Obavijesti

Sport

Komentari 68

Legendu Zagreba ubila je osa: Preminuo Željko Smolek Koka

Legendu Zagreba ubila je osa: Preminuo Željko Smolek Koka
3

Prema prvim neslužbenim informacijama, Smolek je preminuo na otoku Pagu i to nakon što ga je - ubola osa. Čini se da ga je ubola u usnu, a na to je bio alegričan, što on nije znao

VIDEO

Tužna vijest danas je potresla nogometnu Hrvatsku. Preminuo je legendarni igrač NK Zagreba Željko Smolek (64).

Važio je za jednog od najboljih zagrebačkih nogometaša igrajući za zagrebački Kemičar (od 1967. do 1969.) i NK Zagreb od 1969. do 1984. za koji je odigrao 670 utakmica.

- Svi smo u šoku. Osa je ubola Željka u usnu u nedjelju i unatoč nagovaranjima supruge da otiđe liječniku jer je bio alergičan nije odmah otišao pa ga je nakon 20-ak minuta supruga pronašla bez svijesti u kupaonici obiteljske vikendice na Pagu. Odmah je prebačen u zadarsku bolnicu. Liječnici su se cijelu noć borili za njegov život, a jutros je njegov sin javio da je naš Koka umro - izjavio je za Hinu dugogodišnji Smolekov suigrač i prijatelj glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop.

On je doista istinska legenda kluba iz Kranjčevićeve ulice. U klubu je kao igrač, trener i funkcionar proveo 35 godina. Bio je član talentirane generacije koja je izborila tadašnju prvu ligu igrajući na poziciji lijevog krila. Velike brzine, nezadrživog driblinga i dobrog centaršuta oduševljavao je domaću publiku.

Smolek je bio član talentirane generacije NK Zagreba koja je 19. srpnja 1973. u Maksimiru pred više od 64.000 gledatelja u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak u Prvu ligu igrala neriješeno s Osijekom 2-2 da bi nakon izvođenja jedanaesteraca izborila plasman u prvu jugoslavensku ligu.

Taj uspjeh ostvarili su Horvat, Gašparini, Tucak, Antolić, Ivanišević, Lipovac, Markulin, Čopor, Močibob, Rukljač i Smolek.

- Smolek je bio profinjeni, izuzetno brz tehničar, imao je nezadrživ dribling i odličan centaršut. Bio je prototip modernog krila s kojim sam u momčadi NK Zagreba proveo nezaboravnih osam godina, a nakon završetka karijere ostali smo prijatelji - kazao je Čop naglašavajući da je poslije smrti desnog krila Bože Bakote "njegov" NK Zagreb sada izgubio i lijevo krilo Željka Smoleka.

Prema prvim neslužbenim informacijama, Smolek je preminuo na otoku Pagu i to nakon što ga je - ubola osa na što je bio alergičan, što on nije znao. Nije odmah išao k doktoru, no ubrzo mu je pozlilo i srušio se u kupaonici. Nažalost, nije mu bilo spasa.

 Datum i vrijeme posljednjeg ispraćaja Željka Smoleka bit će naknadno objavljeni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe