Obavijesti

Sport

Komentari 314

Nemoguć promašaj Melnjaka u 94. minuti: Gorica izvukla remi!

Nemoguć promašaj Melnjaka u 94. minuti: Gorica izvukla remi!
12

Splićani su drugu utakmicu zaredom stvorili pregršt šansi, ali ponovno zakazali u realizaciji. Livaja je tresao stativu, Kotarski mu skidao zicere, a Melnjak je u zadnjim sekundama s pet metara prebacio prazan gol

U susretu 13. kola Prve HNL Hajduk i Gorica su pred 5046 gledatelja na Poljudu odigrali 0-0.

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi trening Sube i Melnjaka

Pokretanje videa...

Prvi trening Subašića i Melnjaka u Hajduku 01:16

Iako je Hajduk imao inicijativu tijekom čitavog susreta te stvorio nekoliko izglednih prilika za pogodak nije uspio pronaći put do mreže inspiriranog Dominika Kotarskog na golu Gorice koji je ponio titulu igrača utakmice.

13. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL: Hajduk-Gorica

Torcida je derbi kola pratila s istočne tribine. Sjever je bio zatvoren nakon što je Torcida kažnjena zbog vrijeđanja trenera Osijeka Nenada Bjelice.

Torcida zbog zabrane umjesto na sjeveru ovaj put navijala na istoku

Kalinić je već nakon 20-ak sekundi susreta pokazao nesigurnost i zamalo zakuhao gol Gorice. Srećom, njegovo nesigurno dodavanje popravili su suigrači pa je Hajduk bez posljedica započeo susret.

Od tog trenutka igrala je samo jedna momčad. Hajduk je stvarao šansu za šansom, a prva je stigla već u devetoj minuti kada je Marko Livaja pogodio stativu poslije ubačaja. Zatim je zaprijetio i Ljubičić, no njegov pokušaj je otišao pored gola.

Livaja je imao novu sjajnu šansu u 27. minuti kada se okrenuo s igračem na leđima pa iz velike blizine pucao u okvir, no pokušaj mu je izvanrednom rekacijom zaustavio Kotarski.

Hajduk i Gorica susreli se u 13. kolu Prve HNL

Samo dvije minute kasnije nova izvanredna reakcije golmana Gorice. Ovoga puta pucao je Melnjak gađavši drugu stativu, ali Kotarski je pravovremeno izašao s gola i drugi put skinuo 'mrtvu' šansu hajdukovcima.

U prvom poluvremenu igrači Hajduka tražili su i penal, no sudac Ante Čuljak odmahnuo je rukom ustvrdivši da je Steenvoordenova ruka, koju je lopta pogodila, bila potporna i na tlu.

Drugo poluvrijeme bilo je nešto sterilnije iako je Hajduk bio momčad s više posjeda i inicijative. Na prvu pravu priliku u nastavku čekalo se sve do 84. minute kada je Livaja pucao volejem iz prve nakon ubačaja, prije nego je lopta pala na tlo, i zamalo pogodio desne rašlje. Bio je to zaista sjajan pokušaj, ali nije bilo sreće za Hajduk.

Gorica se branila cijelo drugo poluvrijeme s tek ponekim izletom u suprotnu polovicu i kada se mislilo da će završiti remijem, Hajduk je dobio šansu uzeti sva tri boda.

Sudac Čuljak produžio je susret tri minute, ali je Hajduk u samoj završnici dobio korner pa se ušlo i u četvrtu. Tada je Melnjak došao u šansu utakmice, ali je iz velike blizine, s udaljenosti od pet metara, promašio prazan gol! Bio je to nevjerojatan promašaj...

Nakon novog neuspjeha, treće utakmice u nizu bez pobjede, Hajduk sve više gubi priključak s vrhom ljestvice. Sada je četvrti s 21 bodom, šest manje od vodećeg Osijeka, tri manje od druge Rijeke, a dva manje od trećeg Dinama s tim da ima utakmicu manje od Osijeka, isti broj odigranih susreta kao Rijeka, a dvije utakmice više od Dinama.

Gorica je, pak, šesta sa 18 bodova, koliko ima i peta Lokomotiva s utakmicom manje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
13. kolo HNL-a 17.05 sati , Stadion Poljud, Split
Hajduk
0 : 0
Gorica
Sortiranje događaja

KRAJ NA POLJUDU!

Hajduk je imao inicijativu, posjed, stvorio je mnoštvo prilika, ali ništa nije mogao realizirati. Livaja je pogodio stativu, imao je i dvije sjajne šanse, kao i Melnjak. Njemu je golman Gorice Kotarski skinuo zicera u prvom poluvremenu, a na samom kraju, u posljednjim trenucima susreta, mogao je zabiti za pobjedu. Iz velike blizine pucao je iznad gola.

90+4'

NEMOGUĆ PROMAŠAJ MELNJAKA!

Hajdukov bek imao je 'mrtvu' šansu za pobjedu, ali je uspio prebaciti gol iz velike blizine. Pucao je s pet metara, ali lopta je otišla visoko iznad gola. Kakva prilika...

Igrat će se još tri minute nadoknade.

89'

Dolček je zamijenio Biuka, a Čolina Atanasova. Dvorneković je ušao umjesto Doke Kod Gorice.

89'

Panična reakcija Goričana u svojem šesnaestercu. Livaja je primio loptu pa se driblingom pokušao riješiti Steenvoordena. I uspio je, taman se namještao uputiti udarac iz velike blizine kada je u posljednji trenutak stigao Sarić i spasio stvar.

Hajdukovci su momentalno raširili ruke i tražili penal, no sudac Čuljak je pustio igru dalje.

Komentari 314