Obavijesti

Sport

Komentari 7

Liga prvaka: Gerrardov rođak i 'Forrest Gump' stižu u Zagreb

Liga prvaka: Gerrardov rođak i 'Forrest Gump' stižu u Zagreb
1

ARENASPORT1 Dinamo traži četvrtfinale Lige prvaka mladih, na putu stoji Liverpool (Hitrec-Kacijan, utorak, 15 sati). Momčad koju ozljede nisu mazile, a uzimali su igrače Manchester Cityju, Arsenalu...

VIDEO

Liverpoolovi juniori igraju slično kao prva momčad, krila su im opasna, ali neka znaju da oni dolaze u Zagreb, na noge Dinamu! - rekao je trener Dinama 2 Igor Jovićević.

“Plave” nade danas (15, sati, pomoćno igralište Hitrec Kacijan, ulaznica je 40 kuna, prijenos na Areni 1) igraju osminu finala Lige prvaka mladih. Igra se jedna utakmica, pobjednik će na Chelsea ili Montpellier.

- Spreman sam za njihove napadače, mogu me napasti i svi odjednom! - dodao je golman Dinko Horkaš i otišao vježbati penale. U kojima je majstor.

Pokretanje videa...

03:46

Dinamo je izbacio Viitorul, Astanu i moskovski Lokomotiv, a Liverpool je igrao u skupini protiv Crvene zvezde (2-1, 2-0), Napolija (5-0, 1-1) i PSG-a (5-2, 2-3). U Premier ligi U18 drugi je, s utakmicom više i istim brojem bodova kao Derby County, a ispred Manchester Uniteda, Evertona, City je sedmi od 12 klubova. Liga je podijeljena na sjevernu i južnu, u južnoj vodi Arsenal ispred Tottenhama i Chelseaja.

Tu generaciju crvenih prošle je sezone vodio današnji trener Glasgow Rangersa Steven Gerrard. A najveća je zvijezda - njegov rođak!

Bobby Duncan (17) kao 7-godišnjak privukao je zanimanje velikih klubova, obarao je rekorde igrajući za školu, a s 11 godina je kao najbolji strijelac Kupa nacija dobio Zlatnu kopačku iz ruku Zinedinea Zidanea.

- Steven mi je oduvijek uzor i inspiracija - rekao je Duncan, kojeg je ljetos htjela Borussia (D).

Za U16 vrstu postao je prvi Englez koji je zabio tri gola Brazilu, 2016. u pobjedi 4-3. U Liverpool je stigao iz Manchester Cityja, a nakon što je 2015./16. zabio 66 golova za klub i reprezentaciju, otišao je iz Cityja.

Curtis Jones, Rafa Camacho i Ki-Jana Hoever igrali su za prvu momčad. Ovo je analiza Dinamova suparnika...

Tko igra za Liverpoolovu mladu momčad?

Rafael Camacho - Zadivio je na ljetnim pripremama s prvom momčadi, Klopp je za njega rekao da ga je užitak gledati. Krilni igrač, može igrati na svim napadačkim pozicijama. Reprezentativac Portugala U18. Došao je iz Sportinga 2014., a htio ga je i Manchester City, ali Liverpool je to odbio. Vodio ga je Steven Gerrard, a Sporting ga je ove zime htio vratiti, na posudbu ili otkupiti za 15 milijuna eura.

Vitezslav Jaros - Neopjevan junak, briljantan, a engleski mu je tako dobar da čak ima liverpoolski scouse naglasak. Barem psuje s takvim naglaskom. Kao liverpoolski Čech.

Jack Walls - Desni bek koji je s 15 i 16 godina dvaput lomio istu nogu.

Morgan Boyes - Branič koji je u klubu od osme godine, mijenjao je pozicije, strane, bio ofenzivni vezni, sad je stoper. Zna s loptom, vješt je. Zbog upale žlijezda propustio dobar dio prošle sezone.

Tom Clayton - Branič koji se tek oporavlja od teške ozljede gležnja. Veliki je fan ragbija, ne propušta utakmice Super lige i posebno je motiviran kad Liverpoolovi juniori igraju neku utakmicu na primarno ragbijaškom igralištu.

Rhys Williams - Opaki branič veliki je navijač Prestona, odličan u zraku i puno priča na terenu, vodi suigrače.

Remi Savage - Branič koji se s Williamsom natječe tko će imati luđu frizuru. Prijeti da će sada obrijati glavu, trener ga odgovara. Lijevi stoper ili lijevi bek.

Patrik Raitanen - Branič iz Finske.

Yasser Larouci - Prošle je godine došao iz Le Havrea, mučio se s jezikom, došao kao atleta iz veznog reda, Liverpool ga stavio na lijevog beka.

Niall Brookwell - Veznjak koji će i kroz zid za momčad.

Leighton Clarkson - Igra šesticu ili osmicu, motor koji vuče momčad, drži ritam igre, izvodi prekide...

Jake Cain - Clarksonov partner u sredini, kreativan, zabada se između linija, mozak momčadi, sjajan asistent.

Matteo Ritaccio - Veznjak koji je došao ljetos iz Amerike i oduševio - pristojnošću. Mladić za kojeg trener kaže da bi ga poželio za sina. Na terenu ne da na sebe. Veznjak koji razbija igru, odlično dodaje, a nakon svakog treninga ostaje dodatno i između treninga gleda video analizu.

Luis Longstaff - Veznjak koji je došao iz Newcastlea, u nekoliko navrata priključivan prvoj momčadi.

Abdi Sharif - Lokalni momak, koji rastura na testovima tjelesne spremnosti.

Eddie Tagseth - U stilu Forresta Gumpa, treneri su ga morali obuzdavati koliko trči. Svestran je vezni igrač, također nema sreće s ozljedama.

Elijah Dixon - Došao je iz Arsenala, trebalo mu je malo vremena da se prilagodi. Reprezentativac Engleske, može igrati na svim pozicijama u sredini, a voli pratiti modu i lijepo se odijevati.

Jack Bearne - Vrlo važan napadač u Gerrardovoj momčadi prošle sezone, kreativan, ulazi u bitke sa stoperima, radi presing i ima dobru ljevicu. Došao je iz Nottinghama, zabio za pobjedu gradskom rivalu Evertonu.

Paul Glatzel - Još jedan kojeg su ozljede unazadile: s 15 godina doživio je dvostruki prijelom noge haklajući s prijateljima. Odlično govori njemački, odakle su mu roditelji, a živi u blizini Wigana, čiji je navijač.

Fidel O'Rourke - Prava devetka, zabija iz blizine, otpatke, one 'ružne' golove, ali i zatvara suparničke akcije u začetku.

Bobby Duncan - Mučio se s tjelesnom spremnošću ljetos, ali čim je uhvatio ritam, nezaustavljivo zabija golove. Sa svih pozicija. On i Glatzel ove su sezone zabili više od 40!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi