Obavijesti

Sport

Komentari 3

Lisac Gavro, sidraš Radonjić i Osijek s nekim novim klincima

Lisac Gavro, sidraš Radonjić i Osijek s nekim novim klincima
1

Minulo kolo ponudilo je puno uzbuđenja. Dinamo je srušio Hajduk u Splitu (1-0), Lokomotiva je slavila u Velikoj Gorici (2-0), Rudeš je golom iz penala nadvisio Istru 1961 (1-0), a još jednu dobru partiju odigrao je Murić

VIDEO

U 27. kolu odigran je vječni derbi. Dinamo je na gotovo krcatom Poljudu srušio Hajduk s 1-0 golom Marija Gavranovića. Gorica i Lokomotiva igrali su važan dvoboj u borbi za europska mjesta, a utakmica je pripala 'lokosima' koji su dobili 2-0 golovima Dejana Radonjića. U utakmici 'davljenika' Rudeša i Istre uspješnija je bila zagrebačka momčad s 1-0 golom Tomislava Štrkalja pa se situacija na tablici dodatno zakomplicirala. Osijek je s novim trenerom Dinom Skenderom s 3-1 slavio u Zaprešiću protiv Intera, dok je Rijeka na Rujevici rutinski ispratila Slaven Belupo s 2-0 uz sjajnu partiju Roberta Murića.

Donosimo najboljih jedanaest 27. kola prema Facebook stranici Romantika.

MOMČAD KOLA: Donosimo najbolje pojedince 27. kola HT Prve lige Ivan Banić - Jedan od junaka pobjede Rudeša nad Istrom...

Objavljuje RomantikaSubota, 6. travnja 2019.

Ivan Banić - Jedan od junaka pobjede Rudeša nad Istrom 1961 (1-0). Obranio je Puljanima nekoliko zicera i još jednom pokazao da je jedna od najboljih karika Ivkovićeve momčadi. Nada u ostanak još živi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zoran Kvržić - Još jedna dobra partija priučenog desnog beka Rijeke. Protiv Slaven Belupa konstantno probijao po desnoj strani, odgovarao mu je sustav s trojicom u obrani koji je postavio protivnički trener Ivica Sertić.

Mihael Žaper - Odmah je dobio priliku pod novim trenerom Dinom Skenderom. Zekić ga baš i nije 'šmekao', a ovaj je protiv Intera odmah pokazao o kakvom se potencijali radi. Iskoristiv je na gotovo svim pozicijama u obrani, ali i na zadnjem veznom. Prekrasan gol zabio je nemoćnom Mladenu Matkoviću, a proglašen je i igračem utakmice.

Emir Dilaver - Dobro je zatvorio Jaira protiv Hajduka (1-0), bio je siguran na lopti i čini se da je Dinamo tu utakmicu dobio upravo iz tog zadnjeg reda. Stabilnost koju donosi par Dilaver-Theophile je esencijalna za Nenada Bjelicu i njegovu družinu.

Jan Lecjaks - Igra da se proda. Jede teren, baš grize i mogao bi na ljeto ovaj nogometaš iz Plzena napraviti transfer. Protiv Gorice opet jedan od najboljih u 'lokosima', asistirao je za gol Radonjiću (2-0).

Ivan Šunjić - Po mnogima najbolji igrač derbija. Čvrst, beskompromisan u duelu, 'ugušio' je Mijo Caktaša i toliko ga isprovocirao da je Dugopoljac dobio crveni karton. Nedavno je produžio ugovor, a u Dinamu već zadovoljno trljaju ruke.

Ivan Lepinjica - Ako smo ga nakon partije protiv Osijeka možda i neopravdano izostavili iz momčadi kola, sada to nije moglo proći ispod radara. Odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u pobjedi Rijeke nad Belupom (2-0). Agresivan je, rastrčan i teško je povjerovati da ima tek 19 godina. Bišćan voli karakterne, čini se da se ovim partijama pretplatio na prvih 11.

Laszlo Kleinheisler - Tek je došao u Osijek, a Dino Skender već mu je dao kapetansku traku. Mađar bi iz Škorića trebao biti vođa novog Osijeka, a traku je opravdao prezentacijom na terenu. Namjestio je gol Pušiću, stvorio još niz prilika, a par njegovih udaraca fijuknulo je pored gola.

Robert Murić - Najbolje pojačanje zimskog prijelaznog roka svih prvoligaša. U osam utakmica zabio je dva gola i dodao čak pet asistencija. Sam je srušio 'farmaceute' s prekrasnim golom i ubačajem za Jakova Puljića.

Mario Gavranović - Dugo ozlijeđen, a onda opet ispliva i pokaže klasu. Zabio je Hajduku nakon odbijanca, poput pravog lisca i to slabijom - lijevom nogom. Nije slučajno reprezentativac u Švicarskoj.

Dejan Radonjić - Kreće se, trudi, troši, radi za momčad. Zato ponekad izostanu golovi, ali nagradilo ga je u utakmici protiv Gorice. Zabio je dva komada. Prvi nakon što je produžio nogu nakon prekida, a drugi topovskim udarcem poput sidraša u futsalu. Na kontu je osam golova i pet asistencija, još malo mora podebljati statistiku i transfer na ljeto je gotovo pa siguran.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...