Obavijesti

Sport

Komentari 5

Lewa, Sane i Alaba svladali su Borussiju! Bayern je sad prvi

Lewa, Sane i Alaba svladali su Borussiju! Bayern je sad prvi

Borussia je povela nakon lijepe akcije u 45. minuti, a strijelac je bio Marco Reus. No, domaćini nisu uspjeli otići na odmor s prednošću. Zadnji put su Bayern u prvenstvu svladali prije dvije godine

VIDEO

U najvećem derbiju njemačkog nogometa Borussia Dortmund je u subotu na svom stadionu u uzbudljivoj utakmici izgubila od Bayerna sa 2-3, čime su se Bavarci izdvojili na prvom mjestu prvenstvene ljestvice.

Borussia je povela nakon lijepe akcije u 45. minuti, a strijelac je bio Marco Reus. No, domaćini nisu uspjeli otići na odmor s prednošću, jer je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela David Alaba izjednačio pogotkom iz slobodnog udarca sa 18 metara. 
 
 Već na startu drugog poluvremena, u 48. minuti, novi pogodak Bayerna. Branič Lucas Hernandez ubacio je sa lijevog boka, a Robert Lewandowski glavom iz teške pozicije trese mrežu. Novi pogodak domaćini su primili iz kontranapada, kojeg je u 80. minuti zaključio Leroy Sané.

 Do kraja susreta Borussia je uspjela tek ublažiti poraz, pogotkom Erlinga Haalanda (83). Posljednju prvenstvenu pobjedu protiv Bayerna momčad iz Dortmunda je ostvarila prije dvije godine na svom terenu (3-2).

 U 7. kolu Bundeslige Leipzig je u subotu na domaćem terenu svladao Freiburg sa 3-0.  Domaćini su poveli pogotkom Ibrahima Konaté u 26. minuti, a pobjedu su potvrdili sva dva gola u zadnjih 20 minuta. Prvo je zabio Marcel Sabitzer u 70. minuti iz penala, a konačnih 3-0 postavio je José Angeliño u 89. pogotkom iz slobodnog udarca sa 25 metara. Bivši Dinamovac Dani Olmo je od 63. minute igrao za Leipzig. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Mainz je dva puta pogocima iz penala vodio protiv gostujućeg Schalkea, ali je na kraju završilo 2-2. Penale su realizirali Brosinski (6) i Jean-Philippe Mateta (45+2), a  Schalke je do remija 2-2 došao zahvaljujući autogolu Jerryja St. Justea (82). Bila je to 22. utakmica zaredom  bez pobjede u Bundesligi za momčad Schalkea.

 Stuttgart je kod kuće protiv Eintrachta iz Frankfurta nakon prvog poluvremena vodio 2-0 golovima Nicolása Gonzáleza (17-pen) i Gonzala Castra (37). No, u nastavku gosti su uspjeli doći do remija 2-2. Na 1-2 smanjio je André Silva (61), a u 75. minuti nakon kornera David Abraham glavom pogađa za konačnih 2-2.  Hrvatski branič Borna Sosa za Stuttgart je odigrao cijeli susret.

 Nogometaši Union Berlina šestu utakmicu zaredom su bez poraza, a u subotu su na domaćem terenu dobili Arminiju Bielefeld sa 5-0, te su trenutno na četvrtom mjestu. Strijelci su bili Keita Endo (3), Robert Andrich (13), Sheraldo Becker (45+2), Max Kruse (52-pen), Cedric Teuchert (89).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska