Obavijesti

Sport

Komentari 80

Lino: Mogu podnijeti kritike, ali uvrede ne! To je tako kod nas...

Lino: Mogu podnijeti kritike, ali uvrede ne! To je tako kod nas...
1

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije pohvalio je publiku u Areni Zagreb za sjajno navijanje i igrače za odličnu igru protiv Norveške, ali žaloste ga, kako kaže, uvrede posljednjih dana

VIDEO

Mislim da smo mi u prve dvije utakmice igrali moderno i kvalitetno, a izgubili smo od Švedske. Uhvatili su nas na spavanju i bili su bolji od nas, ali danas je bila neka druga priča. Treba čestitati svima, od golmana i igrača, igrali su moderan rukomet. Ali nije gotova priča, pred nama je Francuska, rekao je Lino Červar nakon velike pobjede hrvatske rukometne reprezentacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:39

"Kauboji" su na krilima Ivana Stevanovića s čak 14 obrana i frenetične Arene Zagreb s više od 13.000 gledatelja svladali Norvešku 32-28 i ostali u igri za polufinale Europskog prvenstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Kauboji' opet goropadni! Puna Arena 'progutala' je Norvežane
'Kauboji' opet goropadni! Puna Arena 'progutala' je Norvežane

- Moram pohvaliti publiku. Pozitivno me iznenadila. Vjerovao sam da to možemo. Moram pohvaliti i Splićane. Mi smo ih natjerali dobrom igrom na to. Treba pohvaliti Stivija koji je branio odlično. A i naša je obrana bila granitna. Napravili smo u prvom poluvremenu nekoliko tehničkih pogrešaka i zato se nismo odlijepili. U drugom dijelu to smo sveli na najmanju mjeru. Ali ništa još nije napravljeno - ističe Lino.

Je li ovo bio okidač za ulazak u polufinale Eura?

- Ne mogu to reći. Trebamo čvrsto stajati na zemlji, a ne da idemo u nebesa i u euforiju. Moramo igrati ovako i dalje pa će biti što budemo zaslužili - kazao je Lino.

'Uz navijače lupi te adrenalin, dobiješ neku nadnaravnu moć'
'Uz navijače lupi te adrenalin, dobiješ neku nadnaravnu moć'

Červar je iskoristio priliku i progovorio o kritikama koje je dobio posljednjih dana nakon utakmica protiv Švedske i Bjelorusije.

- Nikad nisam dobio toliko uvreda u mojoj zemlji, ali to je valjda normalno za nas. Rekao sam igračima da moram biti smiren i oni su to prihvatili. Rekao sam igračima da se moramo fokusirati na igru i tako je to bilo. Sve pohvale njima, zaista su izgarali i igrali do zadnjeg atoma snage.

- Moram reći da sam jako povrijeđen nekim natpisima u medijima. Ja sam vodio Hrvatsku 165. puta, bio sam prvakom u četiri države, bio sam olimpijski prvak i svakako nisam zaslužio da me se vrijeđa u mojoj zemlji. Svi smo podložni kritici, pa i ja, ali neću dopustiti vrijeđanje mene i moje obitelji - kazao je Lino na konferenciji za novinare, referirajući se najvjerojatnije na intervju Borka Ristovskog.

Nakon dobrodošla tri dana odmora slijede nam Francuzi. Sve je u našim rukama.

Hrvatska je 'živa', trebaju nam tri razlike protiv Francuske...
Hrvatska je 'živa', trebaju nam tri razlike protiv Francuske...

- Svaka utakmica je nova priča. Francuska je reprezentacija s pregršt medalja. Imamo prema njoj velik respekt, ali to je nova utakmica. Znam da su oni favoriti kao prvaci svijeta. Ali i jako smo oslabljeni. Imate tri reprezentacije koje jako ovise o jednom igraču. Oni ovise o Karabatiću, Norvežani o Sagosenu i mi o Duvnjaku. Ne bih o njegovu stanju, to će doktori reći. Ali i pored njega mi smo imali drugih igrača koji su dali sve od sebe. Imali smo i publiku koja je bila naš osmi igrač.

- Kritičari? Ne može se to popraviti. Od početka karijere stalno nekom smetam. Moram ipak raditi svoj posao da mi savjest bude čista. Mislim da sam veliki radnik, nisam svetac, griješim kao i svaki drugi. Treba čuvati dostojanstvo čovjeka. Kritika je uvijek dobrodošla, ali smetaju me uvrede - zaključio je Lino za RTL.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
DOBILI BITKU ZA FINALE

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23
'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke