Sport

Komentari 88

Lijepa Španović i Pavić stali uz Đokovića: 'Morao se pokoriti, to je nepoštivanje slobodne volje'

Lijepa Španović i Pavić stali uz Đokovića: 'Morao se pokoriti, to je nepoštivanje slobodne volje'

Svoj bijes prema odluci Saveznog suda Australije Španović je izrazila javno i podržala kolegu sportaša, kao što je to napravio i najbolji tenisač svijeta u parovima Mate Pavić

Ne prestaju se smirivati strasti i reakcije javnosti nakon što je najbolji tenisač svijeta izgubio bitku s australskim vlastima. Tročlano sudsko vijeće na čelu s Jamesom Allsopom odbacilo je žalbu Đokovićeva odvjetničkog tima na odluku ministra Alexa Hawkea o ukidanju vize pa je Novak Đoković (34) deportiran.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjednici u Melbourneu

Australiju je napustio u pratnji svojeg teniskog tima i Gorana Ivaniševića.

Reakcije stižu sa svih strana, a svoj glas podigla je i renomirana srpska atletičarka Ivana Španović. Trofejna skakačica u dalj, europska prvakinja i brončana s Olimpijskih igara stala je uz Đokovića objavom na Instagramu.

- Ovo je klasičan, demonstrativan primjer nipodaštavanja slobodnog izbora i volje. Odgovornost svi preuzimamo za ono što radimo i u ime tih ciljeva kojih cijenu znamo - zdravlja - najviše. Prioritet svih treba biti zdravlje, način na koji ga svatko od nas štiti je stvar osobnog izbora! Sramotno je kojim se sredstvima danas služe i pred kakvim ultimatumima zahtijeva da se pokoriš - napisala je Španović.

A javnu podršku dao je i najbolji tenisač svijeta u parovima Mate Pavić. Hrvatski tenisač, zlatni s Olimpijskih igara i osvajač tri Grand Slama u parovima također je stao uz Đokovića.

- Prvak na terenu i izvan njega, koji je napravio velike stvari za tenis i za sve nas kolege tenisače!! Zaslužuje našu podršku!! - napisao je Pavić na Instagramu.

Fotografije Ivaniševića i Đokovića mogle bi biti i posljednje iz Australije Novaka Đokovića koji će uz 500.000 eura kazne dobiti i zabranu ulaska u državu na tri godine što znači da ga vrlo vjerojatno više nećemo gledati na Australian Openu budući da će po isteku zabrane imati skoro 38 godina. A hoće li Novak poslije toga u turističkom (ili nekom drugom) aranžmanu posjetiti Australiju tek ostaje vidjeti.

Svoj bijes prema odluci Saveznog suda Australije Španović je izrazila javno i podržala kolegu sportaša iako prethodno nije imala javnih istupa oko cijepljena i Covida 19.

Najčitaniji članci