Obavijesti

Sport

Komentari 7

Ličina: Meč protiv Mavrovića bio bi ostvarenje sna za mene

Ličina: Meč protiv Mavrovića bio bi ostvarenje sna za mene
1

Nijedan od svojih mečeva nisam izgubio nokautom, nego na bodove. Pobjeda protiv Mavrovića puno bi mi značila i za karijeru. On je klasa i to bi odjeknulo, kaže Ličina

VIDEO

Boksati protiv Željka Mavrovića bilo bi ostvarenje sna za mene. Divio sam mu se kao tinejdžer, on je boksačka legenda, rekao je Enad Ličina (33).

Srbijanski borac iz Novog Pazara trebao je biti Mavrovićev suparnik u Hamburgu 27. travnja, no zbog Željkove ozljede rebara, eventualni međusobni susret održat će se za tri mjeseca.

- Nitko mi još nije ponudio nikakav ugovor za borbu. Iz Sauerland promocije su mi rekli za taj meč sa Željkom, no ništa nije stavljeno na papir. Ako se dogovorimo oko cijene, ne bih imao ništa protiv - istaknuo je Ličina, koji je Mavrovića upoznao prije nekoliko tjedana u Magdeburgu na jednom boksačkom eventu.

- Vidio sam neku gužvu i slikanje pored ringa. Otišao sam vidjeti što se događa i primijetio da Mavrovića mnogi gledatelji love za autogram. I ja sam mu prišao i zamolio ga da se fotografiramo skupa. Predstavio sam mu se i rekao čime se bavim - kaže srbijanski borac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I Ličina je nekad, kao i Mavrović, bio u taboru Sauerlanda. Boksački stručnjaci kažu da svoju šansu nije iskoristio. Iako u karijeri ima dobar skor, 22 pobjede uz četiri poraza.

- Nijedan od tih mečeva nisam izgubio nokautom, nego na bodove. Pobjeda protiv Mavrovića puno bi mi značila i za karijeru. On je klasa i to bi odjeknulo - rekao je Ličina, dodavši da, ako do meča dođe, neće podcijeniti hrvatskog boksača.

- Bio sam sparing partner Henryju Maskeu kad se vraćao nakon 10 godina stanke i iz prve ruke sam vidio da je moguće i nakon takve stanke biti vrhunski borac. Uostalom, gledao sam Mavrovića prije na televiziji, i onaj legendarni meč protiv Lennoxa Lewisa. Šteta, bio je Željko blizu pobjede. Mavrović je tada bio sjajan boksač i iako je prošlo četrnaest i pol godina od tog meča siguran sam da i sa 44 godine Mavrović može biti jako opasan - istaknuo je Ličina.

Nakon Mavrovićeva puknuta rebra pitanje je što će biti s mečom. Pogotovo jer ni u Sauerlandu nisu bili sigurni žele li ući u cijelu priču.

- Čuo sam da ima još promotorskih kuća koje su zainteresirane za naš meč, nije samo Sauerland u kombinaciji. U Njemačkoj ima puno Hrvata i Srba i svima je jasno da bi meč Mavrovića i mene izazvao veliko zanimanje - kaže Ličina, koji svoju prednost u eventualnom meču vidi u mladosti i brzini.

- Jako sam pokretljiv u gornjem dijelu tijela, uvijek napadam. Mavrović je tehničar, dok ja više idem na snagu. Mislim da nije loše kad su u ringu dva boksača s različitim stilovima. Borba je tada puno zanimljivija.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'