komentari 3

Thierry Omeyer: Mirko Bašić mi je bio velika inspiracija

Thierry Omeyer: Mirko Bašić mi je bio velika inspiracija
1

On je oličenje tipičnog vratara s prostora bivše Jugoslavije, koji su svi vrlo jaki, a Mirko je posebno dobro branio udarce iz blizine ili s krila, rekao je francuski golman

Veliki francuski golman Thierry Omeyer, koji je nedavno u anketi Međunarodne rukometne federacije (IHF) izabran za najboljeg vratara u povijesti, odao je ogromno priznanje našem Mirku Bašiću.

Omeyer (34) je za L'Equipe sastavio najbolju rukometnu sedmorku svih vremena, a na svoju je vratarsku poziciju postavio danas 50-godišnjeg Bašića o kojem je rekao:

- Susreo sam se s njime pred kraj njegove karijere kada je branio za Vitrolles. On je oličenje tipičnog vratara s prostora bivše Jugoslavije, koji su svi vrlo jaki, a Mirko je posebno dobro branio udarce iz blizine ili s krila. Bio mi je velika inspiracija.

Osim Bašića, Omeyer je u svoju momčad uvrstio i Danca Larsa Christensena (lijevo krilo), Francuza Nikolu Karabatića (lijevi vanjski), Šveđanina Stefana Lövgrena (srednji vanjski), Islanđanina Olafur Stefansson (desni vanjski), Francuza Luca Abaloa (desno krilo), te Šveđanina Magnusa Wislandera (pivot).