Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Thierry Omeyer: Mirko Bašić mi je bio velika inspiracija

On je oličenje tipičnog vratara s prostora bivše Jugoslavije, koji su svi vrlo jaki, a Mirko je posebno dobro branio udarce iz blizine ili s krila, rekao je francuski golman

Željko Lukunić
Foto: Željko Lukunić
3 komentara

Veliki francuski golman Thierry Omeyer, koji je nedavno u anketi Međunarodne rukometne federacije (IHF) izabran za najboljeg vratara u povijesti, odao je ogromno priznanje našem Mirku Bašiću.

Omeyer (34) je za L'Equipe sastavio najbolju rukometnu sedmorku svih vremena, a na svoju je vratarsku poziciju postavio danas 50-godišnjeg Bašića o kojem je rekao:

- Susreo sam se s njime pred kraj njegove karijere kada je branio za Vitrolles. On je oličenje tipičnog vratara s prostora bivše Jugoslavije, koji su svi vrlo jaki, a Mirko je posebno dobro branio udarce iz blizine ili s krila. Bio mi je velika inspiracija.

Osim Bašića, Omeyer je u svoju momčad uvrstio i Danca Larsa Christensena (lijevo krilo), Francuza Nikolu Karabatića (lijevi vanjski), Šveđanina Stefana Lövgrena (srednji vanjski), Islanđanina Olafur Stefansson (desni vanjski), Francuza Luca Abaloa (desno krilo), te Šveđanina Magnusa Wislandera (pivot).

Naši partneri pišu
Message