Obavijesti

Sport

Komentari 5

Lino: Duvnjak je lider, ali sada ne bi mogao dati sve od sebe

Lino: Duvnjak je lider, ali sada ne bi mogao dati sve od sebe
1

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u Osijeku boravi od ponedjeljka, gdje je odradila pet dana treninga uoči dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo s Crnom Gorom

VIDEO

Hrvatska muška seniorska reprezentacija vratila se u Osijek nakon dugo vremena, a Slavonci su pokazali izuzetno velik interes.

U Osijeku je prvi susret na rasporedu  9. lipnja, s početkom u 20 sati, a uzvratni susret igra se u Podgorici 14. lipnja također u 20 sati.

- Moram prije svega iskazati zadovoljstvo da nakon pet godina se vraćamo u Slavoniju, u metropolu Slavonije - Osijek. To samo pokazuje da nam je stalo igrati u Slavoniji gdje osjećamo kao da smo kod kuće i da imamo veliku potporu svih građana Slavonije. Uvijek dočekuju hrvatsku reprezentaciju s puno simpatija, zadovoljstva i ushićenja jer su domaćini jednoj najtrofejnijoj i iza nogometa najpopularnijoj reprezentaciji naše zemlje. Zbog toga imamo i veliku odgovornost da sutra pred rasprodanom dvoranom opravdamo to povjerenje jednom velikom borbom, zalaganjem na dvomeču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom Crne Gore. Nama je iznimno važan prvi nastup i prva utakmica u Osijeku. Uzvrat je 14.6. u Podgorici, a znamo da nije isto igrati kod kuće i u gostima - rekao je izbornik reprezentacije Lino Červar

S Crnom Gorom je reprezentacija igra posljednji put prije pola godine pa izbornik Červar zna što može očekivati od njih:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi nećemo dopustiti da nas oni omlitave. Sutra nastupamo s najjačom reprezentacijom i moramo dati sve od sebe. Prije svega s velikom borbenošću, skromnošću i uvažavanjem protivnika. To su tri preduvjeta da sutra dobro odigramo utakmicu. Naravno i uz pomoć navijača koji će podignuti atmosferu jer to je nešto iznad igre. Mi smo s njima igrali prijateljsku utakmicu uoči Europskog prvenstva, pratili smo ih na Prvenstvu. I tada nisu bili kompletni, ali su pokazali da su homogenizirana reprezentacija s novim izbornikom Draganom Đukićem. Pokazuju jednu taktičku disciplinu gdje su neovisno o plasmanu bili tvrd orah i za poznate reprezentacije. Sutra nas očekuje jedna tvrda utakmica i za nas je vrlo bitno da je rezultat povoljan uoči uzvrata jer je puno reprezentacija došlo s prednošću tamo, ali se na kraju nisu uspjeli kvalificirati na veliko natjecanje, a nama je cilj da se naredne godine plasiramo na Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj.

Izbornik se osvrnuo i na Domagoja Duvnjaka koji nažalost neće moći pomoći reprezentaciji na ovoj akciji:

- Duvnjak je lider reprezentacije. S njim sam bio u kontaktu i sve smo analizirali te smatramo da on u ovom trenutku ne bi mogao dati sve što može. On još uvijek ima problema s koljenom. Dobiva dodatne injekcije i svaku utakmicu igra pod određenim posebnim tretmanom. Trener Gislason ga ne koristi u oba pravca i nije to to. Velika je naša želja da sad preko ljeta on sanira tu povredu. Imamo problema i sa Štrlekom koji ima problema s trbušnim zidom, ali on se stavio u službu reprezentacije jer želi sudjelovati i dati svoj doprinos. Stisnut će zube u što ne sumnjam jer je to Manuel uvijek radio.

Kapetan Zlatko Horvat upozorio je na crnogorsku dobru obranu i moćne šutere:

- Kao što je izbornik rekao, jaki su u kolektivu. Imaju jako dobru i pokretljivu obranu. Moramo biti oprezni da bespotrebno ne gubimo lopte. Morat ćemo odraditi svoj posao u obrani gdje ne smijemo dopustiti lagane šuteve jer imaju jako dobre šutere. Vjerujem da ako to zatvorimo i ako zabijemo lagane golove da ćemo doći do dobrog rezultata.

Za povratnika u redove reprezentacije Damira Bičanića igranje pred osječkom publikom budi posebna sjećanja i osjećaje:

- Lijepo je igrati u Slavoniji, meni je posebno veliki motiv. Ne samo zato što sam se nakon tri i pol godine vratio u reprezentaciju nego i pa prva utakmica jer praktički igram doma. Vukovar je tu na pola sata i ovdje sam počeo neke prve ozbiljnije rukometne korake. Ovo je za mene posebna motivacija.

Prvi kvalifikacijski susret protiv Crne Gore na rasporedu je 9. lipnja u osječkoj dvorani Gradski vrt s početkom u 20 sati, a utakmica je dva dana prije početka rasprodana. Sav prihod od prodaje Hrvatski rukometni savez donira za razvoj rukometa u Slavoniji.

Povodom kvalifikacijske rukometne utakmice između Hrvatske i Crne Gore koja će se odigrati u Osijeku, gradonačelnik Ivan Vrkić sa suradnicima primio je izaslanstvo Hrvatskog rukometnog saveza predvođeno direktorom hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Igorom Vorijem, a na poklon od izbornika Line Červara dobio je potpisan dres reprezentacije.

VIDI OVO: 15 zabavnih činjenica o nogometu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...