Obavijesti

Sport

Komentari 72

'Lisice' u četvrtfinalu žele svi: Evo zašto im se baš Real veseli

'Lisice' u četvrtfinalu žele svi: Evo zašto im se baš Real veseli
1

REALOV ŽDRIJEB Od 2011. do 2016. Real je prilično dobro prolazio po pitanju ždrijeba 1/4 finala LP. Izvlačili su Galatasaray, APOEL i Wolfsburg, pa se s pravom nadaju da ih ove godine tu čeka davljenik Leicester...

VIDEO

Aktualni europski prvak Real Madrid izbacivanjem Napolija prošli tjedan uspio je ući u četvrtfinale Lige prvaka, svoje osmo uzastopno! Nakon što je večeras prošao engleski aktualni prvak, a istovremeno i davljenik u Premiershipu, Leicester City, u Madridu se potajno vesele.

Mora se priznati kako je Leicester izgledao sjajno u uzvratu protiv Seville te neće biti niti malo lak plijen ikome u četvrtfinalu. No, kada se sve zbroji i oduzme, ipak su 'na papiru' najslabija te najneiskusnija momčad u elitnom društvu.

Četvrtfinale je u zadnjih osam godina podosta sretno za 'blancose' budući da izvlače protivnike koje bi svi htjeli. Bez ikakvog podcjenjivanja bilo koje momčadi kojoj su bili suprotstavljeni, 'kraljevski' je klub znao imati poprilične sreće u ždrijebu osam najboljih najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

2011: Tottenham Hotspur 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U konkurenciji Barcelone, Šahtara, Intera, Schalkea, Chelseaja i Manchester Uniteda, Real je izvukao vrlo dobri Tottenham i uspio proći. Iako se ne čini kao lagan ždrijeb, ipak su prošli dobro budući da su mogli naletjeti na Barcelonu ili Manchester United, te godine finaliste. Prvak Europe postala je Barcelona pobjedom 2-1 na Wembleyju.

2012. APOEL Nicosia

Najveće čudo Lige prvaka unazad deset godina ciparski je APOEL. Poslije osvajanja svoje skupine, uspjeli su poslije penala izbaciti i Lyon te tako ući među osam najboljih, kad tamo - Real Madrid. Španjolci nisu imali milosti i dokazali su lako svoju superiornost. Real je u ovoj fazi izbjegao Marseille, Bayern, Benficu, Chelsea, Milan i naravno, Barcelonu, a prvak Europe postao je Di Matteov Chelsea u Münchenu protiv Bayerna.

2013: Galatasaray

Turski gigant, a današnji klub hrvatskog trenera Igora Tudora, nije imao šanse protiv Reala. U sezoni gdje je Mandžin Bayern osvojio natjecanje rušenjem Kloppove Borussije Dortmund u finalu, Real je u četvrtfinalu mogao igrati protiv Malage, Dortmunda, Bayerna, Juventusa, PSG-a ili Barcelone. Uz sreću kuglica u Nyonu, Gianni Infantino povezao ih je s Turcima.

2014: Borussia Dortmund

Ovo je već bila složenija misija od prethodne dvije čemu i svjedoči prolazak Reala ukupnim 3-2 rezultatom. Na Bernabeu su pobijedili 3-0, a u gostima strepili do posljednjih sekundi jer su Nijemci imali 2-0 i promašivali čudesne šanse. Real je dugo visio, ali ipak su otišli do kraja te osvojili natjecanje pobjedom nad Atleticom 4-1 poslije produžetaka. Junak, Sergio Ramos, spasio ih je poraza u zadnjim sekundama regularnih 90 minuta. Od ostalih konkurenata u 1/4 finala LP, Real je mogao na Manchester United, Bayern, Barcelonu, Atletico Madrid, PSG ili Chelsea, pa se opet može reći - i nisu tako loše prošli u ždrijebu!

2015: Atletico Madrid

Po svemu sudeći najteži ždrijeb za Real od 2011. godine u četvrtfinalu Lige prvaka. Jedva su prošli i to ukupnim rezultatom 1-0, ali do finala nisu stigli jer ih je Juventus izbacio u polufinalu. Prvak Europe postala je Barcelona, a Real je u četvrtfinalu mogao igrati protiv Monaca, Juventusa, PSG-a, Barcelone, Porta ili Bayerna. Prošli su vrlo, vrlo loše u ovoj fazi, ali zato im je ždrijeb sve vratio iduće sezone.

2016: Wolfsburg

Ako u grupi klubova sa PSG-om, Cityjem, Barcelonom, Atleticom, Bayernom, Benficom i Wolfsburgom izvučete potonje, onda morate priznati kako vas sreća mazi. Izbjeći silne gigante među osam najboljih te dobiti objektivno jedan od dva najslabija kluba znači siguran ulazak u polufinale. To se i dogodilo, Real je prošao unatoč sitnim trzavicama u Njemačkoj te na kraju osvojio svoj 11. naslov prvak pobjedom protiv Atletica na San Siru.

2017: Leicester?

U Premiershipu davljenik, u Ligi prvaka prava opasnost i senzacija. Engleski Leicester izbacio je Sevillu i tako ušao među osam najboljih gdje su plasman osigurali Barcelona, Borussia Dortmund, Bayern i Juventus. Sutra bi svoje prolaze mogli ovjeriti Atletico Madrid te Manchester City koji će uz Leicester i Real zaokružiti osam najboljih u Europi.

Ako ćemo se našaliti uz manju dozu ozbiljnosti, Real bi, uči nas povijest, mogao izvući baš onog kog svi žele. A to je Leicester City.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov