Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ligo prvaka, stižemo! Jadran razbio 'hrvatski' Strasbourg

Ligo prvaka, stižemo! Jadran razbio 'hrvatski' Strasbourg
8

Jadran su do pobjede predvodili Rino Burić, Ante Visković, Marin Delić i Anđelo Šetka a po dva gola, dok je kod Francuza najefikasniji bio Sutić s dva gola. Letica i Marković su dodali po jedan

Vaterpolisti splitskog Jadrana načinili su veliki korak prema plasmanu u Ligu prvaka nakon što su u prvom susretu završne runde kvalifikacija na bazenu Poljud pobijedili francuski Strasbourg s 13-5 (5-1, 2-2, 1-1, 5-1).

Pokretanje videa ...

Jadran će tako putovati na uzvrat u Francusku s čak osam golova prednosti, a dvoboj u Strasbourgu je na rasporedu u srijedu 25. rujna.

Hrvatska opet s 3 kluba u LP?Jadran protiv hrvatske kolonije
Hrvatska opet s 3 kluba u LP?Jadran protiv hrvatske kolonije

Splitski je sastav je sjajno ušao u utakmicu i nakon prve četvrtine momčad Ivana Asića je vodila s 5-1, a sredinom druge dionice i 7-1.

Split: Treći kvalifikacijski krug za vaterpolsku Ligu prvaka: Jadran -Strasbourg Split: Treći kvalifikacijski krug za vaterpolsku Ligu prvaka: Jadran -Strasbourg

Francuzi, koje vodi hrvatski strateg Igor Računica, a u svojim redovima imaju čak šestorica Hrvata (Nikola Sutić, David Babić, Boris Letica, Ivo Begović, Pavo Marković,i Marko Bratić) u trećoj dionici smanjili su na tri gola minusa (7-4). Međutim, Jadran je uzvratio serijom 6-0 za velikih 13-4. Do kraja utakmice gosti su uspjeli zabiti još samo jedan gol.

Jadran su do pobjede predvodili Rino Burić, Ante Visković, Marin Delić i Anđelo Šetka a po dva gola, dok je kod Francuza najefikasniji bio Sutić s dva gola. Letica i Marković su dodali po jedan. (dk)